LOADING

Type to search

Ribes

Patrimoni històric i comerç local, units en el Retorn dels Indians

La fira i les activitats relacionades amb el llegat indià tornen aquest cap de setmana en un format encara marcat per les restriccions de la pandèmia

Representació teatral d’una edició anterior.

Després d’un any sense poder-se celebrar, aquest primer cap de setmana de juny se celebra a Ribes el Retorn dels Indians, per quart any, i l’Agromer-cat, en la seva quinzena edició. Es tracta de dos esdeveniments que pretenen potenciar el patrimoni històric i cultural del municipi, per una banda, i també dinamitzar el comerç local i de proximitat. Tanmateix, i tot i l’evolució cada cop més favorable de la pandèmia, aquesta edició encara es- tarà marcada per les restriccions i les mesures contra la Covid-19. Un format de trànsit entre l’edició passada, del 2019, i la que s’espera per l’any vinent.

A diferència dels altres anys, aquesta vegada el Retorn dels Indians no tindrà un fil conductor específic, sinó que està dedicat al conjunt del llegat que van deixar a Ribes els indians –o americanos–, aquells ribetans que al segle XIX van marxar a Amèrica per guanyar-se la vida, i molts dels quals van tornar-hi enriquits. Segons la regidora de Turisme, Antònia Pulido, l’objectiu és “posar en alça les riqueses i el potencial, no només del que tenim al municipi, si- nó del que fem i del que oferim”.

Tots els detalls de la present edició del Retorn dels Indians i l’Agromercat, a la versió en paper de L’Eco d’aquesta setmana. El podeu trobar a tots els punts de venda habituals o també en format digital a través de la plataforma iQuiosc.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure