LOADING

Type to search

Cultura

Pel·lícules de qualitat per al primer festival de cinema LGTBIQ+

Els impulsors del festival, durant la presentació

EEl Cinema Prado acollirà la I Mostra de Cinema LGTBIQ+ Endimaris Sitges, del 24 de juny a l’1 de juliol. Cineclub Sitges i l’Associació Colors Sitges Link organitzen aquest esdeveniment amb l’objectiu de donar més visibilitat a la comunitat LGTBIQ+ a través d’una poderosa programació cinematogràfica. Els organitzadors i els seus nombrosos patrocinadors, públics i privats, també aspiren que el festival sigui “una referència mundial” en aquesta temàtica i en convertir-se en un nou “pol d’atracció turística”, segons han assenyalat en la presentació de la mostra. A més, les sessions es complementaran amb una sèrie de col·loquis i presentacions per debatre diversos temes que plantegen les pel·lícules i donar veu al públic assistent que podrà interactuar amb els convidats.

El director Marc Ferrer serà a Sitges per presentar ¡Corten!, un explosiu còctel giallo i queer, que es va poder veure a la darrera edició del D’A Film Festival i que serà l’encarregada de donar el tret de sortida a la mostra el proper dijous, 24 de juny. Aquesta pel·lícula també es podrà veure el diumenge, 27 de juny en una sessió especial amb la presència de La Prohibida, protagonista del film. Un dels plats forts de la mostra serà la producció britànica Supernova, del realitzador Harry Macqueen i protagonitzada per Colin Firth i Stanley Tucci. Els dos actors ens ofereixen unes interpretacions magistrals en una historia forta, sorprenent i molt emotiva. La Mostra Endimaris Sitges també explorarà temas impactants que ens planteja el film Now you are a Woman, de la directora Alba Muñoz, o la producció romanesa Poppy Field.

El nou festival comptarà amb una sessió dedicada al cinema LGTBIQ+ asiàtic i projectarà dos musicals enregistrats al West End de Londres. Stonewall, de Roland Emmerich, Lola vers la mer, del realitzador belga Laurent Micheli, la premiada producció brasilera Tinta Bruta, l’espanyola Grimsey o la projecció nord americana Cicada son altres produccions que es podran veure a la Mostra Endimaris Sitges. L’1 de juliol, durant la sessió de cloenda, Hector Lozano i Menna Fité creador i director de la sèrie Merlí i Merlí Sapere Aude, seran guardonats amb el primer Premi Endimaris Sitges, com reconeixement a aquelles produccions audiovisuals que hagin fet una aportació important a la visibilitat de la comunitat LGTBIQ+ a través del cinema o la televisió.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure