Picasso, Casas, Rusiñol i Nonell amplien els fons dels Museus

Els Museu de Maricel ha obert la seva darrera producció. Es tracta de l’exposició Els Museus creixen. Noves incorporacions als fons, que neix amb la voluntat de presentar una àmplia selecció de les diferents incorporacions que han entrat a les diferents col·leccions des del 2014, any de la reobertura dels equipaments situats a la façana marítima: el Cau Ferrat i el Museu de Maricel. Des d’aleshores, els museus han incorporat al voltant de 1.400 obres, objectes, documents i fotografies, ja sigui a través de l’adquisició, donacions, o altres que s’han cedit en dipòsit, que han ajudat a fer més importants i aptes els diferents fons dels museus sitgetans, per poder explicar noves històries.

La mostra està formada per 300 obres i compta amb peces de notable valor artístic, com La vídua, un oli de gran format d’Isidre Nonell (1905-06), que conviu amb altres obres del tombant de segle d’artistes com Ramon Casas (Granada, c.1883 o Manola, c.1887, entre d’altres), Santiago Rusiñol (La drecera, 1885), Ignacio Zuloaga (Retrat de Jane Seymour, reina d’Anglaterra), Darío de Regoyos (Processó, c.1904) i Joaquim Sunyer (Dona en un cafè, 1900), entre d’altres. També presenta una de les col·leccions més importants de vidre de Catalunya, que engloba peces des de l’antic Egipte fins al segle XVIII.

Els Museus creixen. Noves incorporacions als fons, comissariarada per Ignasi Domènech, està instal·lada a la planta baixa del Museu de Maricel i es podrà visitar fins al 15 d’octubre de 2023.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats