LOADING

Type to search

Actualitat

Ple de gent com un dia de Festa Major

El carrer Sant Francesc, aquesta tarda

Els carrers de Sitges estan plens a vessar aquesta Setmana Santa. Tant com si fos un dia de Festa Major, segons càlculs de la Policia Local. La suma de turistes allotjats, visitants d’un dia i habituals de segona residència està dibuixant un panorama al carrer com no s’havia vist en tot l’any passat.

L’ocupació hotelera s’ha situat en el 80 per cent. Hi ha alguns establiments que freguen el ple total, però altres estan una mica per sobre de la meitat. Aquesta setmana han obert el Subur Marítim, l’Antemare i l’URH San Sebastián, que s’han sumat els qui hi van fer en les setmanes anteriors, com el Calipolis i el Kama. Actualment, hi ha una quinzena d’hotels oberts a Sitges. Dels grans només estan tancats el Dolce, el Me i el Medium Sitges Park, que tenen previst obrir entre abril i maig.

Però els sectors que estan traient més profit de la Setmana Santa són els de la restauració i el comerç. La major part de restaurants col·loquen el cartell del “Ple” ja a primera hora del servei. En alguns casos, tenien reserves acumulades des de mitja setmana. Per als comerciants, la rierada de visitants també ha estat agraïda, després de més de dos mesos amb els caps de setmana tancats, que han provocat importants pèrdues.

La gentada de visitants es fa evident al passeig de Vilafranca i Can Perico des de mig matí, quan es generen cues de vehicles que feia prop de dos anys que no es veien. Els carrers de la Plana també s’han convertit en zona d’estacionament dels vehicles visitants. Amb tot, on més es nota el nombre de visitants és als carrers del centre i a la Ribera, que des de dijous a la tarda són plens a vessar.

La gran quantitat de gent pels carrers de la vila, però, també han generat preocupació pels possibles efectes epidemiològics que pot provocar. El cas de Sitges no és aïllat, ja que tota la costa catalana és plena de visitants, així com altres punts de l’interior.

L’alcaldessa de la vila, Aurora Carbonell, s’ha mostrat satisfeta pels efectes positius que la Setmana Santa tindrà en la indústria turística local: “Sitges és eminentment turístic i l’alt nivell de visitants que estem rebent aquests dies és una gran notícia; ens feia molta falta recuperar l’activitat. Hem de tenir molt present que el turisme és el nostre principal motor econòmic”. Però, al mateix temps, Carbonell també ha alertat dels possibles excessos: “no podem abaixar la guàrdia i demanem extremar les precaucions i seguir en tot moment les mesures de seguretat”.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure