LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Pocs positius nous, però el risc torna a augmentar

El carrer Espalter, avui dijous al migdia

El nombre de nous positius es manté en un augment baix a Sitges i a Sant Pere de Ribes: en els últims set dies han estat només 22 casos nous en cadascun els dos municipis. Però, per contra, aquesta setmana els indicadors epidemiològics han frenat el seu descens i han experimentat un augment, que cal veure si és puntual o té continuïtat, ja que no es pot atribuir als efectes de la finalització del toc de queda o la Festa Major.

Els 22 nous casos de Sitges i els també 22 de Sant Pere de Ribes suposen un augment del 0,76 i 0,71 per cent respectivament. Es tracta d’un increment per sota de la mitjana catalana, situat en l’1,07 per cent. Els 22 casos d’aquesta setmana és una xifra similar a Sitges respecte els set dies anteriors, que en van ser 20, i notablement més baixa que la vuitantena de final de juliol. La primera setmana de juliol, amb la cinquena onada, se’n van registrar 365.

Però, tot i la bona xifra de nous positius, en els últims quatre dies s’ha registrat un augment del risc de rebrot, que la setmana passada havia aconseguit baixar dels 100 punts i situar-se en un nivell moderat. Avui ha saltat fins els 255. No es pot atribuir a la Festa Major ni a la finalització del toc de queda, ja que l’augment es va començar a detectar el cap de setmana passat. I els efectes dels contagis cal situar-los a partir del cinquè dia que es produeixen. A Sant Pere de Ribes també ha incrementat, però lleugerament, i ara es troba en 123 punts.

Aquest creixement també s’ha reflectit en la propagació del virus, que ha abandonat les xifres favorables que tenia les anteriors setmanes i ha pujat fins un elevat 2 a Sitges. A Sant Pere de Ribes es manté en nivells òptims (0,95).

També la positivitat ha pujat a Sitges, tot i que encara es troba en el marc aconsellat per l’OMS: 4,14 per cent. A Sant Pere de Ribes està en 3,72 per cent, mentre que la mitjana catalana és de 6,68 per cent.

La incidència activa a 14 dies es manté en una xifra baixa a Sitges 128, tot i que si es consolida l’augment dels darrers dies, tornarà a pujar. A Sant Pere de Ribes també està en 128, mentre que a tot Catalunya són 267.

Notícies relacionades:
La Festa Major arriba amb tots els indicadors epidemiològics favorables (23 d’agost de 2021)
La platja es torna a omplir a la matinada en el primer divendres sense toc de queda (21 d’agost de 2021)
Les dades de la Covid tornen a ser baixes a Sitges (19 d’agost de 2021)
El virus té una expansió a Sitges de gairebé la meitat que en el conjunt de Catalunya (16 d’agost de 2021)
L’expansió del virus torna als nivells anteriors a la cinquena onada (12 d’agost de 2021)
Primer dia en dos mesos sense cap positiu nou a Sitges (9 d’agost de 2021)
Els indicadors tornen a ser superiors a la mitjana catalana (5 de maig de 2021)
L’enduriment de les mesures fa tornar Sitges al toc de queda (4 d’agost de 2021)
El virus frena el seu descens i pugen de nou alguns indicadors (2 d’agost de 2021)
La incidència de la Covid baixa notablement a Sitges, pero encara està per sobre dels mesos anteriors (27 de juliol de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure