LOADING

Type to search

Editorial

Pressupost amb ampli suport

El Ple municipal va aprovar dilluns el Pressupost municipal del 2022, que puja a 52,8 milions d’euros, la màxima quantitat gestionada en un exercici per l’Ajuntament de Sitges. Es tracta, a més, d’uns comptes que neixen amb un ampli suport.

Que el Pressupost municipal s’aprovi amb 13 vots a favor, quatre abstencions i només quatre vots en contra és un triomf rellevant per a l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i la regidora d’Hisenda, Carme Almirall. En temps de majories fraccionades i de consensos difícils –tot i les necessitats evidents– que l’eina més important d’una institució rebi un suport tan ampli no és un tema menor. Posa de manifest que es tracta d’un bon Pressupost, que tant poden fer seus els partits del Govern municipal, com  alguns que no en formen part. Una altra cosa, serà, però, la gestió que se’n derivi en la sempre complicada i feixuga maquinària municipal.

Però l’ampli suport en la seva aprovació també il·lustra l’actitud constructiva que han dut a terme els partits de l’oposició que, sense renunciar a la legítima i necessària discrepància, han mostrat suport directe o indirecte. D’una banda, Junts per Sitges ha arribat a un acord amb el Govern municipal, que ha permès la seva abstenció en els comptes per prioritzar la necessitat de consensos en el context excepcional que suposa la pandèmia i afavorir, en base a la disponibilitat del romanent, diverses actuacions de sostenibilitat i millores en els barris. Per la seva part, el regidor no adscrit Ignasi Rubí va votar a favor de la proposta el Govern, després d’haver aconseguit introduir-hi diverses actuacions en matèria esportiva i de millores a les Botigues. l seu torn, Ciutadans i Comuns Verds van votar en contra, defensant posicions legítimes i coherents.

El Pressupost municipal del 2022 està especialment marcat per les actuacions socials i les millores de serveis. Convé subratllar les destinades als col·lectius més vulnerables i també les d’habitatge, dues necessitats prioritàries en els temps actuals. Però també són especialment destacades les actuacions d’adequació de la deixalleria (prop d’1 milió d’euros), el nou edifici de l’Escola de Música, la instal·lació de gespa artificial al Nou Pins Vens o les millores d’enllumenat públic i a les escoles.

Però tampoc convé oblidar que si l’Ajuntament disposarà d’una quantitat tan elevada és perquè, malgrat la crisi turística, no ha accedit a rebaixar l’IBI dels hotels, que en alguns casos han de pagar rebuts de 250.000 euros. El Pressupost és alt, perquè la pressió fiscal també ho és.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure