Primera manifestació de l’era Covid-19

- Publicitat -

L’ANC i altres col·lectius polítics i socials surten al carrer per a protestar contra la detenció d’una manifestant a Gràcia

Un moment de la concentració, aquest vespre

La Fragata ha acollit avui al vespre una concentració de protesta organitzada per la delegació local de l’ANC per manifestar el seu rebuig a la detenció la setmana passada d’una manifestant a Gràcia (Barcelona). La protesta s’ha celebrat de manera simultània en diverses localitats de Catalunya, convocada per diversos col·lectius: des d’organitzacions independentistes fins a entitats socials o partits d’extrema esquerra. L’eslògan de l’acte era Ens hi van els drets, ens hi va la vida.

A Sitges, s’hi ha aplegat una trentena de persones, amb mascaretes i que han respectat les distàncies socials de seguretat. Alguns d’ells duien pancartes amb missatges de l’ANC o reclamant la llibertat dels presos polítics. En l’acte no ha participat cap dels regidors independentistes de l’Ajunament.

La tria de la Fragata enlloc de la plaça de l’Ajuntament –on habitualment se celebren aquestes convocatòries– com a escenari de la protesta pretenia facilitar les distàncies socials. La mateixa ANC de Sitges ja havia comunicat que per assistir a la protesta era necessari dur mascareta i respectar la seguretat. L’organització, a més, disposava de gel hidroalcòholic i recomanava que les pancartes que es portessin fossin d’ús individual per evitar contactes.

A Ribes, la protesta s’ha celebrat a la plaça Marcer i ha reunit una quarantena de persones. Els manifestants, que també han respectat les mesures de prevenció portant mascaretes i respectant les distància entre ells, han dut diverses pancartes amb reivindicacions de caire social i nacional.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA

Articles relacionats