LOADING

Type to search

Actualitat

Prop de 200 ucraïnesos ja han arribat a Sitges i a Sant Pere de Ribes

Nau de Vilanoveta de recollia i prestació de material als refugiats

La guerra a Ucraïna ha provocat, fins al moment, l’arribada de 120 ucraïnesos a Sitges i prop de 60 a Sant Pere de Ribes. Les xifres continuen pujant lentament, tot i que no al ritme de fa deu dies, quan va arribar el major volum de la mà de l’expedició Sitges 4 Ukraine, impulsada per set persones de la Sitges i de Ribes.

Els ajuntaments de totes dues poblacions estan canalitzant el servei d’atenció, tant en prestació de material per a als qui en necessiten, com l’escolarització dels infants. Fins ara a Sitges, ja hi ha 23 nens i nenes als centres educatius i es preveu que a finals de setmana puguin sumar-s’hi una vintena més. Els permisos de residència i de la Seguretat Social, per poder accedir al mercat laboral, els han de tramitar els mateixos refugiats en un servei instal·lat a Fira de Barcelona pel Ministeri d’Inclusió i Seguretat Social.

La Creu Roja ha culminat la campanya de recollida de material de suport. L’Ajuntament demana ara bolquers, productes per a nadons i d’higiene personal, que es poden deixar en les escoles i instituts de Sitges.

Paral·lelament, la campanya Sitges 4 Ukraine continua recollint i oferint material de tota mena per a les persones refugiades en la nau instal·lada al polígon de Vilanoveta i gestionada per voluntaris del grup. Els ucraïnesos refugiats al Garraf poden accedir-hi lliurement per agafar roba, menjar, jocs infantils i altres productes de necessitat, que són lliurats per donacions de particulars i empreses.

Al mateix temps, l’associació Sitges Shopping continua duent a terme la seva campanya de recollida de fons. Una quarantena d’establiments han instal·lat punts per a dipositar diners per part dels clients. La quantitat recollida es destinarà a una de les organitzacions que treballa en les fronteres d’Ucraïna.

Notícies relacionades:
Crònica de l’expedició Sitges 4 Ukraine (7 – 14 de març de 2022)
Nova recol·lecta de material destinada als refugiats (17 de març de 2022)
Els més petits es bolquen per la causa ucraïnesa (16 de març de 2022)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure