Quatre nous positius a Sitges encenen les alarmes i Salut tanca les residències locals

El carrer Parellades, ahir dissabte al vespre
- Publicitat -

ACTUALITZACIÓ:
Les residències de gent gran tornen a tancar portes (13 de juliol de 2020)

Sitges ha registrat quatre nous positius per coronavirus en les últimes 24 hores, que han començat a encendre les alarmes. La primera mesura ha arribat aquesta tarda per part del Departament de Salut: ha decretat el confinament de les residències de Sitges, igual que les de l’Hospitalet de Llobregat i Cornellà, dues poblacions en les que en els últims dies s’han detectat brots epidèmics.

Amb els quatre nous casos comptabilitzats avui, a Sitges se sumen 12 en els primers 12 dies de juliol, un per dia. Durant tot el mes de juny van ser només cinc. A Sant Pere de Ribes s’han produït, des que va començar el mes de juliol, 11 casos, tres dels quals ahir o dos avui.

12 casos en 12 dies no constitueixen una xifra especialment elevada en comparació amb els brots que s’estan produint al Segrià o en alguns municipis de l’àrea metropolitana, com l’Hospitalet de Llobregat o la mateixa ciutat de Barcelona. Però sí que indiquen un canvi de tendència a pitjor respecte un mes de juny que va ser d’estabilitat. Aquestes dades han encès les alarmes.

L’evidència de la preocupació de les autoritats sanitàries s’ha fet visible aquesta tarda, quan el Departament de Salut ha decretat mesures a les residències de tres municipis de la Regió Sanitària de Barcelona Sud: l’Hospitalet i Cornellà –on hi ha rebrots detectats– i Sitges, on no es pot considerar –si més no, fins ara– que hi hagi cap rebrot, però, en canvi sí un lleu repunt.

Les mesures de Salut a les tres residències locals (l’Hospital, Las Magnolias i Sitges Park) són la suspensió de les visites de familiars, les sortides dels residents i els ingressos. També es crearan a partir de demà mateix unitats de convivència estables d’entre 15 i 20 residents, amb separació entre elles, per tal de mantenir grups aïllats. També queden suspeses totes els activitats de centre de dia en aquestes residències. Els tres centres, per tant, han de fer marxa enrere respecte la desescalada i la reobertura que havien aplicat en les darreres setmanes. L’Hospital de Sant Joan Baptista ha comunicat, aquesta mateixa tarda, les noves mesures als familiars de residents.

Les mesures de Salut a les residències tenen com a objectiu “minimitzar el risc en els grups de població més vulnerables i incrementar les mesures de protecció als centres residencials i centres de dia”. Salut apunta que “un percentatge important dels nous casos s’han trobat a partir de la cerca activa dels brots actius i corresponents a persones asimpotmàtiques”.

Amb tot, les dades acumulades de positius des de l’inici de la crisi continuen, tant a Sitges com a Sant Pere de Ribes, notablement per sota de la mitjana catalana. Caldrà seguir les actualitzacions dels propers dies, ja que recullen les possibles transmissions d’entre vuit i catorze dies abans.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats