Relleu a l’Hospital

- Publicitat -

La Fundació de l’Hospital de Sant Joan Baptista estrena nou equip rector. La que va ser regidora a l’Ajuntament entre els anys 2011i 2019 Mireia Rossell n’és la nova administradora i relleva en el càrrec a Albert Oliver-Rodés, que ha exercit aquesta funció durant els últims quatre anys i que ara s’ha incorporat com a patró veïnal per a continuar estar vinculat, amb un segon nivell, als òrgans de govern i representació de la institució.

L’entrada de Mireia Rossell suposa una notícia rellevant, per diversos motius, en el funcionament d’una de les institucions més emblemàtiques de Sitges. En primer lloc, perquè el nomenament està efectuat per la pròpia Junta Rectora, a proposta de l’alcaldessa, Aurora Carbonell. I no és un fet menor que l’alcaldessa hagi optat per una persona amb militància en un altre partit polític que no és el seu, ni que forma part del Govern, per a comandar una entitat de la importància de l’Hospital. Es tracta d’una mà estesa significativa, que il·lustra que la política es pot fer allunyat del sectarisme al qual sovint estan immersos els partits. Ben és cert que Carbonell i Rossell van compartir govern –i bones relacions– durant la legislatura anterior, però resulta especialment significatiu aquest gest, donades les dinàmiques actuals dels partits.

Precisament, el tarannà de Mireia Rossell –conciliador, rigorós, obert– ha afavorit aquest nomenament. Durant les seves etapes com a regidora de Cultura (2011-15) i Benestar Social (2015-19), Rossell ja va mostrar aquestes bones maneres. De tots els regidors i regidores que va tenir Miquel Forns en els seus dos governs, probablement, Mireia Rossell va ser la que més s’hi assemblar al seu estil honest. No és estrany, en aquest sentit, que la proposta per ser administradora de la Fundació de l’Hospital de Sant Joan Baptista hagi comptat amb un ampli consens polític i ciutadà, en uns termes que no resulta habitual veure a Sitges.

Mireia Rossell tindrà diversos reptes en el seu nou mandat per a continuar enfortint i solidificant la institució. Agafa el relleu d’Albert Oliver, que ha afrontat quatre anys difícils, però dels quals se n’ha sortit amb nota. Per una banda, l’obertura del Centre d’Interpretació de la Malvasia ha permès aportar la visibilitat i projecció necessària al vi de Sitges. Per una altra, l’ampliació de serveis i instal·lacions de la residència també ha refermat el caràcter de la institució. I, al mateix temps, la gestió de la Covid ha estat especialment destacable al centre: les mesures implantades i la professionalitat de l’equip s’han traduït en bons i aplaudits resultats.

Articles relacionats