LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Ribes dobla hospitalitzats per Covid i centra els casos en els joves

Una imatge d’abril del 2020 amb un pacient per Covid a Sant Camil

El brot de Covid registrat a Ribes fa dues setmanes ha deixat seqüeles: set persones del municipi han hagut d’ingressar en centres hospitalaris. Es tracta de la xifra més elevada des de finals de febrer, quan encara era visible la tercera onada.

El brot va esclatar fa dues setmanes, just després de la finalització del toc de queda. Els indicadors epidemiològics del municipi es van disparar fins assolir xifres extremadament elevades: el risc de rebrot va fregar els 400 punts fa deu dies i la positivitat també va estar punt d’assolir el 10 per cent.

Ara les dades han començat a baixar, tot i que encara són altes (la incidència acumulada és de 198 punts, el doble que la mitjana catalana), però, el brot ha deixat conseqüències: set persones del municipi estan ingressades actualment en centres hospitalaris per Covid. Es tracta d’una xifra elevada, que contrasta amb els descensos registrats a nivell del país.

Una altra dada rellevant és que el brot ha afectat especialment els joves. La mitjana d’edat dels casos positius és de 31 anys (el cap de setmana era de 29). A Sitges, la mitjana d’edat se situa en els 47 anys.

Els efectes del brot encara són visibles. Tres centres educatius de Ribes continuen amb aules confinades. Es tracta de Can Puig (25 alumnes i 1 docent), la Riera (17 alumnes i 1 docent) i l’Escola Les Roquetes (18 alumnes i 1 docent). Fa deu dies, però, el nombre d’aules tancades era el doble.

Per la seva part, Sitges no té en aquests moments cap aula confinada i el conjunt de centres educatius funcionen a ple rendiment, com ha estat habitual en tot el trimestre. Hi ha dues persones del Sitges ingressades per Covid actualment.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure