LOADING

Type to search

Actualitat Ribes

Rocamar i Can Lloses demanen resposta

Accés a Rocamar. (F. Roser Triquell)

Les urbanitzacions de Rocamar i Can Lloses són dues cares de la mateixa moneda. En situacions urbanístiques diferents, totes dues esperen, aquest 2020, rebre resposta (i solucions) a la seva situació d’incertesa i desatenció municipal.

Rocamar, actualment és una Entitat Urbanística i celebra una assemblea, el pròxim 8 de març, per consensuar el posicionament dels 250 propietaris entorn al possible acord amb l’Ajuntament ribetà, per resoldre el seu futur. Tot i que urbanitzat, el sector no està recepcionat i ha viscut intensos debats des de la seva promoció el 1964.

El sector de Can Lloses – Can Marcer, de 1962, viu una realitat diferent. No hi ha clavegueram ni carrers asfaltats, ni enllumenat públic en gran part de la urbanització. Són un miler de parcel·listes i només 315 socis. Es troba en règim de cooperació urbanística i espera l’enèsim pla d’urbanització del consistori, després que el de 2018 no superés les corresponents comissions urbanístiques. La voluntat dels veïns és un projecte d’urbanització sostenible, que el Govern local “diu que no es pot fer”.

La informació ampliada i testimonis de veïns els trobareu en l’edició impresa de L’Eco d’aquesta setmana, en els punts de venda habituals i en versió digital a l’IQuiosc.cat.