LOADING

Type to search

Ribes

Rodríguez (CM): “Hem d’escoltar les persones”

Entrevista amb ESTHER RODRÍGUEZ I MALDONADO
Candidata de Construïm (CM)

Per què ha acceptat ser cap de llista?

Venim d’un projecte assembleari que ha votat col·lectivament la proposta de llista i, quan veus tant consens que et dóna suport, només pots dir que sí. Per responsabilitat política i social, per compromís i, sobretot, perquè crec en el projecte i en el canvi que pot aportar al municipi.

Perquè creu que cal un canvi que substitueixi el govern del PSC?

Cal un canvi en general a nivell polític. I també a Sant Pere de Ribes. Necessitem una alternativa de govern que posi les persones al centre de la vida: que les escolti i, sobretot, que després actuï en consonància amb el que demanen. Nosaltres hem de ser els executors de les reclamacions de la gent.

Construïm és de dretes o d’esquerres?

Construïm és de Sant Pere de Ribes i per a la gent de Sant Pere de Ribes. És un projecte amb mirada i creença transversal que parteix de la suma de moltes persones unides per un projecte en comú. Els nostres eixos –que tots compartim– són la justícia social, la perspectiva de gènere, la participació directa i els valors republicans.

En cas que no guanyin les eleccions, respectaran la llista més votada o intentaran formar govern igualment?

Hauríem de mirar quins pactes permeten fer els resultats de les eleccions. Al final, el que nosaltres mirarem és quines són les necessitats reals del municipi. Si tenim la certesa que aquestes necessitats es poden resoldre amb un pacte de govern, ho farem. Creiem en el diàleg, el debat i els grans consensos.

A l’inici del projecte vau intentar incorporar ERC i Fem Poble a Construïm. JxSPR també s’ha presentat en paral·lel. Tot i així, per la seva naturalesa política, hi ha més probabilitats d’arribar a acords amb aquestes tres forces que amb les altres?

Jo vull pensar que, ideològicament, estem més a prop d’aquests tres partits que de qualsevol altre. Sobretot, en temes socials i de país. Cal escoltar-nos tots i, sobretot, fer-ho amb perspectiva de futur. No volem pactes per a posar solucions ràpides en forma de pedaç. Volem acords estables per a poder construir a llarg termini pel bé del municipi.

Quines són les tres coses prioritàries que li agradaria canviar del municipi?

Els nostres eixos han de ser transversals i aplicables a tot allò que fem. Per posar alguns exemples d’accions concretes: posar en marxa un consell feminista i LGTBI, dinamitzar els consells de participació, vetllar pels drets bàsics de les persones, reobrir ja Ràdio Ribes o iniciar la recepció de les urbanitzacions pendents