LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

Sant Camil detecta un brot entre treballadors i pacients

L’hospital ribetà canvia els règims d’operacions i visites per a garantir la seguretat i contenir els contagis

Tothom està exposat a contagiar-se de coronavirus. També aquelles persones que mantenen totes les precaucions i que, justament, són les encarregades de vetllar pel retrocés de la pandèmia. Si aquest dimarts se sabia que Josep Maria Argimon, secretari de Salut Pública de la Generalitat havia donat positiu, avui dimecres ha sigut l’Hospital Sant Camil qui ha fet públic que s’ha detectat un brot entre dotze treballadors i pacients del centre. La direcció del Consorci Sanitari ha explicat que, des que s’ha conegut el primer cas, “s’ha actuat amb rapidesa”, realitzant tests PCR a tots els afectats amb l’objectiu de conèixer l’origen i la magnitud dels contagis i poder emprendre les corresponents mesures de contingència”. Totes les persones que han donat positiu estan aïllades per tal de tallar la cadena de transmissió.

Paral·lelament, l’hospital ribetà ha pres altres decisions per tal de garantir la seguretat de professionals, pacients i familiars. D’entrada, es desprogramen algunes activitats quirúrgiques no urgents, malgrat que es continuarà donant prioritat als pacients amb patologies no-Covid sempre que es garanteixi la seva seguretat. Pel que fa les visites exteriors, queden prohibides a la zona de residència i limitades a l’àrea d’hospitalització i urgències. En aquest cas, només podran estar acompanyats els menors, les persones dependents, els pacients que es troben en el final de la vida, les dones que han donat a llum i aquelles persones que la seva situació clínica ho requereixi. Finalment, també s’ofereix la gratuïtat de les televisions a les habitacions durant els propers dies per tal de fer “una mica més confortable” l’estada dels pacients que no poden rebre visites.

L’Hospital Sant Camil recorda que totes aquestes mesures poden canviar en qualsevol moment, “segons l’evolució de la situació” al centre. La direcció assegura que, “seguint els protocols que marca el Departament de Salut, s’actuarà de la forma més adient per a evitar contagis i garantir la seguretat” de tothom.

Notícies relacionades:
L’índex de contagi creix a Sitges i es desborda a Sant Pere de Ribes (20 d’octubre de 2020)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

També pots veure