LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

Sant Camil queda tècnicament fora de la Covid-19

Un grup d’infermeres de Sant Camil, en una imatge de començament de maig

L’Hospital de Sant Camil està tècnicament fora del coronavirus. A dia d’avui, el centre només té tres pacients amb símptomes de tenir aquesta malaltia, una dada que il·lustra el nou escenari absolutament allunyat dels tensos dies de finals de març i començament d’abril.

Ara fa una setmana, Sant Camil tenia 12 pacients amb coronavirus. El 30 de març en va arribat a tenir 170 i a començament de maig es movia a l’entorn de la vuitantena. El descens fins als tres actuals és el reflex de l’evolució positiva del control de la pandèmia a partir de les mesures de confinament implantades des de mitjans de març.

En el seu progressiu retorn a la normalitat, Sant Camil està recuperant els serveis que havia desviat a altres hospitals durant les setmanes de crisi. També han retornat els avis de la residència, després de gairebé dos mesos allotjats a l’Hotel Meliá. A L’Eco de demà divendres us expliquem amb més detall els nous escenaris que viu l’hospital de Sant Pere de Ribes.

Per altra banda, les xifres d’evolució de positius a escala local també mostren un estat de la situació de certa estabilitat. Les xifres varien de manera lleugera i alguns dies ho fan a la baixa per la revisió de casos que efectua la Generalitat. Els 172 positius de Sitges i els 194 de Sant Pere de Ribes suposen 5,86 i 6,32 per 1.000, una xifra notablement per sota de la mitjana de Catalunya (8,23) i de les comarques de Barcelona (9,19).

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)