Sant Camil rep més pacients per Covid-19, però menys greus

Àrea d’Urgències de Sant Camil, el passat mes d’abril
- Publicitat -

L’Hospital de Sant Camil ha tornat a activar els protocols de Covid-19, després de rebre en les darreres setmanes diversos pacients amb símptomes de coronavirus que han requerit hospitalització. A hores d’ara hi ha ingressats quatre persons amb aquestes patologies.

Fa dues setmanes, Sant Camil va tornar a rebre dos pacients amb Covid-19, després d’haver-hi estat prop de vint dies lliure de cap cas. La setmana passada van ser dos més i es va arribar als quatre i a començament d’aquesta eren ja nou. En els dies posteriors, però, cinc d’aquests nou pacients van rebre l’alta. Per tant, aquest cap de setmana en torna a haver-hi quatre.

Dels nou ingressats que tenia l’hospital comarcal a començament de setmana amb símptomes de coronavirus, només un va estar a l’UCI, mentre que els altres han estat i continuen a planta, on s’ha habilitat un espai protegit per als malalts de coronavirus.

El doctor Josep Lluís Ibàñez, gerent del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès i Garraf –òrgan que gestiona els hospitals de Sant Camil i de Vilafranca– apunta que la situació actual no és comparable a la del mes de març, “Ara coneixem la malaltia i tenim els recursos necessaris”.

El Consorci ha fixat un nou pla de contingència que preveu diferents escenaris, segons la intensitat del repunt (o rebrot) de la pandèmia. El pla té com a objectiu mantenir l’activitat regular de tots dos hospitals i, sobretot, no aturar l’activitat quirúrgica. En aquest sentit, els quiròfans de Sant Camil (tres) i de Vilafranca (quatre) es mantenen actius i lluny de la Covid-19. De moment, no s’ha previst traslladar cap servei de Sant Camil a un altre hospital, com es va fer el mes de març, quan el centre va arribar a tenir 170 ingressats amb coronavirus.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats