Sant Camil torna a superar la desena d’ingressats per Covid-19

Una ambulància entrant a Urgències, el mes d’abril
- Publicitat -

L’Hospital de Sant Camil té onze ingressats per Covid-19. És la xifra més elevada des del 25 de maig, quan en va registrar la mateixa quantitat. En els darrers dies, el centre ha rebut quatre pacients més amb símptomes de coronavirus, que suposen creuar la barrera dels deu ingressats. Amb tot, la majoria de pacients són de caràcter lleu.

El creixement de positius i l’evolució de la pandèmia també es posa de manifest en un augment del nombre d’ingressats als hospitals. Des de finals de maig i fins a mitjans de juliol, Sant Camil va estar tècnicament fora del coronavirus, amb un o dos ingressats setmanals o, fins i tot, durant quinze dies sense cap. Però a mitjans de juliol va tornar a rebre pacients amb aquests símptomes. Els onze actuals és la xifra més elevada en tres mesos, tot i que queda lluny de les registrades a finals de març i començament d’abril, en què el centre va arribar al punt de col·lapse i va estar totalment dedicat a malalts de Covid-19. El 30 de març en va arribar a tenir 170.

Fa deu dies, Sant Camil va registrar la primer defunció per Covid-19 en tres mesos. L’anterior havia estat a finals de maig. Des de l’inici de la pandèmia, a Sant Camil s’han lamentat 81 morts per coronavirus.

Paral·lelament, el centre ha instal·lat un expenedor automàtic de tiquets a la sala de recepció de visites externes de l’entrada. Aquest nou gestor té com a objectiu fer més còmode l’acreditació i evitar l’acumulació de persones davant el mostrador per garantir les distàncies socials. El nou expenedor presta servei a les persones que han de realitzar una visita de consultes externes i de radiologia. El gestor té un funcionament senzill. Primer cal acreditar-se amb la targeta sanitària (o document d’indentitat, DNI) a través d’un lector. Tot seguit l’expenedor imprimeix un document (tiquet) que identifica a la persona, certifica l’hora de la visita programada i inclou la sala d’espera on cal dirigir-se, segons el número de la consulta que li correspon.

El nou expenedor de visites a la recepció del centre

Notícies relacionades:
Sant Camil registra la primera mort per Covid-19 en tres mesos (26 d’agost de 2020)
Sitges creix en positius un 11%, mentre que a tot Catalunya és un 7% (31 d’agost de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats