LOADING

Type to search

Actualitat Cultura

Sant Jordi imposa el seu encant

Parades de roses, a la Ribera, al migdia
Lluís Chacón signa el seu llibre a l’alcaldessa, Aurora Carbonell
Ona Almirall, al costat de la placa com a Pubilla de Catalunya
Taller infantil al Palau del Rei Moro

La màgia de Sant Jordi i el microclima de Sitges s’han imposat en la jornada del llibre i la rosa. La festa s’ha pogut celebrar amb gairebé absoluta normalitat, ja que, a diferència de la resta de Catalunya, la pluja no ha interferit la jornada, llevat de l’últim moment al vespre.

A les 8 del matí queien un lleuger plugim a Sitges, que ha generat alguns interrogants a l’hora de muntar les parades de la Ribera. Però una hora després, en el moment que els paradistes havien d’estar organitzant els seus espais, el sol ha tret el cap i, tot i alguns núvols, s’ha fet el protagonista de bona part del matí. Això sí, combinat amb un vent, que en ocasions ha estat especialment molest per a paradistes i visitants.

A la tarda, el sol s’ha combinat amb els núvols, fins que al voltant de les 19h ha tornat a caure una lleugera pluja, que ha provocat que la majoria de parades acabessin plegant una mica abans del previst.

Ha estat una jornada de festa i alegria. La gent ha omplert la Ribera, especialment al migdia i ha fet bona la decisió de l’Ajuntament d’aguantar la previsió de muntar els estands a l’exterior. Els autors locals han pogut signar llibres al costat del Drac de Sitges, que enguany, amb motiu del seu centenari ha estat doblement protagonista de la jornada, amb l’edició de dos llibres infantils.

També s’han pogut celebrar les activitats paral·leles, com el taller infantil del Palau del Rei Moro, al matí, o la descoberta de la placa en homenatge Ona Almirall, per la seva condició de Pubilla de Catalunya entre durant els dos anys del 2019 al 21. La placa s’ha descobert al jardí de la Ribera, on hi ha altres plaques dels hereus i pubilles sitgetanes que ho han estat també de Catalunya.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure