LOADING

Type to search

Actualitat Cultura

Sant Jordi treu la gent al carrer i evidencia que som en l’inici del final

Llibres i roses, a la Ribera, aquest matí

El primer cap de setmana dels vint dies d’obertura comarcal, els comerciants i restauradors van equiparar-lo al que “era abans de la pandèmia”. Avui, la jornada de Sant Jordi també ha recordat la normalitat anterior a la Covid i ha reflectit que som en l’inici del final. Gent al carrer, venda de llibres i roses, autors signant i activitats culturals: el Sant Jordi 2021 ha estat molt més a prop del viscut el 2019 que del cancel·lat el 2020.

Com ha passat a Barcelona i tants altres punts del país, la gent ha sortit al carrer a viure la festa del llibre i la roda. La Ribera, com és habitual, ha atret l’atenció. 24 parades de llibres i roses (sis menys que fa dos anys) han permès viure amb certa intensitat la jornada. L’Ajuntament ha instal·lat circuit d’accés i sortida amb dispensadors de gel. Tot i això, en alguns moments s’han generat algunes aglomeracions, especialment a la tarda, si bé inferiors a les dels anys anteriors.

A més de la venda de llibres i roses, la Ribera també ha acollit alguns autors locals amb novetats editorials, que han signat exemplars. En total, 17 escriptors i il·lustradors han intercalat les seves signatures, per espais d’una hora en cada cas.

A més de la fira de llibres i roses, el programa ha inclòs avui una sessió de l’Hora del Conte a la Biblioteca Roig i Raventós i el concert de Sant Jordi, amb la Cobla Maricel i el tenor Andreu Miret. L’agenda de Sant Jordi continua el cap de setmana amb diferents propostes, com la marató de lectura (dissabte entre les 10 i les 14h al Palau de Maricel), la lectura teatralitzada d’El petit príncep (dissabte, a les 10h al Prado), el vermut literari i electrònic (dissabte, a les 12h al Retiro) o la ruta literària Rusiñol i Maragall (diumenge, a les 12h)

Disset autors locals han signat exemplars
L’alcaldessa, Aurora Carbonell, i els regidors David Martínez, Guillem Escolà i Xavier Salmerón, visitant una parada

Llegiu l’editorial d’aquesta setmana:
El retorn de l’activitat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure