L’Ajuntament ja ha posat en coneixement dels Mossos d’Esquadra un acte que incompleix les mesures de prevenció contra el coronavirus

La cooperativa Dolça Revolució, liderada per l’activista ecologista Josep Pàmies, vol celebrar la seva segona Trobada de Petons i Abraçades a Sant Pere de Ribes. Així es desprèn d’un cartell que, donada la situació actual d’alerta sanitària, està corrent com la pólvora pels grups de WhatsApp i les xarxes socials. La cita està prevista per al proper dimarts, 14 de juliol, de 18h a 20h, en un lloc indeterminat del municipi. L’enllaç web que anuncia el punt de trobada no està operatiu, tot i que persones que coneixen el funcionament d’aquest col·lectiu i les dificultats legals amb què es troben a l’hora d’organitzar els seus actes apunten que, més que un error, podria tractar-se d’una estratègia per a anunciar la ubicació final poca estona abans d’iniciar-se la convocatòria i, d’aquesta manera, evitar-ne la prohibició.

L’objectiu oficial de la trobada és “fer un reconeixement a les plantes silvestres comestibles i a les medicines naturals que es troben gratuïtament en la natura”, tot i que també s’entreveu una clara voluntat de crítica a les mesures preventives contra la Covid-19. De fet, el col·lectiu ambientalista ja va celebrar, l’últim dissabte de maig, la seva primera Trobada de Petons i Abraçades a Balaguer, on s’hi troba la seu i la botiga física de l’entitat. En aquella ocasió, un centenar de persones es van reunir sense mascaretes ni respectar el distanciament social per a protestar contra la “mal anomenada pandèmia” i la “farsa de les mesures repressores i inoperants”. A més, per tal prevenir els contagis, els assistents es van tractar amb MMS, una solució natural que deriva del clorit de sodi i que Dolça Revolució defensa com a “medicina efectiva per a guarir el coronavirus”. La Paeria de Balaguer, que no havia autoritzat l’acte, va posar els fets de seguida en coneixement dels Mossos d’Esquadra. I el mateix ha fet l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, que també s’ha assabentat de l’acte via xarxes socials i, com era de preveure, no l’ha autoritzat.
De moment, malgrat els reiterats intents de L’Eco, encara no ha sigut possible contactar amb cap representant de Dolça Revolució. El passat mes d’abril, en plena pandèmia del coronavirus, els diferents col·legis de metges de Catalunya van denunciar Josep Pàmies pel que qualificaven de “delicte contra la salut pública” i també de “publicitat enganyosa per promocionar falsos tractaments contra la Covid-19”. Pàmies ha dedicat bona part de la seva trajectòria professional a l’agricultura, però va saltar a l’esfera pública ara fa aproximadament deu anys arrel dels seus llibres i conferències sobre les propietats medicinals de plantes que, segons la seva experiència, podien contribuir a curar malalties com el càncer.