Sant Sebastià torna a la normalitat

La festa se celebrarà tal com s’havia fet abans de la pandèmia, amb tots els actes litúrgics a l’ermita i el tradicional aplec, que enguany serà diumenge 22 de gener

Ballada de sardanes en l’edició de l’any passat. (Ajuntament)
- Publicitat -

Sitges inicia el calendari de festes i tradicions d’aquest 2023 amb la festivitat en honor a Sant Sebastià. Com cada 20 de gener, i els dies posteriors l’ermita dedicada al sant màrtir, obrirà les portes per a la celebració dels principals actes litúrgics que marquen la festa.

La principal novetat d’enguany, respecte a les dues edicions anteriors, és que la celebració recuperarà la plena normalitat, sense restriccions d’aforament ni mascaretes. A més, en els últims dos anys s’havia fet la pregària extraordinària de renovació del vot a Sant Sebastià, tal com s’havia fet a la vila anys enrere, per demanar al sant màrtir, advocat contra les pestes i epidèmies, que ajudés i intercedís per Sitges davant situació pandèmica del moment. Per tant, enguany aquest acte ja no es durà a terme, de la mateixa manera que les novenes i els cants dels goigs es tornaran a celebrar a l’ermita, després que s’haguessin hagut de traslladar a la Parròquia, per optimitzar l’aforament permès i garantir la seguretat dels assistents.

Tota la programació de festa, a L’Eco d’aquesta setmana. Podeu trobar la versió en paper als punts de venda habituals i la versió en PDF a la plataforma digital iQuiosc.

Articles relacionats