LOADING

Type to search

Actualitat

Santa Tecla, el Carnaval, la millora de les dades de contagis i el retorn a l’escola, a L’Eco

La Santa Tecla (de la setmana vinent) sense balls i el Carnaval (del 2021) sense rues centren l’atenció de L’Eco d’aquesta setmana, al costat de l’evolució actual del virus, sis mesos després de la seva irrupció. Els efectes sanitaris i econòmics de la crisi, el retorn a l’escola, el preu del lloguer a Sitges i a Ribes i la reaparició de Maricel TV són altres dels temes que centren l’atenció d’aquesta setmana.

Santa Tecla arriba sense els actes populars i participatius, tal com ja va passar per Festa Major. Però a L’Eco dediquem una atenció especial a la Festa Major petita a través de diferents articles, com el dedicat als inicis de la Matinal infantil, ara fa 40 anys; a la restauració dels cubanitos, a com era Santa Tecla abans que fos festiu i a la Colla de Bastoneres. Amb L’Eco també trobareu el programa d’actes de la festa. També en l’àmbit festiu abordem la cancel·lació del Carnaval i entrevistem la presidenta de l’Agrupació de Balls Populars, Vinyet Esteban.

Els sis mesos de la irrupció de la Covid-19 centren de nou bona part de la nostra atenció. Exposem els casos d’una persona que ha estat malalta, la filla d’una difunta, una sanitària i un supervivent de 100 anys. En un altre reportatge retrocedim sis mesos enrere per explicar com va començar tot i avaluem l’impacte que ha tingut aquest període en la societat local. També publiquem les dades de pèrdues dels diferents sectors econòmics com a conseqüència de la crisi de la Covid-19 i expliquem l’inici del curs, a més de conèixer les experiències de professors de Sitges i de Ribes en altres punts del planeta.

També publiquem un article dels quatre exalcaldes vius de Sitges (Jordi Serra, Pere Junyent, Jordi Baijet i Miquel Forns), que reclamen una iniciativa política i socioeconòmica ferma davant la situació actual generada a Sitges per la crisi del coronavirus i l’aturada de l’activitat congressual.

L’actualitat local passa pel preu del lloguer de l’habitatge, que es manté igual a Sitges i a Ribes, tot i els efectes de la Covid-19, les disputes entre veïns i Ajuntament per les obres del camp de rugbi, l’acció de recollida de plàstics per part del Club Windsurf Sitges i el projecte de reaparició de Maricel TV.

La informació cultural ve marcada pel Monocicle de Ribes, la creació del festival L’Hora del Jazz a Sitges o la nova exposició de Jaume G. Soler i Assun Batlle a l’Estudi Vidal. També entrevistem el músic Jordi Triquell. A les pàgines d’Esports parlem dels entrenadors del Barça que han viscut a Sitges, el nou triomf de Nil Roig i la represa de l’activitat esportiva en un pavelló després de la Covid-19.

Aquesta setmana comptem amb les firmes de Núria Camps, Juanjo Corcuera, Jordi Cubillos, Toni Llorià, Owen John Holden, Edu Ripoll, Joan Rodríguez i Sílvia Salvatierra, a més els quatre exalcaldes de Sitges: Jordi Serra, Pere Junyent, Jordi Baijet i Miquel Forns. També tenim les firmes fixes: Francesc Borderia, JYM, Josep Maria Matas, Antoni Sella, Vinyet Panyella i Alba Vigó. Les contres són d’Eva Martín (Sitges) i Belén Álvarez (Ribes).

Podeu trobar a L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també ¡ el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure