Santa Tecla recupera els carrers i omple l’agenda d’actes

Entrada de la Santa de 2019
- Publicitat -

Santa Tecla recupera la Matinal Infantil amb les tres cercaviles que fins a l’any 2019 la conformaven. Per una banda hi haurà el foc, per altra banda els balls infantils grans, i finalment els balls infantils petits. Les cercaviles es duran a terme entre l’Avinguda Sofia i el Passeig de la Ribera. A més, a la tarda també hi haurà una cercavila amb presència de la imatge de Santa Tecla, que serà acompanyada pel seguici festiu de la Festa Major, i que també desfilarà pels mateixos carrers que la matinal infantil per finalitzar al Baluard, sense públic, però es podrà veure en directe per Canal Blau.

El foc i els balls infantils grans desfilaran per l’Avinguda Sofia, des de la rotonda del passeig de Vilanova, fins al passeig de la Ribera, a l’altura del carrer de la Bassa Rodona, i hi haurà un aforament de 2.095 cadires. El recorregut dels més petits anirà pel Passeig de la Ribera fins a l’altura del carrer Nou i hi haurà 1.035 localitats disponibles. Finalment el recorregut de la tarda, amb presència dels balls adults, sortirà de l’Avinguda Sofia, també des de la rotonda del passeig de Vilanova, travessant tot el passeig de la Ribera, i a partir d’aquí, i sense públic al carrer, la cercavila pujarà pel carrer Nou i carrer Major per finalitzar la cercavila al Baluard on es realitzarà l’entrada de Santa Tecla, amb un total de 3.445 cadires.

Les cercaviles, tant les infantils com l’adulta, tindrà l’aforament controlat, el públic haurà d’estar assegut i s’hauran de respectar les distàncies exigides. Per accedir-hi no caldrà fer reserva prèvia a diferència de fa un mes amb les mostres de Sant Bartomeu, sinó que un cop arribi la gent podrà accedir als diferents espais habilitats fins que s’omplin. A més la Comissió i l’Ajuntament han acordat que l’aforament de les diferents cercaviles es podria ampliar si hi ha una demanda superior als aforaments establerts inicialment.

La celebració no se centrarà només els dies 22 i 23 de setembre, sinó que des d’aquest cap de setmana ja hi haurà els primers actes. La recuperació de la nit de les pubilles iniciarà aquest divendres els actes, que també comptarà amb les mostres de balls infantils que es realitzen aquest el diumenge, i que enguany es traslladen a la plaça Catalunya. Les cercaviles prèvies no es duran a terme, però igualment tots els gegants, capgrossos i dracs tindran el seu moment de lluïment a la plaça, de la mateixa manera que la resta de balls populars.

Altres actes com el trasllat i l’exposició de Santa Tecla al local social de les Cases Noves, emplaçament triat per la Pendonista, les diverses activitats que promou aquests dies l’Agrupació de Balls Populars, o els darrers concerts promoguts per l’Escola de Grallers de Sitges amb motiu del seu 50è aniversari, entre altres, marcaran la prèvia i els dies posteriors dels dos dies centrals.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats