Santa Tecla se celebra en la intimitat, amb protagonisme de les pubilles i hereus

Mossèn Pausas entrant a la Parròquia per inciar l’ofici de Santa Tecla

La Santa Tecla confinada ha seguit el camí de Sant Bartomeu: celebració íntima, limitada a algun acte tradicional puntual i respecte unànime de les normes sanitàries d’evitar cap sortida espontània. Han estat actes puntuals carregats de simbolisme, però que de cap manera han pogut cobrir el buit que ha deixat la pandèmia en la participació festiva.

El protagonisme a l’ofici de Santa Tecla, aquest matí a la Parròquia, se l’han endut les pubilles i hereus de Sitges, que han estat els encarregats de realitzar l’ofrena floral en honor de la santa. Pubilles i hereus han dut fins l’altar, a més del pa i el vi eucarístic, peces representatives del seu vestuari. Com ja va passar en l’ofici de Festa Major, l’aforament de la Parròquia ha estat reduït per garantir les mesures sanitàries. A la celebració ha assistit l’alcaldessa, Aurora Carbonell, i el regidor de Festes, David Martínez, a més dels regidors Eduard Terrado, José María Martínez, Mònica Gallardo, María Lores i Ignasi Rubí. En acabat l’Ofici, s’ha llençat una sonora traca des del Baluard.

L’altre moment tradicional de la celebració que ha aconseguit salvar-se de les limitacions va ser ahir el llançament dels 21 morterets i el repic de campanyes. Com ja es va fer per Festa Major, els morterets es van llençar des de les terrasses del Palau de Maricel, a càrrec de representants del Consell d’Infants de Sitges, mentre les campanes de la Parròquia anunciaven l’inici de la festa.

Els jardins del Retiro i del Prado també han estat escenari de dos actes tradicionals adaptats al moment actual: el vermut de Santa tecla, que enguany s’ha celebrat a les 12 hores, en no haver-hi Sortida d’Ofici. El grup de jazz Retrio ha tocat als jardins de la lira i la dj Núria Scarp ha posat música en els del gall.

Santa Tecla també ha estat present en algunes cases, establiments i locals municipals del recorregut de la processó. Des de dissabte i fins avui mateix, els elements festius han estat exposats en alguns d’aquests espais i han permès que els sitgetans els poguessin veure aquest cop, a diferència de Festa Major.

Aurora Carbonell llençant un dels 21 morterets

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats