LOADING

Type to search

Editorial

Seguretat imprescindible i eficaç

El Carnaval, com succeeix cada any, ha deixat un balanç notable de detencions, incidents i denúncies. Enguany, el conjunt d’actuacions policial ha estat nombrós, tant per part de la Policia Local com dels Mossos d’Esquadra, si bé no s’han hagut de lamentar incidents greus, fet que ha permès als responsables locals en matèria de seguretat emetre una valoració positiva. El volum d’intervencions realitzades pels cossos de seguretat supera els 1.300, entre controls rutinaris i altres provocats per algun tipus d’infracció. Els controls d’alcoholèmia, amb 832 en total, van suposar el principal volum d’actuació, que es va traduir en 67 positius, a més de 15 en drogues, dues xifres, sens dubte, excessives.

La feina dels cossos de seguretat en dies com els que hem viscut resulta fonamental per a que la festa es pugui celebrar amb el màxim de normalitat i correcció possible. Es tracta d’una feina sovint ingrata i en alguns casos, desagraïda, però, per altra banda, no únicament imprescindible, sinó també encomiable. I a més, eficaç, encara que no tothom pugui tenir la mateixa sensació.

Bona prova d’aquesta eficàcia va ser la doble actuació amb èxit realitzada per agents de la Policia Local amb dos delinqüents. D’una banda, dissabte a la matinada, amb un home que acabava de robar un rellotge d’alta gamma, valorat en 13.000 euros, i que es donava a la fuga pel carrer Sant Antoni. Els agents, en detectar el comportament estrany de l’individu, el van detenir i van poder comprovar que, a més de no poder respondre de la titularitat del rellotge, acumulava altres causes pendents. El segon cas de detenció in fraganti va ser l’endemà, després de la Rua de la Disbauxa, quan els agents del cos municipal van sorprendre una dona que duia a sobre deu telèfons mòbils. Una noia a qui li acabaven de robar el seu aparell va aturar els agents i, aquests, en poc temps van trobar l’autora dels delictes, que, per a més inri, portava un nadó amb un cotxet per a no poder ser detinguda. La bona feina de la Policia, en tots dos casos, va resultar clau per a que les víctimes poguessin recuperar les peces robades i lliurar els autors dels delictes a la Justícia. Una altra cosa és la permissivitat que hi rebran…

El conjunt de la tasca policial també va resultar clau per a neutralitzar les tres baralles produïdes la matinada de dimarts a dimecres a la Ribera. La ràpida intervenció dels Mossos d’Esquadra va aturar els enfrontaments, que en algun cas eren de caràcter lleu. La ràpida actuació i la presència al carrer van resultar claus per a resoldre tots aquests incidents.

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure