Sense actes a baix a mar

La Fragata, fa dues setmanes
- Publicitat -

L’Ajuntament ha decidit suspendre els actes programats a la Fragata, la Ribera i el Passeig Marítim. L’objectiu és evitar possibles aglomeracions en un espai obert i, per tant, de fàcil accés sense control.

Aquest mes de juliol hi havia dues activitats ja anunciades: el festival de circ, dansa i música Fes+Chapeau –que arriba a Sitges, després que els organitzadors no s’entenguessin amb l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes, on ha celebrat les anteriors edicions– i el nou cicle Imprescindibles, amb la participació de grups musicals locals. El primer s’havia de celebrar a la Fragata entre el 17 i el 19 i el segon davant del Greco el cap de setmana següent: tots dos es faran a l’Hort de Can Falç en els mateixos termes que estaven previstos.

Tampoc es durà a terme un acte de salutació de l’estiu en el qual estava treballant el grup d’entitats socioeconòmiques i cíviques que el mes passat va elaborar el manifest Unió i col·laboració per superar una situació excepcional. L’acte estava previst fer-se dissabte dia 11 i pretenia acollir una llarga terrassa de centenars de mestres per donar la benviguda a la temporada turística, acompanyat de diverses propostes culturals. Les entitats impulsores (Gremi d’Hostaleria, El Retiro, el Prado, Associació de Platges…) estaven treballant conjuntament amb l’Ajuntament per dur a terme la convocatòria. La decisió de suspendre les activitats a baix a mar ha suposat la seva cancel·lació, tot i que els organitzadors i l’Ajuntament valoren l’opció de traslladar-lo a la tardir, en funció de l’evolució de la pandèmia.

En les properes setmanes es decidirà què es fa amb Barraques, previst pr al cap de setmana abans de Festa Major. En cas que es mantingui la convocatòria, una opció que s’està estudiant és traslladar-lo al pàrquing de l’Aquàtic. Amb tot, el format i logística haurà d’incorporar canvis pr evitar, precisament, que hi hagi aglomeracions de gent i, més encara, després que la Comisisó i l’Ajuntament hagin decidit suspendre les sortides dels balls populars i la resta d’actes masisus de Festa Major.

Notícia relacionada:
La societat civil mou fitxa i s’uneix en defensa del turisme (29 de maig de 2020)
El Fes+Chapeau posa un peu a Sitges amb un festival d’arts al carrer (3 de juny de 2020)

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats