Sense festes, però amb petards

Botiga de venda de petards, al Camí Capellans
- Publicitat -

El coronavirus també tindrà influència en la revetlla de Sant Joan, que se celebra demà dimarts. Si el que és habitual en aquesta màgica nit d’inici d’estiu són els petards i les revetlles, enguany quedarà desfigurat per la crisi de la Covid-19. Hi haurà petards –com s’estan sentint des de fa uns dies– però menys i, sobretot, el que no hi haurà són grans festes, que són sinònim d’aglomeracions.

La clàssica revetlla de Sant Joan de la plaça Catalunya enguany no es farà i deixarà el Poble Sec orfe del seu acte més popular i que convoca gent de tot el poble. Els visitants que arribin a Sitges tampoc podran celebrar la revetlla a les platges, com és habitual, ja que les tancarà entre les 18 hores del dia 23 i les 10 del 24, per evitar possibles contagis entre la població. El Sant Joan del 2020, serà més familiar i es podrà passar la nit amb cercles reduïts, amb un màxim de 20 persones.

La Covid-19 també tindrà influència a l’hora de tirar els tradicionals petards. L’empresa Pirotècnia Igual, que cada any subministra el material dels castells de foc de les festes majors de Sitges i Ribes, ha reduït un 20 per cent els llocs de venda a l’usuari. L’empresa ja va considerar que enguany s’apostaria més per petards més petits i de menys potència, en comparació amb els altres Sant Joan. Aquest tipus de petards són bengales, bateries o fonts de colors, juntament amb els anomenats xinesos o les tradicionals bombetes. Les empreses fabricants també recomanen no utilitzar gel hidroalcohòlic quan es practiqui amb material pirotècnic, per evitar el risc d’inflamació d’aquest producte.

Els venedors de petards confien que la facturació arribi a nivells de l’any passat, tot i la crisi i el descens en la producció. A hores d’ara, no poden fer prediccions en vendes, ja que la gent acostuma a comprar els petards durant els últims tres dies. Aquesta setmana, però, la venda de petards ha arribat a un nivell similar a la d’anys anteriors.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats