Sense rastre de cap rebrot (a hores d’ara)

Gent xerrant al Cap de la Vila, fa dues setmanes (F. Clàudia Sauret)
- Publicitat -

Les dades no indiquen cap rebrot a Sitges ni a Sant Pere de Ribes. Si més no, així ho exposen les darreres xifres, datades d’avui dimecres a primera hora de la tarda. En les darreres 48 hores només hi ha hagut un positiu nou en cadascuna de les dues poblacions i un creixement per sota de la mitjana del país.

Els sis primers dies de juliol es van registrar a Sitges el mateix nombre de casos que en tot el mes de juny: cinc. Aquestes dades van generar un cert alarmisme, ja que es van fer públiques dilluns, quan tot just s’havia hagut de confinar perimetralment el Segrià i a Sitges es van veure imatges de terrasses i alguns carrers d’oci amb certes aglomeracions durant el cap de setmana.

Per aquest motiu, els responsables sanitaris de les àrees de salut de Sitges i de Sant Pere de Ribes estaven a l’espera de la publicació de les següents dades: ahir no hi va haver cap positiu nou a cap de les dues poblacions i avui han estat dos. És a dir, les dades de les últimes 48 hores mostren una certa estabilitat, si bé resulta prematur efectuar cap balanç. A hores d’ara, els positius es detecten entre set i dotze dies després d’haver-se produït la transmissió. Per tant, serà a partir de començament de la setmana vinent quan se sabrà si hi ha hagut cap efecte en l’obertura de fronteres i algunes de les aglomeracions registrades en terrasses o, per exemple, la vigília de la Festa Major de Ribes, quan van sortir de manera espontània alguns balladors i grallers.

A Sitges hi ha hagut 185 casos acumulats, des de mitjans de març, i a Sant Pere de Ribes, 213. Les mitjanes de contagis per 1.000 habitants continuen sent baixes tant a Sitges (6,31) com a Sant Pere de Ribes (6,93) en comparació amb les del conjunt de Catalunya (9,3) o les de la província de Barcelona (10,27).

Paral·lelament, Sant Camil continua mostrant estabilitat absoluta. Per segona setmana consecutiva des que va esclatar la crisi del coronavirus, no té cap ingressat amb símptomes d’aquesta malaltia. A l’hospital de Sant Pere de Ribes es va arribar a registrar 170 pacients amb coronavirus a final de març, que van anar baixar progressivament, fins que el juny es va entrar en nivells baixos. En tot aquest temps s’han donat 297 altes, però s’han hagut de lamentar 80 defuncions.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats