S’ensorren dos pisos pel mal estat d’unes bigues

Veïnes afectades, davant de l’edifici

L’enfonsament parcial del segon i tercer pis de l’edifici del carrer Doctor Vidal i Barraquer, 13, va provocar ahir dimecres el desallotjament de set persones. La causa hauria estat unes obres que s’estaven realitzant a l’àtic per una qüestió de filtració d’aigua. El paleta que estava retirant les rajoles va avisar del mal estat de la superfície del terrat i es va procedir a avisar als bombers. El deteriorament de dues de les bigues del sostre van provocar l’enfonsament de l’edifici, que va tenir lloc cap a les 21 hores, provocant danys en el primer i segon pis de l’immoble.

S’hi van desplaçar un total de quatre dotacions de bombers i dues dotacions de Policia Local, així com el servei d’aigua, que va procedir a tallar una fuita que se’n va derivar del trencament d’una canonada. En el moment dels fets, els veïns es trobaven fora de les estançes i per sort els danys només van ser materials.

Els propietaris eren conscients que es filtrava aigua, però tal com diu Josep Valera, el veí del segon pis, “no ens imaginaven que s’anés a caure el sostre”. Valera viu a l’edifici amb la seva dona i la seva filla de dos anys, i per ara no poden accedir a casa ni saben si podran fer-ho d’aquí a poc temps.

L’edifici es troba precintat i per ara, l’accés als habitatges està totalment restringit. S’ha de fer una valoració definitiva sobre l’estat de l’immoble per poder dur a terme les actuacions precises, i de moment els veïns es troben reallotjats. Serveis socials i l’Ajuntament es faran càrrec de les primeres necessitats dels veïns, però si s’allarga la situació, la solució haurà de venir per part de l’assegurança dels afectats.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats