LOADING

Type to search

Actualitat

Set persones migrades amb risc d’exclusió començaran a treballar a Sitges

Campus residencial de la Fundació Ave Maria

Per primer cop, l’Ajuntament de Sitges podrà acollir-se a la Línia ACOL del programa de Treball i Formació del SOC. Es tracta d’una subvenció d’un any de contracte per a persones migrades usuàries de Drets Civils, en risc d’exclusió social i que estan en procés de tramitació de permís de treball. S’està a l’espera que la Generalitat aprovi el pla d’ocupació, que podrà regular la situació laboral de set persones nouvingudes. Com a novetat, aquest any els consistoris també podran formar part d’aquesta iniciativa.

Concretament, l’Ajuntament podrà contractar quatre persones, i entitats com el Casino Prado Suburense, la Fundació del Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya i la Fundació Ave Maria podran contractar una persona cadascuna.

La durada d’aquests contractes és d’un any, i l’inici serà abans del 30 d’octubre del 2022. Quan s’hagi resolt la convocatòria d’enguany, les persones escollides hauran d’iniciar els tràmits d’estrangeria per demanar un NIE provisional i la tramitació temporal del permís de treball d’un any a l’entitat corresponent.

Es tracta d’una iniciativa que, per una banda amplia les oportunitats laborals per les persones migrades i que per altra, ajuda les entitats del poble a cobrir llocs de feina. Les set persones que s’han proposat provenen del servei d’acollida i acrediten els requisits per sol·licitar una autorització de residència per circumstàncies excepcionals.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure