LOADING

Type to search

Actualitat Cultura

Sitges aixeca la bandera del llibre

Inauguració de l’exposició fotogràfica al ME Terramar, dissabte passat

Aquest cap de setmana la vila viurà la primera edició del Sitges, Vila del Llibre, un festival literari organitzat per l’Ajuntament de Sitges que compta amb el suport de la Xarxa de Viles del Llibre de Catalunya, amb l’objectiu de crear un programa amb diverses activitats culturals que fomentin la lectura i les diferents expressions lligades a la literatura, i amb la voluntat que tingui continuïtat dins del calendari local.

La programació del festival tindrà com a element central un mercat amb la participació d’una cinquantena d’editorials i llibreries, majoritàriament independents, algunes amb segell sitgetà. La fira estarà situada al passeig Marítim, entre l’estàtua a Dr. Benaprès i l’Hotel ME, que juntament amb l’Hotel Sunway seran els dos punts on se centraran bona part de les activitats programades, aprofitant la zona de Terramar com un nou espai per a esdeveniments d’aquest tipus.

El certamen també comptarà amb presentacions de novetats literàries o exposicions com Sitges, Vila d’autor del fotògraf i escriptor Xulio Ricardo Trigo, en un repàs gràfic dels primers cinc anys de la Xarxa de Viles del Llibre, a partir d’una selecció de 33 retrats d’autors que han visitat les Viles del Llibre de diferents racons de Catalunya. La mostra va ser inaugurada el passat cap de setmana com a pretext d’aquesta primera edició del festival. El certamen també comptarà rutes culturals pel centre de la vila, i activitats familiars.

Un dels plats forts del Sitges, Vila del Llibre serà el Cicle Sitges format per sis conferències ideades pel comissari del festival i periodista, Jordi Barrachina, que parteixen del Sitges de fa 100 anys, “de Santiago Rusiñol i els modernistes, però també del bressol d’una nova intel·lectualitat popular a partir de la transformació urbanística del passeig Marítim els anys 20 del segle XX, que va portar nova gent i noves maneres de pensar” són alguns dels factors que van definir l’imaginari del Sitges que coneixem avui. El cicle s’iniciarà aquest divendres a les 18.30 hores al Teatre del Casino Prado amb el diàleg inaugural Del manifest groc a la Cubana, i el dissabte i diumenge es traslladarà a l’Hotel ME amb cinc conferències més.

A més durant aquests dies també es poden gaudir d’altres propostes per fomentar el teixit comercial. Vint comerços del centre i del Poble Sec s’han adherit un joc de pistes basat a descobrir vint Enigmàrius, creats per l’escriptor Màrius Serra, on els participants que resolguin tots els enigmes, entraran en un sorteig d’un lot de llibres que es durà a terme el diumenge 17 al migdia. I per finalitzar, disset restaurants i bars de Sitges també han dissenyat menús i tapes inspirats en diverses obres literàries que es podran degustar fins al 25 d’abril, en una proposta dissenyada conjuntament entre la Regidoria de Turisme i el Gremi d’Hostaleria.

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure