https://www.fapjunk.com https://fapmeister.com

Sitges comença a rebre gent… però l’horitzó encara és lluny

El Cap de la Vila, amb un elevat nombre de gent, aquest cap de setmana (F: Clàudia Sauret)
- Publicitat -

La sol·licitud efectuada per la Generalitat per a que el conjunt de la regió sanitària de l’àrea metropolitana de Barcelona –on estan incloses Sitges i Ribes– pugui accedir a la fase 3 a partir de dijous suposarà alguns lleugers avenços en la mobilitat i els usos, però on el sector turístic comença a mirar amb més precisió és a mitjans de juliol. Inicialment, els hotels, restaurants i comerços de Sitges s’havien marcat el pont de Sant Joan com un dels primers punts àlgids, però la realitat mostra que els indicis de nova normalitat encara es faran esperar més.

El passat cap de setmana, els carrers i les platges de Sitges van registrar un moviment notable de gent. Es tractava del primer cap de setmana des que es va permetre el moviment territorial amb l’àrea metropolitana de Barcelona i es va notar tant dissabte com diumenge. Els cotxes estacionats al passeig de Vilanova arribaven fins al santuari i els interiors del Vinyet i Terramar eren plens també de vehicles. Les platges, els restaurants, els bars i els carrers van notar aquest moviment i entre els seus titulars es van començar a veure les primeres cares de satisfacció després de tres mesos de penúries i preocupacions.

Amb tot, l’impacte econòmic d’aquesta obertura encara ha estat petit sobre l’economia local. Aquest darrer cap de setmana hi havia una desena hotels oberts, que han tingut al voltant d’un 40 per cent d’ocupació, “amb preus de novembre i no de juny”, segons un hoteler. La previsió que el sector va efectuar a finals de maig era que aquesta setmana obrís la pràctica totalitat de la indústria hotelera, però la realitat és que encara hauran de passar unes quantes setmanes fins penjar el cartell de Tot obert.

Amb les dues reobertures d’ahir, ara hi ha la meitat dels hotels de quatre i cinc estrelles en funcionament. De cara al cap de setmana en seran més, però hi ha alguns que no ho faran fins el mes de juliol, com el Meliá, el ME, el Dolce o l’Alenti. Són hotels que viuen dels turistes estrangers i que ara estan reorientant la seva estratègia al de proximitat. A alguns d’aquests establiments, obrir els implica tornar a admetre el conjunt del personal –en situació d’ERTO– i, per tant, tenir més despeses que ingressos en una situació de poc moviment.

Ahir mateix, hotelers i restauradors del Gremi d’Hostaleria es van reunir amb l’alcaldessa, Aurora Carbonell, per analitzar la situació i exposar els sues plantejaments. Amb els hotelers, la trobada es va fer al Calipolis i amb els restauradors a L’oca. En totes dues reunions, els titulars dels stabliments van demanar permissivitat i suport de l’Ajuntament en punts relacionats amb permisos.

Què es pot fer a la fase 3?

  • No hi ha franges horàries.
  • Es poden fer trobades de fins a 20 persones.
  • Es pot circular per tot Catalunya. A la resta de l’Estat s’hi pot accedir per motius sanitaris, laborals o professionals.
  • Els comerços poden obrir sense límit de superfície, però sense superar el 50% de la seva capacitat.
  • Els bars i restaurants poden ocupar fins al 50% de l’aforament interior i el 75% de les terrasses.
  • També poden obrir els locals d’oci nocturn i discoteques, amb un terç de l’aforament, tot i que sense pista de ball. Les seves terrasses podran estar al 75%.
  • Els casaments, batejos i comunions poden celebrar-se amb un màxim de 150 persones, sempre que no superin el 50% de l’aforament.
  • Les vetlles no podran superar les 25 persones (i 50 si són a l’aire lliure).
  • Els teatres i cinemes poden obrir i ocupar fins al 50% del seu aforament, però deixant butaques lliures entre els assistents.
  • Els concerts a l’aire lliure tindran un aforament màxim de 800 persones, que hauran d’estar assegudes.
  • Els gimnasos poden obrir fins al 50% i oferir classes teledirigides.
  • Els congressos i convencions podran tenir un màxim de 80 assistents.
  • Els centres comercials poden obrir, però sense superar el 50% del seu aforament.

El nombre de casos positius detectats ha tornat a pujar en els darrers dies, Després s’haver registrat onze dies sense cap contagi nou, en els últims quatre dies se n’han sumat cinc nou a Sitges. Acrtyalment, n’hi ha 179 acumulats, que represneten 6,11 cada 1.000 habitants. A Sant Pere de Ribes són 201 casos, que són 6,54 per 1.000.

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)

Articles relacionats