Sitges commemora massivament el dia de la seva copatrona Santa Tecla

Més d’un miler de nens i nenes han participat en els tres recorreguts diferenciats de la Matinal Infantil

- Publicitat -

La festa petita arriba a la seva fi deixant una celebració plena d’emocions. Després d’una vigília passada per aigua en la qual va haver-hi poc temps per a treure Santa Tecla de casa la pendonista, la commemoració es va fer esperar fins a la Matinal Infantil. A de dos quarts de set del matí començava el recorregut de la Matinal a càrrec de més de mil nens i nenes que amb il·lusió feien la representació dels balls de la Festa Major. La Matinal de Foc, La Matinal de Gegants i balls blancs i La Matinal Petita, eren els tres recorreguts que oferia la sortida per tal de separar per edats els diferents balls i entremesos dels nens. Entre carretilles, picarols, timbals, gegants i cabeçuts han culminat la sortida de forma conjunta a La Fragata on han pogut fer-se una foto al photocall impulsat per la pendonista d’enguany Tea Hill.

El Solemne Ofici ha comptat amb la presència de l’alcaldessa Aurora Carbonell, els regidors i regidores de l’ajuntament de Sitges, la pendonista Tea Hill i el pendonista de Sant Bartomeu Josep Carbonell ‘’Jepet’’; la Comissió de Festa Major encapçalada per la presidenta Maica Díez juntament amb L’hereu i la pubilla de Sitges. Durant la missa la colla dels Gegants Moros ha fet l’ofrena amb motiu del seu 40è aniversari i la Cobla Maricel el seu desè aniversari on ha interpretat la Processó de Sant Bartomeu.

Tot seguit les autoritats s’han dirigit a l’Ajuntament per a gaudir de l’alegre sortida d’ofici on hi van participar els balls i entremesos. Finalment l’acte acaba amb l’Himne Nacional de Catalunya ‘Els Segadors’ a càrrec de la banda.

La processó en honor a Santa Tecla va ser l’última sortida. Va acabar amb l’emotiva i tradicional entrada de Santa Tecla a l’església que va ser el moment més especial per a tots i sobretot per les pubilles que un cop a la vida viuen l’experiència de fer l’entrada just en el moment que esclata a la festa. La colla Jove de Castells va fer el seu tradicional pilar, juntament amb l’argolla de la Moxinganga, la bota dels pastorets i els balls dansant tots a l’hora amb els morterets i les carretilles de fons van fer aquell moment el millor de la festa.

La ballada final de bèsties i les tres parelles de gegants van acomiadar la festa fins a l’any vinent.

Articles relacionats