LOADING

Type to search

Actualitat

Sitges continuarà sense servei 24 hores al CAP

El servei d’urgències 24 hores al CAP de Sitges no obrirà. La Generalitat no ho té previst per raons pressupostàries i a canvi, preveu promoure l’assistència domiciliària a través del 112. Els reptes en matèria de sanitat a la vila passen també per la recuperació del servei de farmàcia nocturn, com a mínim en temporada alta, per la creació d’una Oficina de Salut, i per la descongestió de l’hospital Sant Camil.

La Comissió de Salut del Parlament va aprovar ahir una proposta de resolució demanant la reobertura del servei d’urgències del CAP de Sitges i que va ser defensada pel diputat i portaveu de Ciutadans a Sitges, Manu Rodríguez. Els dos partits del Govern català –Junts per Catalunya i ERC– s’hi van abstenir, mentre que la resta hi van votar a favor. Rodríguez va retreure a l’alcaldessa –i també diputada per ERC–, Aurora Carbonell que “no defensi els interessos dels sitgetans i que el seu partit presenti esmenes que no garanteixen l’obertura immediata del servei d’urgències nocturnes”.

Aurora Carbonell i el regidor de Salut de l’Ajuntament, David Martínez, es van reunir la setmana passada amb la consellera Alba Vergés, per demanar-li la reobertura del CAP les 24 hores. Hi van al·legar particularitats turístiques d’una vila que duplica la seva població a l’estiu són argument de pes per revertir la situació.

A L’Eco d’aquesta setmana expliquem l’estat de la situació de les urgències del CAP. Troba’l als punts de venda habitual o si prefereixes en versió digital a l’iQuiosc.