Sitges dóna la benvinguda a la Festa Major més atípica

L’acte de Benvinguda Institucional a Sant Bartomeu, celebrat ahir a la nit al Racó de la Calma, substitueix el tradicional pregó d’una Festa Major marcada per les restriccions de la Covid-19

Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges, durant l’acte de Benvinguda a la Festa Major
- Publicitat -

El Racó de la Calma ha acollit l’acte de benvinguda institucional, una aposta de la Comissió de Festa Major que substitueix el tradicional pregó. D’aquesta manera s’ha donat el tret de sortida de la Festa Major 2020, una celebració que enguany ve marcada per les restriccions de la Covid-19 i que s’ha vist reduïda a la mínima expressió.

L’acte, ideat per Josep Milan, i presentat per Loreto Baqués i Xavier Huete, ha començat homenatjant la figura dels antics pregoners, un ofici desaparegut a Sitges fa 50 anys, i que David Lanau, Ratxu, ha sabut emular a la perfecció.

Seguidament s’ha retransmès un audiovisual protagonitzat pels presidents de la Comissió de Festa Major i Santa Tecla del segle XXI, explicant les seves vivències i records al voltant de la festa, un muntatge que ha despertat els sentiments dels presents i que també comptava amb unes paraules molt emotives, i enregistrades fa uns anys, de l’enyorat Ramon Soler.

En el torn dels discursos, el president actual, Agustí Marcet, ha agraït la feina de la resta de membres de la Comissió en els moments difícils, apel·lant a la responsabilitat que els hi pertocava, i plantejant algunes alternatives a la festa “que de ben segur ens faran reviure emocions, sentiments i records” expressant el seu record personal cap a l’estimat geganter Antoni Parra.

L’acte també ha comptat amb el protagonisme del ball de panderetes i la Colla Noies del ball de bastons que enguany celebren el seu 40è aniversari, i que amb una dedicatòria compartida no perden les ganes de poder-ho celebrar de la millor manera possible l’any que ve.

I finalment, Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges, que ha pres un major protagonisme en l’acte, ha ressaltat que la Festa Major d’aquest any “l’haurem de viure d’una altra manera, més continguda, més íntima”, un repte que creu “que ho sabrem fer i que ho farem molt bé i que gaudirem d’una Festa Major diferent”. La seva intervenció finalitzava convidant als sitgetans a viure la festa “amb prudència, engalanant i aixecant la mirada als balcons, i mantenint el record dels éssers estimats”.

L’acte, carregat d’emotivitat i amenitzat pel conjunt Retrio, finalitzava amb una selecció de peces dels balls populars, acompanyat d’un vídeo que evoca tots aquells elements que formen part de la festa que aquest any es quedaran a casa, i donant sentit al lema de la Festa Major 2020 “viu-la amb els teus”.

Un cop donat el tret de sortida als actes de Sant Bartomeu, aquest divendres L’Eco de Sitges inclourà l’especial de Festa Major per mantenir viu l’esperit d’una celebració que aquest any s’ha mantingut adaptada. El suplement de 20 pàgines comptarà amb tota l’actualitat de la festa, entrevistes, i reportatges que enguany estaran encapçalats per la portada realitzada per l’artista Blanca Benítez.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats