Sitges és el municipi amb major evolució del virus

Gran concentració de gent al carrer Joan Tarrida, el passat diumenge a la matinada (F. Manuel Berlín)

La virulència amb què la Covid està avançant entre els joves de Sitges l’ha situat com el municipi on més creix el virus d’entre els considerats mitjans i grans de Catalunya. Les xifres de nous casos continuen creixent de manera vertiginosa –a una velocitat quatre vegades major que en el conjunt del país– i els indicadors epidemiològics estan disparats.

La taxa crua de Covid per cada 10.000 habitants ha arribat a Sitges al 117,30. Només municipis menors estan amb xifres superiors; cap és de més de 10.000 habitants (Solsona és el més gran). És a dir que Sitges és de totes les poblacions de més de 10.000 habitants la que presenta una índexs de creixement de la Covid més elevada.

Des de dijous passat, Sitges ha registrat 226 positius. És el creixement més elevat que ha tingut la vila des de la irrupció de la pandèmia. En les setmanes posteriors a Nadal, quan es va produir la tercera onada, el nombre de nous casos a la vila era d’un centenar a la setmana. Ara és quatre vegades superior.

En els primers quatre dies de juliol, l’augment de casos a Sitges ha estat del 12,25 per cent, mentre que a tot Catalunya ha estat del 2,76. A Sant Pere de Ribes ha estat un 6,93.

En aquest context, els indicadors epidemiològics apareixen disparats. El risc de rebrot és de 3.596 punts, una xifra desproporcionada i que il·lustra la situació d’alerta de les dades. La immensa majoria dels contagis corresponen a gent jove. El CAP registra llargues cues on els joves s’estan fent PCR i tests d’antígens. Un 29,53 per cent dels realitzats donen positiu: és una xifra que posa de manifest el descontrol de la pandèmia, ja que l’OMS marca com aconsellable no superar el 5 per cent.

La velocitat d’expansió (indicador rt) també és extraordinàriament elevat, d’un 3,94 (a tot Catalunya és de 2,99), mentre que l’índex d’incidència activa arriba al 897,92 per cent (a tot Catalunya, 337,97).

A Sant Pere de Ribes, les dades també són preocupants, tot i que sense arribar als extrems de Sitges. El risc de rebrot està en 1.355 punts i l’rt en 3,26, mentre que la incidència activa ha assolit els 411.

Notícies relacionades:
L’expansió del virus afecta de ple a l’oci nocturn, però també al conjunt del turisme local (5 de juliol de 2021)
Sitges registra 127 positius en només 48 hores (3 de juliol de 2021)
Sant Camil es manté al marge de l’onada (2 de juliol de 2021)
El nou brot de Covid també afecta a locals d’oci (2 de juliol de 2021)
El contagi es multiplica per quatre a Sitges en una setmana (1 de juliol de 2021)
La pandèmia pressiona les platges (30 de juny de 2021)
Els nous positius registrats a Sitges ja estan en la vintena d’anys (29 de juny de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats