LOADING

Type to search

Actualitat

Sitges es fa sentir a les Marxes per la Llibertat

Més d’un centenar de sitgetans estan participant avui en les Marxes per la Llibertat organitzades des de l’ANC en protesta contra la desproporcionada sentència contra els líders del Procés. El tram en el qual participen és el que enllaça Torredembarra i Vilafranca.

Aquest matí. un centenar de sitgetans s’han dirigit a Torredembarra en autocar i vehicles particulars per participar en la columna de Tarragona i el Penedès. Posteriorment, s’hi han afegit d’altres, que s’hi han desplaçat en vehicles particulars, entre els quals la mateixa alcaldessa, Aurora Carbonell, i diferents membres del consistori.

La finalitat de les marxes és arribar el divendres a Barcelona. El destí d’avui és fer nit a Vilafranca i alguns dels participants que continuïn el tram de demà. El coordinador de l’ANC Sitges, Jordi Serra, ha manifestat que ‘’els participants de la marxa reaccionen amb ganes de manifestar-se i reclamar les seves llibertats’’.

La mobilització d’avui se suma a les que s’estan produint en els darrers dies a Sitges contra la sentència del Procés. Diumenge a la tarda, 200 persones van protestar contra l’allotjament de guàrdies civils a Sitges i dilluns una gentada va omplir la plaça de l’Ajuntament en protesta contra la sentència. Demà dijous, està programat un Ple extraordinari per buscar un posicionament majoritari. Entre les mesures de protesta declarades pel Govern hi ha la suspensió de l’activitat institucional fins divendres, llevat de l’acte d’homenatge a Lluís Companys, en l’aniversari del seu afusellament, que es va celebrar ahir i que va comptar amb la participació de representants d’ERC, JxS, SGI i GS.

Paral·lelament, l’ANC a Sitges ha començat a preparar la logística de la manifestació del dia 26 a Barcelona. La Colla Jove de Castellers de Sitges, que tenia programada la Diada de la Colla per aquest mateix dia 26, ja ha anunciat que la passa a l’endemà.