LOADING

Type to search

Actualitat

Sitges és, junt amb Sant Cugat, el municipi on l’Ajuntament més triga en tramitar les llicències

Interior de les obres d’un dels pisos HPO, l’estiu passat

Lluny de ser una queixa aïllada, algunes empreses del sector de la construcció que operen tant a Sitges com en altres poblacions del país –des de companyies d’abast nacional fins a industrials de la vila amb dècades de trajectòria en el seu negoci– sostenen que els actuals terminis de resolució de les sol·licituds d’obra major a Sitges són “massa lents”. En el que portem de 2022, la mitjana està situada en els 14 mesos, tot i que hi ha casos que s’enfilen fins als 21. Pel que fa a les peticions de llicència, de les 46 que s’han demanat, se n’han concedit 8.

“És un drama”, sosté el representant d’una empresa habituada a treballar també en altres localitats turístiques del litoral català. “Aquest retard no es produeix en altres llocs”. I posa com a exemple un informe de l’Associació de Promotors i Constructors d’Edificis de Catalunya, que situa Sitges i Sant Cugat del Vallès com les dues poblacions del país que més tarden a l’hora de concedir llicències d’obres majors. Al seu entendre, es tracta, sobretot, d’una qüestió de “voluntat política, perquè podrien posar-hi més recursos. Si saben que hi ha demanda i no donen l’abast, l’administració ha de moure fitxa per ser més eficient”.

A L’Eco d’aquesta etmana publiquem un article, on detallem aquesta problemàtica i especifiquem l’evolicioó negativa en els darrers anys. Podeu trobar L’Eco als punts de venda habituals: quioscos, supermercats, estancs, fleques… A més, també el podeu comprar per iQuiosc.cat, on el llegireu en el mateix format que el paper.

Compra’l a iQuiosc.cat

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

ARTICLE ANTERIOR
SEGÜENT ARTICLE

També pots veure