Sitges es manté (a hores d’ara) lluny dels rebrots

- Publicitat -

Les darreres dades de casos positius mantenen Sitges amb una relativa estabilitat. En els disset primers dies del mes de juliol, el percentatge de contagis nous realitzats a partir de proves PCR i tests ha crescut un 8,37 per cent, una xifra notablement per sota de la mitjana catalana (12,42 per cent) i de la demarcació de Barcelona (10,59 per cent). A Sant Pere de Ribes, en canvi, la situació continua sent preocupant.

A Sitges s’han detectat aquesta setmana tres positius nous, tot i haver multiplicat el nombre de PCR. Es tracta d’una xifra moderadament satisfactòria, especialment en comparació amb les registrades en el conjunt de Catalunya. Els 194 casos acumulats mantenen la vila més a prop de les dades de Tarragona –on s’ha controlat la pandèmia amb major efectivitat– que les de Barcelona.

En canvi, el panorama a Sant Pere de Ribes resulta més preocupant, tot i no tenir caràcter de brot. En els disset primers dies de juliol hi ha hagut 23 casos nous (a Sitges, 15), amb un nivell de creixement de l’11,11 per cent, equiparable al de tot Catalunya. Els dos darrers casos detectats a Ribes han estat avui.

Els experts eviten avaluar les dades de creixements, ja que depenen de moltes variables que impedeixen treure conclusions explícites i fer previsions de futur. La xifra de Sitges, tot i ser moderadament positiva, no és cap garantia que s’hagi de mantenir en els mateixos termes. Per aquest motiu, des de les institucions incideixen de nou en respectar al màxim les mesures de seguretat i prevenció.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats