LOADING

Type to search

Dissabte 28, 19h. Sitges acollirà un cribatge d’hepatitis C amb motiu de la Sitges Pride. L’acció es durà a terme a la platja Balmins els dies 10 i 11 de juny d’11 a 14h i també al Village del Pride de 19.30 a 21.30h. Diumenge 12 serà a la platja de la Ribera d’11 a 14h.

Dissabte 28, 18h. El Centre d’Interpretació de la Malvasia ofereix un tst amb malvasies d’arreu del món. És aquest vespre i en presenta d’Eslovènia, Itàlia, Madeira, Canàries i Catalunya.

Dissabte 28, 17h. Les sessions d’ahir del Repensar Sitges es poden veure al canal de YouTube de L’Eco. La del matí va presentar quatre diàlegs (els podeu veure aquí) i la de la tarda, cinc (els podeu veure aquí).

Dissabte 28, 16h. El Prado acull demà la presentació del cartell i el programa el Festival Dona. Es farà públic en un espectacle de música, que se celebrar`a les 12h als Jardins de l’entitat.

Dissabte 28, 15. La baixada de bandera dels taxis se situa en 3,40 euros. L’associació de Taxis Sitges actualitza les tarifes. Podeu veure-les aquí.

Disabte 28, 14h. Les firmes col·laboradores de L’Eco d’aquesta setmana: Francesc Alcaraz, Manel Carbonell, Juanjo Corcuera, Luis Enríquez, Humberto González, Pepi Martínez Font, Manel Milà, Xavi Miret, Ful Navalón, Bridget Nelson, Roman Pérez, Xavi Ripoll i Isidre Roset, a més de les fixes. Llegiu resum del setmanari aquí.

Dissabte 28, 13h. La militància d’ERC avala la candidatura d’Aurora Carbonell. L’alcaldessa ha estat escollia per l’assemblea de la formació per tornar a encapçalar la llista, per a les municipals del 2023. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 28, 12h. L’hostaleria busca cambrers. Empresaris, treballadors, sindicats i docents aborden la situació actual. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 28, 11h. El festival Endimaris tanca avui la seva segona edició. La projecció de Mi vacío y yo d’Adrián Silvestre, estarà acompanyada del curt Una noche cualquiera, del realitzador Juanlu Moreno Somé i protagonitzat per Roger Pera.

Dissabte 28, 10h. El Prado va acollir ahir el Concert de primavera per la pau de l’Esteve Barrachina. Els dos darrers anys no es va poder celenrar per la pandèmia. Veieu imatges aquí.

Dissabte 28, 9h. La sexualitat saludable centra la nova sessió de salut i dona. Es realitza avui a les 12h a Miramar, a càrrec de la sexòloga Glòria Díez i la fisioterapeuta Alexandra Akerblom Armenter.

Dissabte 28, 8.30h. Les Jornades Repensar Sitges van celebrar ahir nou taules sobre reptes de futur i casos d’èxit. El conseller d’Empresa, Roger Torrent, va tancar el fòrum organitzat per L’Eco. Podeu llegir la crònica aquí.

Dissabte 28, 8h. Jornada de sol i ple calor. Els termòmetres ja estan situats en els 23 graus, mentre que la humitat és del 55%.

Divendres 27, 20h. Roger Torrent subratlla els valors positius del turisme. En la cloenda del Repensar Sitges, el conseller subratlla la innovació, la formació i la qualitat com a elements de referència. Podeu veure-ho aquí.

Divendres 27, 19h. Aurora Carbonell intervé al Repensar Sitges. L’alcaldessa centra els seus eixos en sostenibilitat, convivència, diversitat i oportunitats. Podeu seguir la intervenció aquí.

Divendres 27, 18h. Josep Bargalló i Vinyet Panyella aborden el paper de la cultura com a motor social. Intervenen al Repensar Sitges defensant un paper central de les polítiques culturals en les accions de govern. Veieu imatge.

Divendres 27, 17h. Un dels casos d’èxit catalans ha estat a Girona. La seva alcadessa, Marta Madrenas, explica el cas gironí a les Jornades Repensar Sitges. Segueix la ponència aquí.

Divendres 27, 16h. Comença el programa de tarda del Repensar Sitges. Ho fa amb un diàleg entre la CEO de Vertix, Elena Massot, i el regidor de Turisme i Indústries Creatives de l’Ajuntament de Barcelona, Xavier Marcé, que parlen sobre la Barcelona actual. Podeu seguir-lo en directe aquí.

Divendres 27, 15.30h. La mort d’Andy Fletcher fa destacar la seva vida sitgetana. El teclista de Depeche Mode, tristament traspassat ahir, passava llargs períodes a la vila. Llegiu notícia de Sitges i English.

Divebndres 27, 15h. La Setmana de la Natura proposa diverses rutes pel municipi. Aquesta nit i demà s’ha programat un itinerari nocturn pels Jardins Terramar, demà dissabte un a Can Milà i diumenge de nou a Terramar, però diürn.

Divendres 27, 14h. Podeu seguir les ponència del Repensar Sitges des del canal de YouTube de L’Eco, en directe o diferit. El programa s’atura ara fin les 16h. Accediu aquí a les emissions.

Divendres 27, 13h. Els esdeveniments transformen ciutats la i Barcelona del 92 n’és un clar exemple. Josep Miquel Abad, exconseller delegat del COOB 92, en l’última xerrada del matí, explica la transformació barcelonina a les Jornades Repensar Sitges. Segueix la ponència aquí.

Divendres 27, 12.30h. Les experiències per casos d’èxit també són protagonistes a les Jornades Repensar Sitges. Un dels majors canvis en positiu el va experimentar Bilbao fa anys i ho explica l’ex-alcalde de la ciutat, Ibon Areso, en una interessant ponència. Segueix-la aquí.

Divendres 27, 11.30h. “Es va preveure com sortir ràpidament de Barcelona, però els serveis han crescut massa a poc a poc a Sitges i a Ribes. Ha faltat planificació”. Una de les conclusions de l’ex-alcalde de Sitges, Miquel Forns, a les Jornades Repensar Sitges.

Divendres 27, 10.30h. La marca Sitges ho aguanta tot? Aquest és el tema de la primera ponència del Repensar Sitges d’avui, divendres, que podeu seguir a través del nostre canal de Youtube. Segueix-lo en directe.

Divendres 27, 9.30h. La manca de cambrers, el mercat dels dijous i la renda per càpita, a L’Eco d’aquesta setmana. També tractem, entre d’altres temes, les aus marines al litoral local, la promoció de Can Jove a Ribes i els capvespres musicals de la Biblioteca. Llegiu resum del setmanari aquí.

Divendres 27, 9h. La segona jornada del Repensar Sitges és d’accés obert i es pot seguir per YouTube. Abordarà difrents casos d’èxit, la marca Sitges, la relacio Sitges – Ribes i la cultura, entre d’altres temes. La podeu seguir aquí. Accediu-hi aquí a la retransmissió (a partir de les 10h).

Divendres 27, 8.30h. Les nostres portades d’aquesta setmana. La necessitat de personal a l’hostaleria i la promoció d’habitatge a Can Jove de Ribes protagonitzen l’atenció de les primeres pàgines de les nostres dues edicions. Veieu-les aquí.

Divendres 27, 8h. Torna la calor plena. El termòmetres marquen 21 graus i es preveu que pugin notablement al llarg del dia.

Dijous 26, 19h. Aurora Carbonell i Júlia Vigó lliuren les claus als titulars dels primers 43 habitatges de protecció oficial. L’acte se celebra a l’accés del mateix bloc, amb l’assistència dels beneficiaris de la promoció. Veieu fotos aquí.

Dijous 26, 18h. L’Hotel Calipolis acull demà la segona jornada del Repensar Sitges 2022, que organitza L’Eco. El programa, amb assistència lliure, exposarà els casos d’èxit de Barcelona 92, Bilbao i Girona i abordarà les relacions entre Sitges i Ribes, a més d’altres temes. Llegiu programa aquí.

Dijous 26, 17h. Set persones migrades troben feina gràcies al programa ACOL. Quatre entraran a treballar a l’Ajuntament i una a l’Ave Maria, el Prado i el Festival de Cinema.

Dijous 26, 15h. L’Ajuntament continua amb els tractaments a les palmeres per lluitar contra l’escarabat morrut. Avui ha estat el torn de les palmeres del voltant de la platja de Sant Sebastià.

Dijous 26, 16h. S’incorporen dos nous agents a la Policia Local. Han pres possessió al Saló de Plens acompanyats de l’alcaldessa, el regidor de Governació i l’inspector del cos. Veieu imatge aquí.

Dijous 26, 14h. Les jornades Repensar Sitges continuen demà a l’Hotel Calipolis a les 10h. Les ponències les tancarà Roger Torrent, conseller d’Empresa i Treball.

Dijous 26, 13h. Demà surt una nova edició de L’Eco amb tota l’actualitat de Sitges i Sant Pere de Ribes. El trobareu als vostres quioscs, punts de venda habituals i iQuiosc.

Dijous 26, 12h. Les cooperatives escolars d’alumnes venen els productes que han elaborat al parc de Can Robert. El projecte està adreçat a alumnes de 5è de Primària. Veieu imatges aquí.

Dijous 26, 11h. Tractament preventiu contra les paneroles. La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Sitges treballa un any més per prevenir la proliferació d’aquests insectes, que s’intensifica amb la calor i que ja s’ha pogut detectar a algunes zones de la vila. Llegiu notícia aquí.

Dijous 26, 10h. La Comissió de Corpus ha creat l’Àlbum de cromos de Corpus. A partir del pròxim dilluns, tots els alumnes d’infantil i primària en rebran un exemplar. Veieu imatge aquí.

Dijous 26, 9h. Jordi Sans i Albert Oliver, nous patrons veïnals de l’Hospital de Sitges. Anna Grimau renova en el càrrec. Veieu tuit aquí.

Dijous 26, 8.30h. El Ple aprova elaborar un Pla d’Accessibilitat Web per a redissenyar una nova web municipal amb un disseny funcional inclusiu per a totes les persones amb diversitat funcional. La proposta la va presentar el regidor Ignasi Rubí i es va aprovar per unanimitat.

Dijous 26, 8h. El dia desperta amb sol i vent. La temperatura se situa al voltant dels 18 graus.

Dimecres 25, 18h. El Ple aprova l’adhesió de l’Ajuntament com a membre de ple dret a l’Associació de Municipis i Entitats per a l’Aigua Pública (AMAP). L’associació té la finalitat de donar suport als ajuntaments que vulguin gestionar l’aigua públicament.

Dimecres 25, 17h. El Ple aprova la primera modificació de crèdit d’incorporació de romanents que permetrà continuar amb projectes, obres, subvencions i situacions sobrevingudes o pendents. Hi han donat suport els dotze regidors de l’Equip de Govern, els de Junts i Ignasi Rubí.

Dimecres 25, 16h. Comença el Ple Municipal del mes de maig. Es pot seguir en directe per Canal Blau, Ràdio Maricel i el canal de Youtube de l’Ajuntament.

Dimecres 25, 15h. Les nou cooperatives d’alumnes de Sitges vendran demà a partir de les 10 del matí els productes que han elaborat. La fira de les cooperatives s’instal·larà en la zona enjardinada del parc, propera al mercat dels dijous.

Dimecres 25, 14h. Aquest inici d’any, Sitges acumula una elevada quantitat de rodatges de sèries i pel·lícules. Han portat figures com l’actor Liam Neeson –que ha rodatla pel·lícula Marlowe a l’Atlàntida i la platja dels Grills, sota direcció del premiat Neil Jordan–, o el director Álex de la Iglesia, Llegiu notícia aquí.

Dimecres 25, 13h. Demà a les 19 hores se celebra una nova xerrada educativa per a famílies amb fills de 12 a 16 anys. Què difícil és fer de pare! Què difícil és fer de mare!, a càrrec de Xesco Espar.

Dimecres 25, 12h. Productores cinematogràfiques aposten per Sitges com a escenari de rodatges. Si bé és cert que ja es tractava d’un municipi amb un gran nombre de gravacions publicitàries anuals, durant la darrera temporada s’ha produït un increment substancial en les sol·licituds de permisos per fer efectius diferents rodatges de sèries i llargmetratges de gran nivell. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 25, 11h. L’agència de desenvolupament econòmic Node Garraf signa un acord amb la Secot. Voluntaris sèniors, que han estat empresaris o directius, assessoraran empreses i emprenedors de la comarca. Veieu imatges aquí.

Dimecres 25, 10h. La Mostra Endimaris projecta Orgullo y Sororidad, aquest vespre al Casino Prado. Una peça gravada en el context de l’Orgull LGTBI del 2019, centrat en el paper i la visió de les dones.

Dimecres 25, 9h. Aquesta tarda se celebra el ple ordinari del mes de maig. Es pot seguir en directe a través del Canal de Youtube de l’Ajuntament de Sitges, Canal Blau TV i Ràdio Maricel.

Dimecres 25, 8.30h. Surt a la venda una obra d’Arcadi Mas i Fondevila. En ella hi apareix la placeta on ara està situat el Racó de la Calma. Veieu imatges aquí.

Dimecres 25, 8h. El dia desperta amb 15 graus i certa inestabilitat. A mesura que vagi avançant el dia, el sol anirà guanyant terreny.

Dimarts 24, 19h. La Fundció Stämpfli i els Museus de Sitges programen una actuació d’intercanvi d’obres. La presentaran dijous vinent en un acte amb els mitjans a les instal·lacions de la Fundació.

Dimarts 24, 18h. La pluja d’aquest migia ha inundat una part de la platja Sant Sebastià. Aquest matí els operaris municipls havien estat aplanant la sorra. Veieu imatges.

Dimarts 24, 17h. El proper Malvasia Power presenta set malvasies d’arreu del món. Se celebrarà dissabte vinent, amb degustacions de vins d’Itàlia, Eslovènia, Madeira, les Canàries, Tarragona i Sitges. Veieu programa.

Dimarts 24, 16h. El nou poemari de Eva Hibernia es presenta avui (18.30h) a la Biblioteca Santiago Rusiñol. Puse mi cabeza al norte de los bosques. Calendario de mis huesos serà presentat per la poeta Neus Aguado i la dramaturga Eugènia Kléber.

Dimarts 24, 15h. El Ple municipal de demà debatrà una moció d’Ignasi Rubí d’un pla d’accessibilitat al web per a persones amb discapacitats. Els Comuns Verds presenten mocions sobre Pegasus i el Sàhara i Guanyem sobre l’atenció a la gent gran a les entitats financeres.

Dimarts 24, 14h. Guionistes i productors se citen avui al Palau de Maricel. Es tracta d’una jornada professionals emmarcada en la mostra Endimaris, dedicada al cinema LGTBI+, i que ha convocat la directora Judit Colell, el productor David Matamoros i el cineasta Albert Evangelio, entre d’altres.

Dimarts 24, 13h. L’Hort de Can Falç acollirà dissabte l’AgrupaFest. Es tracta d’un festival muntat per l’ABPS, que programa activitats infantils, vermut i música.

Dimarts 24, 12h. L’Ajuntament demana respectar els espais de nidificació d’aus a les Botigues. Adverteix que el seu incompliment comportaria infraccions penals. Llegiu aquí.

Dimarts 24, 11h. La Festa de la Poesia, que se celebrarà entre el 8 i el 10 de juliol, ja té cartell. És obra d’Ou Estudi i mostra els set poetes participants (Pere Joan Martorell, Biel Mesquida, Xènia Dyakonova, Esteve Plantada, Corina Oproae, Àngels Marzo i Josep Piera) en una llengua de tons roses i vermells. Veieu-lo aquí.

Dimarts 24, 10h. Sitges és el tercer municipi català amb la renda més elevada. Les dades de l’INE indiquen que està situat darrere de Sant Cugat i Sant Quirze, amb una mitjana de 17.666 euros per habitant. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 24, 9h. La Galeria Out of Africa ha participat aquest cap de setmana a la fira d’art Volata de Nova York. Ha exposat dos artistes habituals de les seves col·leccions: Matthew Eguavoen i Oluwole Omofemi.

Dimarts 24, 8.30h. Puja el nombre d’inscrits a les Estades Esportives municipals. Enguany s’han registrat 284 sol·lictuds. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 24, 8h. Cel ennuvolat amb possibilitats de pluja al migdia i tarda. Els termòmetres marquen 21 graus i la humitat és del 64%.

Dilluns 23, 19.30h. Aquest divendres 27 de maig tornen les Jornades Repensar Sitges a l’Hotel Calipolis. Podeu veure totes les sessions de la primera jornada al nostre canal de Youtube. Consulteu el programa.

Dilluns 23, 18.30h. Fins el dissabte 28 de maig tindrà lloc la mostra de Cinema LGTBIQ+ Endimaris Sitges. Aquest vespre, al Casino Prado a partir de les 19.30h, es projecta la pel·lícula Wild Nights with Emily en VOSE, de la directora Madeleine Olnek.

Dilluns 23, 17.30h. L’Ajuntament aprova la subvenció al Casino Prado Suburense, a la Societat Recreativa El Retiro i a l’Escola Agnès de Sitges per aquest 2022. Per la seva banda, l’Escola de Grallers de Sitges i l’Ateneu Popular de Sitges han vist com s’aprovava la justificació de la subvenció atorgada per al 2021. Consulteu acords aquí.

Dilluns 23, 16.30h. Culmina el tractament per evitar l’aparició de paneroles provinents del clavegueram. L’operació contempla la majoria de les clavegueres de Sitges i s’ampliarà allà on es detecti la presència d’aquests insectes.

Dilluns 23, 15.30h. Un acte el proper dijous 26 de maig a les 18.30h servirà per fer l’entrega de claus de la primera promoció de pisos de protecció oficial. L’acte comptarà amb la presència de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell.

Dilluns 23, 14.30h. Ja podeu consultar els resultats esportius dels clubs de Sitges, Ribes i les Roquetes d’aquest cap de setmana del 21 i 22 de maig. Destaca la victòria de la Penya Jove de les Roquetes a Tercera Catalana i que deixa l’equip a un pas de l’ascens. Consulteu-los aquí.

Dilluns 23, 13.30h. L’Ajuntament de Sitges celebra el ple ordinari del mes de maig, aquest dimecres 25 a les 16h, al Saló de Plens de l’Ajuntament de Sitges. La sessió es podrà seguir en directe a través del Canal de Youtube de l’Ajuntament de Sitges i també a Canal Blau TV – Maricel TV i escoltar a Ràdio Maricel.

Dilluns 23, 12.30h. La Biblioteca Santiago Rusiñol engega el cicle Capvespres musicals. Seran unes xerrades sobre música amb músics sitgetans amb una llarga trajectòria professional com Joan Pinós, Sergi Ramírez i Oriol Nebleza. Llegiu el tuit.

Dilluns 23, 11.30h. Ja podeu consultar les ocupacions de via pública previstes per avui i els propers dies. Destaca el tall total del carrer Àngel Vidal, degut a unes obres, fins el dia 27 de maig. Llegiu el tuit.

Dilluns 23, 10.30h. Ja podeu llegir l’article setmanal de Vinyet Panyella en la seva secció El Marge Llarg. Aquesta setmana ens parla del catàleg del patrimoni de Sitges, oficialment denominat PEPPAC, Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg de Sitges. Llegir l’article aquí.

Dilluns 23, 9.30h. Divendres vinent se celebra la segona jornada del Repensar Sitges 22. Hi abordarem casos d’èxit com la Barcelona del 92, la transformació de Bilbao o l’impacte turístic de Girona, entre d’altres temes. Consulteu programa aquí.

Dilluns 23, 8.30h. La mostra de cinema Endimaris projecta avui Wild nights with Emily’. Es tracta de lahistòria d’amor que va mantenir la poeta Emily Dickinson amb la seva cunyada durant anys.

Dilluns 23, 8h. Nova jornada de sol, calor i xafogor. Els termòmetres marquen 21 graus.

Diumenge 22, 18h. La Jove de Sitges planta el seu primer castell de 7 des de la irrupció de la pandèmia. Ha estat el 3de7, que han descarregat avui a la diada de la Festa Major de Sant Boi. Veieu foto aquí.

Diumenge 22, 16.30h. El CD Ribes cau al camp del Riudebitlles. La derrota del Vilanova del Camí deixa la Penya Jove a un pas de l’ascens, que es podria oficialitzar aquesta tarda.

Diumenge 22, 15h. L’Ajuntament tanca perimetralment la masia de Santa Bàrbara. Ho fa per motius de seguretat. Veieu imatges aquí.

Diumenge 22, 13.30h. 500 persones corren pels carrers de Sitges contra la PKU. La cursa tenia sortida i arribada als Jardins de Terramar. Veieu imatges aquí.

Diumenge 22, 12h. Eusebio Sacristán ja té una placa a l’avinguda de les Estrelles d’Aiguadolç. Aurora Carbonell va ser l’encarregada de destapar-la, conjuntament amb el jugador. Veieu imatges aquí.

Diumenge 22, 10.30h. La Penya Jove, a un pas de Segona Catalana. Si el Vilanova i el Vilanova del Camí no guanyen, els roquetencs pujaran aquest migdia.

Diumenge 22, 9h. El Bàsquet Sitges cau amb contundència a la pista del Vilassar. Els sitgetans es queden sense opcions de pujar de categoria.

Diumenge 22, 8.30h. Els voluntaris de la Corre per ells comencen a aparèixer pel passeig Marítim. A les 10 hores arrenca la cursa als Jardins de Terramar.

Diumenge 22, 8h. Nit tropical i dia 100% estival. Avui s’espera el dia més calorós del que portem d’any.

Dissabte 21, 18h. Comença el partit entre el Vilassar i el Bàsquet Sitges. Aquest matx és clau per a l’ascens a Primera Catalana.

Dissabte 21, 16.30h. Tot preparat a la capella de l’Ave Maria per la presentació de l’exposició de la fotògrafa Núria Martínez Seguer. L’acte s’inclou dins del Fotomaig.

Dissabte 21, 15h. A les 17 hores es projecta Sweetheart, de Marley Morrison, en el marc del festival Endimaris, al Prado. A les 19.30h comença la sessió de Firebird al mateix cinema.

Dissabte 21, 13.30h. La Penya Jove juga aquesta tarda al camp de l’Anoia. Si guanya, demà tindrà la primera oportunitat per certificar l’ascens a Segona Catalana.

Dissabte 21, 13h. Els porcs senglars fan destrosses en un parc de la Madriguera. Han baixat aquesta nit i han fet malbé diverses àrees verdes. Llegiu notícia i veieu fotos aquí.

Dissabte 21, 12h. Els banyistes gaudeixen de les platges de Sitges i també s’animen a entrar a l’aigua. Les terrasses dels restaurants del passeig també s’omplen, a causa de la falta de serveis a la sorra.

Dissabte 21, 11h. Podeu veure les sessions d’ahir de la primera de les dues jornades del Repensar Sitges al canal de YouTube de L’Eco. En els propers dies estaran editades cada sessió de manera individualitzada. Accediu-hi aquí.

Dissabte 21, 10.30h. Els dos equips amateurs de la UE Sitges descansen aquesta setmana. Ambdós formacions ja no tenen cap opció de pujar de categoria.

Dissabte 21, 9h. El turisme de convencions torna a omplir els hotels locals. Quan l’estiu de l’any passat i en l’inici d’aquest 2022 es van registrar indicis de recuperació en l’activitat turística, les anàlisis apuntaven a una relativa facilitat per a la recuperació del turisme de vacances. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 21, 8.30h. Tres treballadores del Redós presenten denúncies als Mossos per assetjament. Relaten que fa anys que pateixen tota mena de crits, insults, faltes de respecte i amenaces per part de la gerència. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 21, 8h. Nit tranquil·la amb temperatures per sota dels 20 graus. Durant les pròximes hores s’espera un temps 100% estival.

Divendres 20, 19h. La mostra Endimaris s’inaugura al Prado amb la projecció de Tu me manques. Fins diumenge de la setmana vinent programa 14 pel·lícules i tres curts.

Divendres 19, 18h. L’ermita de Sant Sebastià acull avui un concert d’homenatge a Paco de Lucía. Forma part del Mediterranean Guitar Festival i anir`à a càrrec de Javier Gavara.

Divendres 20, 17h. A L’Eco d’aquesta setmana comptem amb les firmes d’Elena Affinito, Sílvia Cester, Alejandro Conde, Xavier Duran, Peter Harris, David McLean, Pedro Palacios, Giorgio Ragnoli, Llorenç Roca, Martí Sáez i Margarida Sáiz, a més de les fixes. Llegiu resum del setmanari aquí.

Divendres 20, 16h. Reflexions i propostes. Després de dos anys d’absència per la pandèmia, el Repensar Sitges torna a escena, amb l’objectiu d’analitzar, avaluar, dialogar i debatre sobre el futur de Sitges des d’una òptica socioeconòmica. Llegiu editorial aquí.

Divendres 20, 15h. La planificació del Sitges del futur centra la primera jornada del Repensar. Les cinquenes jornades Repensar Sitges han començat aquest matí a l’Hotel Calipolis, en què s’ha debatut sobre el present i el futur del municipi. Llegiu crònica aquí.

Divendres 20, 14h. Júlia Vigó, regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Sitges, i Pau Pérez de Acha, director d’Habitatge Social de la Sareb, tanquen la primera de les dues Jornades Repensar Sitges 2022. Estan fent un diàleg, conduït per Alba Gràcia, sobre habitatge protegit.

Divendres 20, 13h. Després de la interessant xerrada d’Esteve i Vilamitjana, ara és el torn de l’arquitectura i les infraestructures. Jordi Artigas, arquitecte sitgetà, és l’encarregat de parlar de serveis i urbanisme. Seguiu les jornades per Youtube.

Divendres 20, 12h. Rafa Esteve, publicista, i Andreu Vilamitjana, director general de Cisco, són els següents ponents de les Jornades Repensar Sitges. La xerrada es titula Sitges: una oficina al món. Segueix les xerrades aquí.

Divendres 20, 11h. Joan Anton Matas i Ivan Martínez són els encarregats de parlar dels nous horitzons per al turisme. Matas destaca que “les perspectives són molt bones per al turisme, tenim uns anys per endavant positius”. Seguiu les jornades per Youtube.

Divendres 20, 10.30h. L’ex-alcalde Jordi Baijet presenta una proposta per al renaixement de la vila a les Jornades Repensar Sitges. Baijet destaca que “un dels projectes clau seria la construcció d’un auditori propi per al Festival de Cinema al camp de futbol d’Aiguadolç”. Segueix les xerrades aquí.

Divendres 20, 9.30h. Sarah Ransome: “Sitges per a mi és un lloc especial i serà sempre al meu cor”. A L’Eco d’aquesta setmana entrevistem en exclusiva l’actriu Sarah Ransome, que va sobreviure a la xarxa criminal del depredador sexual Jeffrey Epstein i va triar el Garraf per amagar-se, entre 2018 i 2021, dels tentacles de l’organització. Llegiu notícia aquí.

Divendres 20, 9h. El posicionament audiovisual, l’alta demanda de les convencions i els primers preparatius del Carnaval, a L’Eco d’aquesta setmana. També parlem del projecte de robot dels alumnes de l’IES Vinyet, el Mediterranean Guitar Festival, dels llocs d’ascens a la Tercera Catalana de futbol i entrevistem l’actiu Sarah Ransome. Llegiu resum del setmanari aquí.

Divendres 20, 8.30h. L’Hotel Calipolis acull aquest matí la primera de les dues jornades Repensar Sitges 2022. Avui es parlarà de turisme, serveis, habitatge, talent i projectes. L’entrada és lliure i es pot seguir també pel canal de YouTube de L’Eco. Consulteu el programa aquí.

Divendres 20, 8h. Sitges s’ha llevat amb calor, però més a l’interior que en primera línia de mar. Els termòmetres marquen 20 graus i el dia es preveu assolellat.

Divendres 20, 7.30h. Les nostres portades d’aquesta setmana. L’auge dels rodatges cinematogràfics a Sitges i el conflicte laboral Redós de Ribes protagonitzen les primeres pàgines de les nostres dues edicions. Veieu-les aquí.

Dijous 19, 18h. Xesco Espar realitza una xerrada telemàtica per a mares i pares d’alumnes. Es podrà seguir en directe a través del següent enllaç.

Dijous 19, 17h. Tot a punt per a la Corre per Ells, que fa una crida per incrementar inscripcions. La cursa solidària de 5 quilòmetres se celebrarà aquest diumenge 22 de maig, en un ambient festiu i familiar, amb sortida i arribada als Jardins de Terramar. Llegiu notícia aquí.

Dijous 19, 16h. Eusebio Sacristán tindrà la seva placa a l’avinguda de les Estrelles. Es destaparà dissabte al matí al Municipal d’Aiguadolç.

Dijous 19, 15h. El Centre d’Estudis del Mar acull la mostra fotogràfica Las aves, nuestros ojos en el mar. Es pot visitar fins al 20 de juny

Dijous 19, 14h. Les jornades Repensar Sitges comencen demà a les 9.30h a l’Hotel Calipolis. Organitzades per L’Eco de Sitges, les jornades tornen aquest divendres a escena després de l’aturada dels anys 2020 i 21 per la pandèmia. Llegiu notícia aquí.

Dijous 19, 13h. El Garraf tanca el primer trimestre amb la xifra d’atur més baixa des del 2008. El mercat de treball evidencia una recuperació econòmica després de l’impacte de la Covid-19. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 19, 12h. Les jornades Repensar Sitges arrenquen demà a l’Hotel Calipolis a les 9.30h. Els assistents rebran el llibre Un projecte per a Sitges des del mar, de Jordi Baijet.

Dijous 19, 11h. Demà surt una nova edició de L’Eco amb tota l’actualitat de Sitges i Sant Pere de Ribes. El trobareu als vostres quioscs, punts de venda habituals i iQuiosc.

Dijous 19, 10h. L’Espai Jove organitza avui una xerrada informativa per prevenir trastorns de conducta alimentària. L’acte començarà a les 19 hores.

Dijous 19, 9h. Comencen les obres del col·lector d’aigües residuals. Es tracta d’un projecte altament demandat, que desvia la canonada pel passeig i evita el seu pas per les platges de la Fragata, la Ribera i un tram de l’Estanyol. Llegiu notícia aquí.

Dijous 19, 8.30h. El sitgetà Chus Castillo formarà part del Secretariat Nacional de l’ANC. La nova direcció de l’Assemblea es constituirà el proper 21 de maig, l’Auditori de l’Escorxador de Vilafranca del Penedès

Dijous 19, 8h. La nit ha estat calorosa i el termòmetre s’ha mogut al voltant dels 20 graus. Ara, el cel és assolellat i la humitat supera el 70%.

Dimecres 18, 19h. Els termòmetres han fregat aquest migdia els 24 graus. Es tracta dels dies més calorosos des de l’estiu passat, tot i que amb una diferència de pocs graus entre màximes i mínimes.

Dimecres 18, 18h. El Centre d’Interpretació de la Malvasia acull demà una nova sessió de la Primavera Literària. Ricard Sunyol presentarà la novel·la Declaració d’invencions (Premi Mercè Rodoreda 2021), a càrrec de Maria Junyent.

Dimecres 18, 17h. Els residents de l’Hospital incorporen un sistema de bàsquet adaptat com a activitat. La mini-pista mòbil permet estimular els moviments amb el llençament d’una pilota de petites dimensions. Veieu fotos.

Dimecres 18, 16h. Una part de la Llevantiona es queda sense aigua. Un problema en el servei ha obligat a tallar el subministrament, segons la companyia, de manera provisional.

Dimecres 18, 15h. El Sitges B pot amb tot. La crònica i l’estat actual del segon equip de la UE Sitges. Llegiu-la aquí.

Dimecres 18, 14h. Sitges com a concentrció de talent internacional. Els executius Rafa Esteve i Andreu Vilamitjana en parlaran divendres a les Jornades Repensar Sitges. Veieu el programa.

Dimecres 18, 13h. Un grup de congressistes participa en la plantació d’espècies als Jardins de Terramar. Es tracta d’una iniciativa de la companyia Sitges Outdoor, que ha permès la plantació de 600 plantes aromàtiques i 100 alzines. Veieu foto aquí.

Dimecres 18, 12h. Comencen les obres de desviament de la canonada del col·lector d’aigües. L’actuació traurà l’estructura de les platges de la Fragata i la Ribera, on sovint es danya pels efectes del mar. Veieu foto.

Dimecres 18, 11h. Els assistents de les jornades Repensar Sitges divendres rebran el llibre Un projcte per a Sitges des del mar, de Jordi Baijet. Les sessions es faran a l’Hotel Calipolis i començaran a les 9.30h.

Dimecres 18, 10h. El FotoMaig omple Sitges d’imatges. El certamen presenta 13 exposicions arreu de la vila. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 18, 9h. Els personatges de Carnestoltes i la Reina del 2023 ja tenen colles organitzadores. Es tracta d’1, 2, 3 (del Retiro) i Brisa Tropical (Independents), respectivament. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 18, 8.30h. Jornada de portes obertes als museus locals per celebrar el seu dia internacional. El Cau Ferrat i el Museu de Maricel obren de 10 a 19h i la Fundació Stämpfli, de 10 a 17h.

Dimecres 18, 8h. Dia de xafogor amb temperatures altes. Els termòmetres ja marquen 23 graus i la humitat ´és del 63%.

Dimarts 17, 19h. Ribes acollirà primera trobada de voluntaris, famílies acollidores i refugiats ucraïnesos. Serà diumenge vinent a les 11h a El Local, organitzat per Spain 4 Ukraine, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Dimarts 17, 18h. El festival Sons Solers ja té cartell. Actuaran Ramon Mirabet, Maria Jaume, Paunuezz i Miqui DJ, el 15 de juliol a la Finca Mas Solers.

Dimarts 17, 17h. Jordi Baijet presentarà les seves propostes de projectes de futur a les jornades Repensar Sitges. L’ex-alcalde intervindrà divendres a les 10h, a l’Hotel Calipolis. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 17, 16h. Alfonso Lügstenmann, pare de la Candela, la nena sitgetana de vuit anys afectada per aquesta malaltia, espera que la 7a edició de la Corre per ells, tingui tant èxit com el sopar solidari que es va celebrar el passat 6 de maig al restaurant Pic Nic. Malgrat la forta demanda, es van tancar les reserves amb 127 menús, per manca d’aforament. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 17, 15h. El dia 28 de maig se celebra el Sopar de la Lluna a l’Hotel ME. Està organitzat per Cursa solidaria Nits de la Lluna Plena Sitges per la recerca del Càncer Infantil Fes reserva!!

Dimarts 17, 14h. La Corre per Ells fa una crida per incrementar inscripcions. La cursa solidària de 5 quilòmetres se celebrarà aquest diumenge 22 de maig, en un ambient festiu i familiar, amb sortida i arribada als Jardins de Terramar. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 17, 13h. La Setmana de la Natura programa a Sitges descobertes del medi més pròxim, xerrades i exposicions. L’entitat naturalista Biodiversitat Sitges prepara una ruta pels Jardins de Terramar aquest diumenge, entre les 11 i les 12.30h.

Dimarts 17, 12h. El sector de l’hostaleria necessita treballadors per a la campanya d’estiu. Actualment, hi ha 40 ofertes de feina publicades.

Dimarts 17, 11h. La Junta de Govern Local aprova el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament i El Retiro per fer ús de les instal·lacions retiristes. També es dona llum verda a l’acord per tirar endavant el Festival Jardins de Terramar.

Dimarts 17, 10h. La prestigiosa revista americana International Living destaca Sitges com un dels cinc millors llocs per viure de l’Estat. És l’única població catalana que apareix en l’article.

Dimarts 17, 9h. L’Ajuntament de Sitges s’afegeix al Dia Mundial contra la LGTBIfòbia. A les 19 hores hi haurà la lectura del manifest, al passeig Marítim (a l’alçada de la platja de l’Estanyol).

Dimarts 17, 8.30h. Les jornades Repensar Sitges convoquen una vintena d’agents de diferents sectors públics i privats. Organitzades per L’Eco de Sitges, les jornades tornen aquest divendres a escena després de l’aturada dels anys 2020 i 21 per la pandèmia. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 17, 8h. El dia desperta amb el cel assolellat i 20 graus. Durant la jornada s’esperen temperatures al voltant dels 25 graus.

Dilluns 16, 20h. El Festival Endimaris arrenca aquest divendres. El certamen se celebrarà del 20 al 28 de maig amb 15 pel·lícules i 3 curts i oferirà una visió de la diversitat que existeix en el col·lectiu LGTBIQ+. Llegiu el tuit.

Dilluns 16, 19h. Sitges acull un Campionat d’Arts marcials en la modalitat de ‘kick boxing’. El pavelló de Pins Vens 2 va reunir 200 esportistes, ahir diumenge, amb alguns dels millors especialistes d’aquesta disciplina.

Dilluns 16, 18h. Agents de la Policia Local de Sitges acomplint conveni amb Trànsit, han dedicat 62 hores a 550 nens i nenes de 6è curs de centres públics de la vila en formació en Mobilitat Segura. L’any vinent s’ampliarà als alumnes de l’ESO i el circuit no només es farà en bicicleta, també en VMP. Llegiu el tuit.

Dilluns 16, 17h. L’Ajuntament ha aprovat subvencions per al 2022 a les escoles de Sitges per fomentar l’esport escolar durant aquest any. També s’ha aprovat la concessió d’una subvenció per concessió directa a la parròquia de Sitges per atendre les despeses de l’ús i la gestió del santuari del Vinyet per a l’any 2022. Consulteu els acords aquí.

Dilluns 16, 16h. Aquest dijous tindrà lloc una xerrada educativa que portarà per títol Què difícil és ser pare i què difícil és ser mare. Les inscripcions es podran fer fins el dia anterior de la xerrada i van dedicades a pares i mares amb fills de 12 a 16 anys i anirà a càrrec de Xesco Espar. Llegir tuit aquí.

Dilluns 16, 15h. Quatre jugadors del Sitges Gaèlic convocats per la selecció catalana per participar a l’Euro Gaelic Football Cup. Els convocats són Edgar Mont-Roig, Adrià Gallego, Sergio Bermúdez i Diego Fabra, en el campionat que suposarà el debut internacional de la selecció catalana. Llegiu el tuit.

Dilluns 16, 14h. L’Espai Jove de Sitges organitza una xerrada informativa per prevenir trastorns de conducta alimentària. Serà el dijous 19 de maig a les 19h i comptarà amb la participació de la dietista Mireia García, i Jesús Fleta com a representant del CAP Sitges. Llegiu el tuit.

Dilluns 16, 13h. Ja podeu consultar els resultats esportius del cap de setmana dels equips de Sitges, Ribes i les Roquetes. Destaca la victòria de la Penya Jove davant el Riudebitlles, que junt amb la victòria del Sitges B al camp del Vilanova, deixa els roquetencs molt a prop de l’ascens a Segona Catalana. Consulteu-los aquí.

Dilluns 16, 12h. El Mediterranean Guitar Festival arriba novament a Sitges amb 33 concerts i 40 músics. Els concerts se celebraran a l’ermita de Sant Sebastià, en una edició plena de primeres figures internacionals de la guitarra i sense restriccions d’aforament. Llegir tuit aquí.

Dilluns 16, 11h. Ja podeu consultar les ocupacions de via pública a Sitges previstes per avui i els propers dies. Destaca el tall total del carrer Sant Francesc de 8 a 16h fins el dimecres dia 18, degut a unes obres. Consulteu-los aquí.

Dilluns 16, 10h. Ja podeu llegir l’article setmanal de Vinyet Panyella en la seva secció El Marge Llarg. Aquesta setmana ens parla de la segona novela de Montse Barderi, La vida autèntica. Llegir l’article aquí.

Dilluns 16, 9h. Les Jornades Repensar Sitges incorporen un nou diàleg. Serà divendres 27, a les 10h sobre la fortalesa i debilitats de la marca Sitges, amb la participació d’Enric Nel·lo i Oskar Stöber. Consulteu el programa aquí.

Dilluns 16, 8.30h. El Sitges B s’emporta el derbi amb claredat. Els sitgetans van derrotar ahir a domicili al Vilanova Atlètic 1 a 3, amb dos gols de Jaume Font i un de Jean Marco Mormeneo.

Dilluns 16, 8h. Dia de sol i calor. Els termòmetres estan ara en 18 graus i s’enfilaran al voltant dels 25, segons les previsions.

Diumenge 15, 19h. La Policia Local enxampa un conductor que feia moviments estranys amb el vehicle. Va ser ahir a la nit a la Carretera de les Costes; el conductor va donar 0,60 en alcoholèmia.

Diumenge 15, 18h. La consulta per la monarquia o república assoleix 73 vots a Sitges, entre els quals els regidors Xavier Salmerón i Carme Gasulla. Es va celebrar ahir a la plaça Catalunya, en què 72 persones van votar a avor de la república i una en blanc.

Diumenge 15, 17h. El Sitges B visita el Vilanova Atlètic, avui a les 18.15h. El derbi de la segona volta és un dels partits més esperats del tram final, amb els dos equips en les millors condicions.

Diumenge 15, 16h. El Racó de la Calma s’omple en el concert de la coral Siotges Canta! Forma part dels actes del Dia Internacional dels Museus. Veieu fotos.

Diumenge 15, 15h. Oportunitat perduda. El nostre editorial d’aquesta setmana tracta sobre la reforma de l’Escola Pia en no haver pogut culminar el trasllat del centre a la Plana. Llegiu-lo aquí.

Diumenge 15, 14h. El Cine Club reprèn les emissions del Prado despés de solventar l’avaria del projector. Ahir van haver de suspendre les projeccions, que avui tornen a la cartellera amb Downton Abbey. Una nueva era.

Diumenge 15, 13h. El Bàsquet Sitges guanya 74-70 a l’equip gironí Quart. Amb aquest triomf, els sitgetans continuen mantenint opcions d’ascens.

Diumenge 15, 12h. Un grup de l’institut Vinyet queda segon en el campionat català Robocats. L’equip porta per nom Vinyet Makers i ha concursat en el torneig escolar. Veieu imatge.

Diumenge 15, 11h. El Mercat Vell va acollir ahir una jornada de gestió de les colles castelleres. Organitzada per la Coordinadora de Colles Castellers i la Jove de Sitges, va atraure representants d’una trentena de colles, que van participar en els diferents tallers i conferències. Veieu foto.

Diumenge 15, 10h. L’espectacle de la La Fam de la Fera, que s’havia de fer avui al migdia al Retiro, s’ha cancel·lat. Problemes tècnics de la companyia han obligat a ajornar la dara per a més endavant.

Diumnge 15, 9h. L’Hort de Can Falç acull avui l’Aplec de la Sardana. Serà a partir de les 11h i de les 16.30h, amb les cobles Maricel, Marinada i Jovenívola de Sabadell.

Diumenge 15, 8.30h. L’Eco publica aquesta setmana un nou número de L’Eco dels Xics. Està dedicat a l’atrt i inclou històries i propostes educatives per a la canalla i els seus pares. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 15, 8h. Nova jornada de sol, amb temperatures elevades entrat el dia. Els termòmetres marquen 18 graus.

Dissabte 14, 20h. Jordi Baijet presenta la seva proposta per al Sitges del futur. L’ex-alcalde ha presentat el seu llibre Un projecte per a Sitges des del mar, en l’auditori del Miramar ple. Llegiu notícia i veieu fotos aquí.

Dissabte 14, 19h. Els veterans el Rugby Sitges jugen avui a les 21h un torneig nocturn. Serà a l’estadi municipal de Santa Bàrbara, on està previst que hi hagi celebraci´ó entre el conjunt d’ex-jugadors del club.

Dissabte 14, 18h. Colles històriques del m´ón graller se citen demà a Ribes. A L’Eco d’aquesta setmana parlem sobre els orígens i trajectòria d’aquests grups.Llegiu resum del setmanari aquí.

Dissabte 14, 17h. Biodiversitat Sitges convoca una sessió d’observació de la vida a les basses dels jardins de Terramar. Es farà aquesta nit entre les 21.30 i les 23h.

Dissabte 14, 16h. La UE Sitges confirma els nous entrenadors dels dos equips sèniors per a la temporada vinent. Toni Salido (per a l’A) i Sergio Alcaraz (per al B) van ser nomenats la setmana passada per resolder la crisi de resultats del primer equip. Veieu foto de presentació.

Dissabte 14, 15h. Ramon Mirabet actua avui (21h) a Sitges. El popular cantant farà un recital al Retiro, on presentarà el seu darrer treball: Free.

Dissabte 14, 14h. La Nit dels Museus arriba a Sitges. El Cau Ferrat, el Museu de Maricel, el Palau de Mraicel i la Fundació Stämpfli obren aquest vespre a partir de les 20h per a celebrar el Dia Internaconal dels Museus. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 14, 13h. Pins Vens es convertirà demà en un centre d’arts marcials. 200 esportistes participaran a partir de les 10h en el torneig DYM Arts Marcials de kick boxing en tatami.

Dissabte 14, 12h. El Fotomaig arrenca amb la inauguració de tres exposicions. Es trata de tres exposicions (concursos fotogràfics XI Ral.li fotogràfic Sitges 2022, L’esport nàutic al mar i sense motor i El món del futbol) i es poden veure a l’Espai Cultural Pere Stämpfli.

Dissabte 14, 11h. Els centres educatius locals discrepen de la sentència del 25% del castellà. La majoria d’escoles i instituts de Sitges i Sant Pere de Ribes consideren que la mesura no veneficia ningú. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 14, 10h. Jordi Baijet presenta avui (18h) el seu llibre al Miramar. Un projecte per a Sitges des del mar és una mena de pla estratègic, que planteja diversos projectes per al futur de la vila.

Dissabte 14, 9h. L’Eco dels Xics apropa l’art a la canalla. El suplement infantil de L’Eco apareix aquest setmana amb el setmanari i està dedicat al patrimoni local i les col·leccions dels museus. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 14, 8.30h. Els Museus de Sitges celebren el Dia Internacional dels Museus. Diverses activitats, entre avui i diumenge de la setmana vinent, omplen l’agenda cultural local. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 14, 8h. Nova jornada de calor, en què el sol lluirà majoritàriament. Els termòmetres no han baixat aquesta nit dels 16 graus.

Divendres 13, 19h. El cicle de xerrades de salut i dona celebra demà la tercera sessió. La nutricionista Alba Vigó parlarà sobre autoimatge i dietes miraculoses a les 12h al Miramar.

Divendres 13, 18h. Obres en l’enllumenat al Camí de Ca l’Antoniet. Els operaris han obert una rasa a la vorera de l’esquerra en un tram del carrer per a efectuar noves instal·lacions elèctriques.

Divendres 13, 17h. Leroy Merlin obre la seva nova botiga Naterial a Sant Pere de Ribes. Es tracta del segon establiment d’aquest concepte a Espanya, centrat en productes d’exterior de la marca pròpia de la companyia. Llegiu notícia aquí (Contingut patrocinat)

Divendres 13, 16h. Les firmes col·laboradores de L’Eco d’aquesta setmana: Julie Bryant, Anna Grimau, Xavi Huete, Pepa Masó, Salvador Miret, Roger Montoliu, Toni Muñoz, Jorge Rodríguez, Mike Rosenberg, Oskar Stöber, Ricard Vicente i Montse Vico, a més de les fixes. Llegiu resum del setmanari aquí.

Divendres 13, 15h. Les Gitanes de l’ABPS actuen demà (12h) a Gràcia. Ho faran d’un cercavila on hi seran altres grups de cultura popular de Barcelona per acompanyar la nova imatge dels Gegants de Gràcia.

Divendres 13, 14h. El Saló – teatre del Retiro acull avui (22.15h) un concert de sardanes. Serà amb motiu del centenari del mestre Manuel Oltra i anirà a càrrec de la Cobla Maricel i la Coral Levare.

Divendres 13, 13h. Les platges de Sitges són les que tenen més banderes blaves de tot Catalunya. Nou platges han renovat aquesta distinció. Llegiu notícia aquí.

Divendres 13, 12h. La Biblioteca Josep Roig i Raventós acull un a sessió de contes amb poesies infantils. És avui a les 17.30h i estaran acompanyades de titelles, musica i cançons, a càrrec de la Companyia Tirabec.

Divendres 13, 11h. El periodista Juanjo Corcuera presenta avui (18.30h) el seu llibre a les Biblioteca Santiago Rusiñol. La villa enmascarada recull una selecció dels seus articles sobre els efectes de la pandèmia publicats a L’Eco.

Divendres 13, 10h. L’habitatge protegit, el model educatiu i el suplement infantil, a L’Eco d’aquesta setmana. També parlem de les Jornades Repensar Sitges, dels grallers històrics, de la mostra Endimaris i del derbi de futbol, entre d’altres temes. Llegiu resum del setmanari aquí.

Divendres 13, 9h. Gairebé 10.000 persones de Sant Pere de Ribes han tingut la Covid (i ho han notificat). A Sitges han estat 8.766 des de l’inici de la pandèmia. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Divendres 13, 8.30h. Les nostres portades d’aquesta setmana. El rebuig i els dubtes sobre l’aplicació del 25% de castellà a les escoles protagonitza l’atenció de les nostres dues edicions. Veieu-les aquí.

Divendres 13, 8h. Nova jornada de sol i temperatura pre-estiuenca. Els termòmetres marquen 17 graus.

Dijous 12, 20h. Aurora Carbonell confirma que tornarà a encapçalar la llista d’ERC. Ho ha anunciat avui en una presentació d’un llibre de l’ex.consellera Dolors Bassa a la Biblioteca i L’Eco en parlarà amb major profunditat demà. Veieu fotos de la presentació.

Dijous 12, 19h. Les sessions de les jornades Repensar Sitges estaran moderades per col·laboradors de L’Eco. Cada diàleg o ponència tindrà una persona de Sitges que la conduirà. Consulteu el programa aquí.

Dijous 12, 18h. Sitges és manté com el municipi català amb més banderes blaves. Nou platges tenen aquesta distinció: les Botigues, Garraf, Marina d’Aiguadolç, Balmins, Sant Sebastià, La Ribera, L’Estanyol, la Barra i Terramar.

Dijous 12, 17h. El risc de rebrot de Covid està a Sitges a la meitat que la mijana catalana. Ha tornat a baixar dels 200 punts, tot i que fa dues setmanes havia superat els 300. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dijous 12, 16h. El restaurant Acqua organitza un torneig de golf. Se celebrarà dissabte vinent al Golf Terramar, amb la participació de jugadors locals, però també altres arribats de fora.

Dijous 12, 15h. Un grup d’influencers grava vídeos amb les postes de sol al Port. Hi van estar ahir a la tarda i vespre en diversos punts. Veieu fotos.

Dijous 12, 14h. Dilluns vinent es presenta el programa del Mediterranean Guitar Festival. El certamen convoca una quinzena de concerts fins a finals d’agost.

Dijous 12, 13h. Comença el compte enrere per a la remodelació de l’Escola Pia. L’Ajuntament ha obert un procés de consulta pública durant quinze dies. Llegiu notícia aquí.

Dijous 12, 12h. Aurora Carbonell podria anunciar en les properes hores si es presenta a la reelecció per ERC. L’alcaldessa participarà avui en un acte d’Esquerra, amb la presentació del llibre de l’ex-consellera Dolors Bassa, que hi serà a Sitges.

Dijous 12, 11h. Risc per l’augment de balenes al Garraf. Durant la primavera freqüenten les proximitats del litoral i es produeixen algunes col·lisions amb embarcacions. Llegiu notícia aquí.

Dijous 12, 10h. El rodatge de la sèrie Palomino es concentra avui a la Torreta. Ahir van estar fins darrera hora del vespre a Terramar, gravant tant a l’hotel com a la via pública i la platja.

Dijous 12, 9h. Aturades intermitents al Camí de la Fita. La instal·lació d’una grua de gran tonatge per unes obres al número 28 obliguen a regularitzar el trànsit amb un sol carril durnt el dia d’avui.

Dijous 12, 8.30h. La mitjana de nous positius per Covid augmenta lleugerament, però sense incidiència hospitalària. Han passat dels tres diaris a Sitges fa dues setmanes als cinc actuals. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dijous 12, 8h. Jornada de sol i plena calor. Els termòmetres ja marquen 19 graus i passaran dels 25 al migdia.

Dimecres 11, 18h. Cultura sorteja dues entrades per al concert de Samantha Hudson. Els participants han d’interactuar al seu compte d’Instagram. Accediu-hi aquí.

Dimecres 11, 17h. L’Estrella Damm Ladies Open celebrarà una nova edició entre el 7 i el 10 de juliol al Terramar. Es tracta del campionat de golf per a dones més important d’Europa.

Dimecres 11, 16h. El Mercat Vell acull dissabte una jornada de gestió, que atraurà colles castelleres de diversos punts del país. La XIX Jornada de pràctiques de gestió castellera està organitzada per la Coordinadora de Colles Castelleres i la Colla Jove de Castellers de Sitges.

Dimecres 11, 15h. El restaurant Acqua, de l’Hotel Sunway, reconegut en els Premis Cartavi. Es tracta d’uns premis convocats per l’Associació Vonícola de Catalunya als establiments que promocionen vins del país. Veieu foto.

Dimecres 11, 14h. Sitges i Ribes es mantenen amb una incidència mínima de la Covid. Les noves dades mostren un augment del nombre de positius, però sense incidència en el mapa sanitari. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimecres 11, 13h. L’ex-consellera Dolors Bassa serà demà a Sitges per a presentar el llibre Carregades de raons. Estarà acompanyada de l’alcaldessa, Aurora Carbonell, en l’acte que es farà a les 19h a la Biblioteca Santiago Rusiñol.

Dimecres 11, 12h. Comença el procés de refoma de l’Escola Pia. L’Ajuntament exposa públicament durant 15 dies el procediment per a realitzar les obres.

Dimecres 11, 11h. El periodista especialitzat en tecnologia Albert Cuesta pronuncia avui una conferènca a la Biblioteca Santiago Rusiñol. Serà a les 18.30h i parlarà de com les xarxes de telecomunicacions s’han convertit en la infraestructura troncal de d’una societat hiperconnectada.

Dimecres 11, 10h. Els taxistes de Sitges rebutgen el servei comarcal. Descarten la proposta del Consell Comarcal d’unificació de prestacions a tot el Garraf. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 11, 9h. El Banc de Donació de Sang estarà avui a Sitges. La unitat s’instal·larà davant de Can Milà i estarà oberta etre les 10 i els 14h i les 17 i les 21h.

Dimecres 11, 8.30h. La Torreta acollirà avui la gravació d’unes escenes espectaculars de la sèrie Palomino. Una actriu i especialista rodarà damunt del terrat i al costat del mar, on s’han instal·lat uns elevades grues.Llegiu notícia aquí.

Dimecres 11, 8h. Els termòmetres ja s’enfilen als 16 graus i pujaran notablement al llarg del dia. Jornada de sol i calor per a celebrar Sant Ponç.

Dimarts 10, 19h. La Biblioteca Josep Roig i Raventós celebra el taller infantil Neda que neda. Està adreçat a infants de més de 6 anys i serà demà dimecres a les 17.30h.

Dimarts 10, 18h. Un web publica tota l’oferta de les activitats esportives d’estiu. Permet consultar les propostes de les Estades esportives, la piscina municipal i els clubs. Accediu-hi aquí.

Dimarts 10, 17h. Les jornades Repensar Sitges programen 14 sessions. Se celebraran els dies 20 i 27 de maig al Calipolis, amb entrada lliure, però registre previ. Consulta el programa aquí.

Dimarts 11, 16h. L’Ajuntament treu a concurs noves places per als mercats de dijous i dissabte. La Junta de Govern va aprovar ahir les bases reguladores del concurs per a cobrir les vacants.

Dimarts 10, 15h. La icona queer Samantha Hudonson actuarà al Retiro el 4 de juny. Presentarà el seu disc Liquidación total en el marc del programa de La Pregonera.

Dimarts 10, 14h. Endimaris programa 15 pel·lícules i tres curts. El festival de cinema LGTBI+ celebra la segona edició entre el 20 i el 28 de maig i comptarà amb la presència de Bob Pop, Judit Colell, Alberto Evangelio i David Matamoros, entre d’altres.

Dimarts 10, 13h. El polígon de Mas Alba, un motor econòmic en creixement. Reportatge al nostre web sobre el polígons i els seus serveis. Llegiu-lo aquí.

Dimarts 10, 12h. Un nou pla municipal busca la unió d’esforços entre el consitori i les associacions veïnals. Es tracta d’una prova pilot anomenada El teu barri obert als col·lectius veïnals del municipi. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 10, 11h. Demà hi haurà un punt de donació de sang a Sitges. Estarà instal·lat davant de Can Milà, entre les 10 i les 14h i les 17 i les 21h.

Dimarts 10, 10h. La Mobile Week aporta coneixement i difusió a Sitges i a Ribes. L’agenda es concentra aquesta setmana a la Sala Josep Lluís Palacios i a la Vinya d’en Petaca. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 10, 9h. El Centre d’Interpretació de la Malvasia programa un tast a cegues. Es farà dissabte vinent i els participants provaran productes del Garraf i vins de Malvasia de Sitges.

Dimarts 10, 8.30h. El rodatge de la sèrie Palomino es trasllada avui a una casa de Can Girona. Els equips de producció estan tota la setmana gravant a Sitges. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 10, 8.30h. Jornada de sol i calor. Els termòmetres ja marquen 16 graus i podrien acostar-se als 25 al migdia.

Dilluns 8, 18.30h. Sitges celebra les jornades mediambientals Clean Up amb èxit de públic. Les neteges de divendres, dissabte i diumenge han servit per conscienciar sobre la gran quantitat de residus que es generen i s’abandonen. Llegiu el tuit.

Dilluns 9, 17.30h. Victòria del sènior femení del Bàsquet Ribes en les fases d’ascens al Campionat Català de Tercera Categoria. Les ribetanes es van imposar per un clar 64 a 44 al CB Castellet i es mantenen invictes i líders del seu grup. Consulteu els resultats de la jornada.

Dilluns 9, 16.30h. La Fundació Ave Maria ha participat en les jornades de la Fundació FDI pel foment de persones en risc d’exclusió social. Aquest dissabte es va fer una plantada d’arbres al Parc de Terramar de Sitges. Llegiu el tuit.

Dilluns 9, 15.30h. El dimecres 11 de maig hi haurà una nova donació de sang davant de Can Milà. L’horari serà de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores. Tota la informació, aquí.

Dilluns 9, 14.30h. Netflix i Sony inicien el rodatge d’una sèrie a Sitges. La zona de la Torreta és el primer escenari de la sèrie Palomino, una de les apostes de Netflix, que es rodarà en molt bona part a Sitges. Llegir notícia aquí.

Dilluns 9, 13.30h. L’Ajuntament ajudarà les famílies a pagar les activitats de lleure de l’estiu del 2022. Aquestes ajudes seran individualitzades i abraçaran activitats estiuenques dins dels àmbits educatius de l’esport, la cultura, la música i l’art. Consulteu els acords de la Junta de Govern Local aquí.

Dilluns 9, 12.30h. Ja podeu consultar els resultats esportius del cap de setmana del 7 i 8 de maig dels clubs de Sitges, Ribes i les Roquetes. Ha destacat la derrota del líder del grup 12 de la Tercera Catalana, la Penya Jove, en el derbi davant el Ribes per 1 a 0. Consulteu-los aquí.

Dilluns 9, 11.30h. Aquest diumenge 15 de maig a les 12h tindrà lloc la representació de l’obra P.A.U (Paisatges als ulls), de la companyia La fam de la fera. L’obra es representarà al Retiro i reflexiona sobre la realitat de milers de migrants que abandonen casa seva a la recerca d’una vida millor. Llegiu el tuit.

Dilluns 9, 10.30h. Ja podeu llegir l’article setmanal de Vinyet Panyella en la seva secció, El Marge Llarg. Aquesta setmana ens parla de l’estat actual de Sitges i les jornades Repensar Sitges. Llegir l’article aquí.

Dilluns 9, 9.30h. L’accés a la Torreta i la plaça de l’Ajuntament estan tancats avui. En aquest entorn es du a terme un rodatge que ocupa la zona durant tot el dia. Consulteu les ocupacions de via pública previstes per avui i els propers dies.

Dilluns 9, 8,30h. L’Ajuntament donarà a conèixer aquesta setmana els titulars dels xiringuitos. La comissió tècnica ha estat valorant les 201 propostes en el darrre mes i mig.

Dilluns 9, 8h. Els termòmetres marquen 16 graus i pujaran amb temperatures pre-estiuenques al miigdia. Jornada en la que el sol dominarà àmpliament.

Diumenge 8, 19h. El sènior femení del Bàsquet Sitges va caure ahir davant el CN Caldes B per 42 a 60 en partit de la fase d’ascens. Aquesta tarda, a partir de les 19.45h, serà el torn del sènior femení del Bàsquet Ribes, que rep el CB Castellet amb l’objectiu de seguir invictes en les fases d’ascens.

Diumenge 8, 18h. El Centre d’Estudis del Mar (CEM) ha organitzat vàries propostes per aquest diumenge. D’una banda la neteja de la platja de Terramar i d’altra la recollida de residus de les platges de La Barra, les Anquines i el Cellerot. Veieu fotos.

Diumenge 8, 17h. El Bàsquet Ribes guanya a la Peña Fragatina per 78 a 63 i fa un nou pas cap a la permanència en el Campionat Català de Primera Categoria. La setmana que ve l’equip visitarà la pista del Sant Cugat.

Diumenge 8, 16h. L’equip seven del Rugby Club Sitges va tancar la primera fase del Copa Catalana amb dues victòries i una derrota. Els sitgetans van debutar guanyant al CR Tarragona per 17 a 12, van perdre davant l’Hospitalet 40 a 5, i van tancar la primera fase guanyant al Sant Cugat per 17 a 35.

Diumenge 8, 15h. La Jove de Sitges va actuar ahir en el marc del 29è aniversari dels Castellers de Sants. Els sitgetans van completar el 4de6a, el 4de6, el 3de6 i van tancar l’actuació amb un pilar de 4.

Diumenge 8, 14h. La Policia Local de Sitges ha fet públics els resultats del control d’alcoholèmia que ha efectuat aquesta passada matinada. Dels 45 vehicles controlats, en total han estat de 6 alcoholèmies positius, 1 drogotest positiu, 11 denúncies per cinturó, 3 per no tenir la ITV en regla, 1 per manca d’assegurança i 2 investigats, un per conduir sense permís i l’altre per tenir-lo suspès judicialment. Llegiu el tuit.

Diumenge 8, 13h. L’equip Vinyet Makers de l’IES Vinyet, s’ha classificat per la fase final del Robocat 22, en la fase territorial de Barcelona. L’equip competirà el proper dissabte 14 de maig en la fase final que tindrà lloc a Girona. Llegiu el tuit.

Diumenge 8, 12h. El Sitges ha empatat 2 a 2 al camp de l’Atlètic Vilafranca en el debut de Toni Salido a la banqueta. Els sitgetans han deixat escapar un avantatge de 0 a 2 al descans del partit, però mantenen la tercera posició en la classificació.

Diumenge 8, 11h. El Bàsquet Sitges cau a la pista del Sant Adrià B i es complica les possiblitats d’ascendir de categoria. El resultat final del partit, disputat ahir a la tarda, va ser 67-62.

Diumenge 8, 10h. El Centre d’Interpretació de la Malvasia proposa visites guiades per la vinya de l’Hospital. La promociona com una de les poques vinyes urbanes que queden a Catalunya. Veieu-ho aquí.

Diumenge 8, 9.30h. Aurora Carbonell participa en un diàleg amb Ernest Maragall sobre les transformacions dels municipis. Va ser ahir, en un acte d’ERC a Barcelona adreçat a militants de la formació. Veieu imatges.

Diumenge 8, 9h. Jornada de neteja de les platges, adreçada a voluntarisde totes les edats. Se celebra avui entre les 10 i les 13h, amb cita al Centre d’Estudis del Mar.

Diumenge 8, 8.30h. L’Eco explica com són els pisos de protecció oficial. Ho trobaràs a l’edició en paper d’aquesta setmana. Llegiu resum del setmanari aquí.

Diumenge 8, 8h. Nova jornada de sol i temperatures primaverals. Els termòmetres marquen 15 graus i superaran els 20 al migdia.

Dissabte 7, 20h. La Penya Jove ha perdut per 1 a 0 davant el Ribes en el derbi del grup 12 de Tercera Catalana de futbol. El Sitges B ha guanyat per 0 a 4 al camp del Montbui i empata a punts amb el segon classificat, l’Atlètic Vilanova, tot i que amb un partit més.

Dissabte 7, 20h. El Picnic de Sitges va acollir ahir el primer sopar solidari de la PKU on van assistir 125 persones. La cursa se celebrarà el proper 22 de maig i els participants podran caminar o córrer els 5km al Passeig Marítim de Sitges. Llegiu el tuit.

Dissabte 7, 18h. La jornada Clean Up al Bosc de Santa Bàrbara ha comptat amb 90 voluntaris, majoritàriament refugiats ucraïnesos i de Sitges. S’han recollit un total de 112 quilos de plàstic, 52 de vidre, 7 de paper i cartró i 365 d’altres materials. En total, 536 quilos de residus. Vkeu imatges.

Dissabte 7, 17h. Anna Torres, Cap de Servei de Ginecologia i Obstetrícia del Consorci Sanitari Alt Penedès Garraf, ha dirigit la xerrada Menopausa: aquesta gran desconeguda al Centre Cultural Miramar. L’objectiu és allunyar pors i tabús i informar sobre els canvis que experimenten les dones en aquest moment vital. Llegiu el tuit.

Dissabte 7, 16h. Barcelona acull la primera jornada de la Copa Catalana de Sevens de masculí, en la que tretze equips dividits en dues seus busquen la classificació per la jornada final. L’equip del RC Sitges debutarà a les 16.40 davant el CR Tarragona a la Feixa Llarga.

Dissabte 7, 15h. El Bàsquet Sitges visita la pista del UB Sant Adrià B, en partit de la fase d’ascens al Campionat Català de Primera Categoria. Els sitgetans necessiten guanyar per seguir aspirant a l’ascens de categoria.

Dissabte 7, 14h. El primer equip del Sitges juga aquesta tarda al camp de l’Atlètic Vilafranca en partit de la Segona Catalana de futbol. El partit començarà a les 19h i suposarà el debut de Toni Salido a la banqueta de la UE Sitges.

Dissabte 7, 13h. La Tercera Catalana de futbol torna aquesta tarda amb el derbi que enfrontarà el Ribes i la Penya Jove, a les 17h al Bosc de Plaça. El Sitges B visitarà el camp del Montbui a partir de les 16h.

Dissabte 7, 12h. Descobert un nou obús de la guerra civil. L’artefacte ha aparegut a les obres d’una casa del Vinyet gairebé quatre anys després de trobar-ne un sota el mar al Garraf. Llegir notícia aquí.

Dissabte 7, 11h. El Sitges destitueix Luri Sorroche a falta de tres partits pel final de la temporada. L’entrenadora s’ha mostrat sorpresa i decebuda amb les formes del club. Llegir notícia aquí.

Dissabte 7, 10h. Can Milà acull avui un taller de lectura per a infants. Es farà en dues sessions: entre les 11.30 i les 12.30h i entre les 17 i les 18h.

Dissabte 7, 9h. Primer cap de setmana del Tapa a tapa. Una trentena de restaurants i bars ofereixen les seves creacions particulars.Llegiu notícia aquí.

Dissabte 7, 8.30h. L’Eco d’aquesta setmana regala la revista Time Out. Els lectors i subscriptors la rebran a partir d’ara gratuïtament amb el setmanari a principi de mes. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 7, 8h. Jornada majoritàriament assolellada. Els termòmetres estan ara en els 15 graus i poden arribar als 23, segons les previsions.

Divendres 6, 19h. Darrer dia d’inscripció per al concurs de balcons de Corpus. Ela participants han d’enviar un correu a: balconscorpus@gmail.com

Divendres 6, 18h. El Celler de l’Hospital posa en circulació noves ampolles de Blanc Subur. Va guanyar el premi Tastavins 2018 al millor blanc jove del Penedès i es va esgotar en poques setmanes. Veieu imatge.

Divendres 6, 17h. El nombre d’ingressats locals amb Covid baixa a nivells mínims. Només hi ha una persona de Sitges i una altra de Sant Pere de Ribes amb símptomes del virus en un hospital.

Divendres 6, 16h. Les col·laboracions de L’Eco d’aquesta setmana: Albert Cabezas, Aurora Carbonell, Josep Maria Contijoch, Humberto González, Owen John Holden, Sara Orpella, Eduard Sánchez, Marta Torrijos, Josep Maria Tubau, Júlia Vidal i Yoky Yu, a més de les fixes. Llegiu resum del setmanari aquí.

Divendres 6, 15h. La Biblioteca Josep Roig i Raventós organitza un taller de música per a nadons. S’emmarca dins el programa de L’Hora del conte i se celebrarà demà dissabte a les 11h, a càrrec d’Aina Camp.

Divendres 6, 14h. Prop d’un centenar d’alumnes de l’IES Joan Ramon Benaprès, l’Escola d’Adult i Nivell 10 participen en la campanya de neteja de boscos Lets Clean Up. Han recorregut aquest matí diverses zones properes a les Pruelles i Quint Mar. Veieu fotos aquí.

Divendres 6, 13h. Aurora Carbonell subratlla l’aposta per fer de Sitges “un referent audiovisual del sud d’Europa”. L’alcaldessa destaca tres conceptes com a línies de treball del seu Govern “endreçar, transformar i avançar”. Llegiu notícia aquí.

Divendres 6, 12h. Un hub audiovisual. La Sitges Film Office és un projecte de la Regidoria de Promoció Econòmica destinat a canalitzar les diferents propostes vinculades al món audiovisual a nivell local i en parla l’editorial de L’Eco d’aquesta setmana. Llegiu-lo aquí.

Divendres 6, 11h. Avui comença el cicle Primavera Literària. Ho fa amb la presentació de la novel·la de Montse Barderi La vida autèntica, a càrrec de Vinyet Panyella, a les 19h al CIM.

Divendres 6, 10h. Els pisos de protecció, la bomba sense explotar, el Tapa a tapa i la crisi de la UE Sitges, a L’Eco d’aquesta setmana. També tractem l’aposta municipal pel món audiovisual, el debat sobre els projectes, les accions que el món de l’hostaleria dur a terme a favor de l’entorn i la campanya preventiva contra l’hepatitis C. Llegiu resum del setmanari aquí.

Divendres 6, 9h. El Tapa a Tapa torna amb novetats. La iniciativa recupera el format convencional i incorpora diferents novetat. Llegiu notícia aquí.

Divendres 6, 8.30h. Les nostres portades d’aquesta setmana. Els nous pisos de protecció oficial de Sitges i de les Roquetes protagonitzen la primera pàgina de les nostres dues edicions. Veieu-les aquí.

Divendres 6, 8h. Dia asssolellat amb termòmetres situats als 16 graus. Les previsions indiquen una jornada de sol i calor al migdia.

Dijous 5, 18h. El venedor de L’Eco torna demà a l’estació de RENFE de Sitges. Hi serà cada divendres de 7.15 a 9 hores.

Dijous 5, 17h. Els representants de les nou cooperatives participants en el programa Cultura emprenedora a l’escola han presentat avui els seus productes davant les autoritats municipals. Són alumnes de les escoles de la vila. Veieu imatges aquí.

Dijous 5, 16h. Avui ha començat una nova edició del Sitges Tapa a tapa. Més de 30 bars i restaurants de la vila oferiran les seves creacions fins al 15 de maig.

Dijous 5, 15h. Toni Salido, fins ara a les ordres del B, serà el nou entrenador de la UE Sitges. El míster substitueix Luri Sorroche, que va ser destituïda després de la mala ratxa de resultats.

Dijous 5, 14h. A l’edició de L’Eco de demà divendres hi trobareu encartat el Time Out. A partir d’ara, cada mes es distribuirà la revist d’oci i tendències dins l’edició en paper.

Dijous 5, 13h. La Mobile Week celebra la segona conferència, sobre criptomonedes. L’acte tindrà lloc a les 19 hores al Miramar.

Dijous 5, 12h. La Generalitat aprova el Pla d’Usos de les platges de Sitges. L’Ajuntament encara ha de decidir quins seran els nous concessionaris.

Dijous 5, 11h. Demà surt una nova edició de L’Eco amb tota l’actualitat de Sitges i Sant Pere de Ribes. El trobareu als vostres quioscs, punts de venda habituals i iQuiosc.

Dijous 5, 10h. Les jornades Repensar Sitges les tancarà el conseller d’Economia i Empresa, Roger Torrent. També hi participaran els dos últims alcaldes, Jordi Baijet i Miquel Forns. Veieu programa aquí.

Dijous 5, 9h. La Corre per ells torna al seu format habitual. Diumenge 22 de maig se celebra la 7a edició de la cursa solidària. Llegiu notícia aquí.

Dijous 5, 8.30h. Jornades Repensar Sitges 2022. El 20 i 27 de maig, a l’Hotel Calipolis, es debatrà sobre els models urbans d’èxit, tendències i Sitges davant el futur. Veieu programació aquí.

Dijous 5, 8h. Cel assolellat i 15 graus per començar el dia. Tot indica que el sol serà l’actor principal en els pròxims dies.

Dimecres 4, 18h. Els alumnes de cinquè de primària de l’Utillo recapten diners per a la residència de l’Hospital de Sant Joan. Ho fan a través d’un projecte de creació d’una cooperativa. Veieu imatges aquí.

Dimecres 4, 17h. Entre llibres i malvasia floreix la Primavera Literària. Divendres hi ha primera presentació al Centre d’Interpretació de la Malvasia, a les 19 hores.

Dimecres 4, 16h. Dissabte hi ha jornada de portes obertes als pisos de protecció oficial. Es repartiran els habitatges, segons l’ordre establert del sorteig. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 4, 15h. Demà comença una nova edició del Sitges Tapa a tapa. Avui s’ha presentat al Num3ric, guanyador de la passada edició. Veieu imatges aquí.

Dimecres 4, 14h. Avui s’han obert les inscripcions per a les Estades esportives de l’estiu 2022. Es poden formalitzar al web sitges.cat i es tancaran divendres 13 de maig.

Dimecres 4, 13h. El Ral·li va registrar una afluència de 77.637 persones, de les quals el 63% eren visitants, el 29% residents i el 7% turistes. La Regidoria de Turisme ha presentat les xifres dels principals esdeveniments.

Dimecres 4, 12h. Els primers habitatges de protecció oficial ja tenen els 42 adjudicataris. Aquesta és la primera promoció d’HPO, però posteriorment s’iniciaran dos procediments nous de 62 i 79 habitatges més, el primer dels quals es resoldrà abans de finalitzar l’any. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 4, 11h. La llar d’infants municipal el Cercolet celebra una jornada de portes aquesta tarda de 17.15 a 18.15 hores. Demà serà el torn de la Moixiganga.

Dimecres 4, 10h. La Mobile Week arrenca avui a Sitges amb la conferència sobre com impacta la tecnologia quàntica en la societat actual. L’acte tindrà lloc a les 19 hores al Miramar.

Dimecres 4, 9h. La mini-deixalleria estrena nou horari demà. Cada dijous s’instal·la a un indret diferent de la vila. Veieu horaris aquí.

Dimecres 4, 8.30h. La banda sitgetana Els amics de Manel estrena disc. El nou àlbum Per ser feliç no cal permís es pot escoltar a les plataformes digitals. Veieu videoclip aquí.

Dimecres 4, 8h. Cel ennuvolat amb 15 graus de temperatura. La humitat supera el 60%.

Dimarts 3, 20h. El col·legi Miquel Utrillo acull la presentació de les Estades esportives. L’Ajuntament ha programat diverses propostes per a diferents franges d’edat, amb possibilitats de demanar ajuts entre 50 i 375 euros. Veieu foto.

Dimarts 3, 19h. La UE Sitges destitueix l’entrenadora del primer equip, Luri Sorroche. Li han fet saber avui, a causa de la trajectòria en la segona volta, en què només ha aconseguit tres victòries després d’arribar líder destacat a mig campionat. Veieu tuit.

Dimarts 3, 18h. El personal de Nescafè celebra una sessió motivacional a Sitges. Un centenar de treballadors de la companyia són avui a la vila realitzant diverses activitats.

Dimarts 3, 17h. Sitges estrena el seu camp de la Cruyff Cort. S’ha inaugurat aquesta tarda, amb la presència de la jugadora del FC Barcelona femení, la ribetana Aitana Bonmatí. Veieu vídeo.

Dimarts 3, 16h. El sector de l’hostaleria presenta una campanya de respecte ambiental. Es titula Sitges pel clima i l’ha presentat avui a les oficines de Turisme.

Dimarts 3, 15h. El periodista Juanjo Corcuera presentarà el dia 13 el seu llibre La villa enmascarada. Es tracta d’una selecció dels seus articles publicats a L’Eco de Sitges sota el confinament i els posteriors efectes de la pandèmia.

Dimarts 3, 14h. El productor Jaume Roures destaca l’aposta audiovisual com un element de projecció cultural i econòmica. Ho ha fet avui, en una jornada al Miramar, on el regidor Guillem Escolà ha presentat els propers rodatges i gravacions que es faran a Sitges. Veieu vídeo.

Dimarts 3, 13h. Nova troballa que ressalta la importància de malvasia en el món vitivinícola. Es tracta d’una etiqueta de Malvasia de Sitges de Can Falç del 1811. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 3, 12h. David Puertas presenta el nou projecte amb el tenor Andreu Miret i el quartet de corda Camerata XXI, Cançó de passar cantant. Serà diumenge vinent al Centre Parroquial de Ribes, amb música de Toldrà, Albéniz i Pau Casals.

Dimarts 3, 11h. L’institut Benaprès celebra el retorn als actes públics. Ho destaca en la crònica de la diada de Sant Jordi celebrada al centre, on es van lliurar diferents premis. Llegiu-la aquí.

Dimarts 3, 10h. Les terrasses tornen a la superfície anterior a la pandèmia. Ahir va entrar en vigor el nou decret que elimina l’espai guanyat fa dos anys. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 3. 9h. El Miramar acull avui una jornada dedicada al posicionament audiovisual de Sitges. La inaugurarà l’alcaldessa a les 11 i comptarà amb la intervenció del productopr Jaume Roures.

Dimarts 3, 8.30h. Josep Rull va ser a ahir a la seu de Junts per Sitges per a presentar el seu llibre. Es titula 1 dia d’octubre i 2 poemes i la presentació va anar a càrrec del poeta Joan Duran. Veieu fotos.

Dimarts 3, 8h. Cel ennuvolat amb 16 graus de temperatura. En les dues darreres hores hi ha hagut un plugim lleuger a Sitges i a Ribes.

Dilluns 2, 19.30h. El sorteig celebrat aquest matí ha establert l’ordre preferent de persones adjudicatàries de la primera promoció d’HPO de 42 habitatges. Demà es publicarà l’odre resultant del sorteig i s’iniciarà el contacte, via correu electrònic i per telèfon, amb les que ocupin les primeres posicions. Llegiu el tuit.

Dilluns 2, 18.30h. Demà tindrà lloc l’acte d’inauguració de la Cruyff Court de Sitges, situada al Parc de Can Robert. L’acte començarà a les 15h i està prevista l’assistència de l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, el president del Barça, Joan Laporta, i Aitana Bonmatí, que exercirà de padrina de la Cruyff Court.

Dilluns 2, 17.30h. La Junta de Govern Local aprova la licitació del contracte per a la gestió de les dues llars d’infants municipals durant els pròxims dos cursos. També s’aprova inicialment la renovació del sistema de calefacció a l’Escola Esteve Barrachina. Consulteu tots els acords aquí.

Dilluns 2, 16.30h. Aquest cap de setmana s’ha celebrat el 5è Torneig dels Dofins, organitzat pel Rugby Club Sitges. El torneig va comptar amb la presència d’aproximadament 650 nenes i nens i set clubs. Llegiu el tuit.

Dilluns 2, 15.30h. Torna la segona edició del cicle Primavera literària al CIM. La iniciativa pretén oferir del 6 de maig al 16 de juny les presentacions de quatre llibres amb l’objectiu de complementar la programació de les biblioteques i enllaçar la Festa de la Poesia. Llegiu el tuit.

Dilluns 9, 14.30h. El sector de Cases Noves estrena fanals per millorar la il·luminació dels carrers. S’ha canviat tant la columna com el punt de llum, per ser més eficients energèticament i donar més visibilitat a la via pública.

Dilluns 2, 13.30h. Les terrasses i l’ocupació de via pública tornen avui a la normalitat pre Covid-19 a Sitges. El Gremi d’Hostaleria està esperant la resposta a les sol·licituds de terrasses habituals i noves per 2022. Llegiu el tuit.

Dilluns 2, 12.30h. Ja podeu consultar els resultats esportius del cap de setmana del 30 d’abril i l’1 de maig. Han destacat les derrotes de la UE Sitges a Segona Catalana i del B`àsquet Sitges a les Fases d’Ascens. Consulteu-los aquí.

Dilluns 2, 11.30h. El Sitges va caure per 0 a 2 davant el Sant Quirze en partit del grup 2 de la Segona Catalana. Els de Luri Sorroche ocupen la tercera plaça, a vuit punts del segon classificat.

Dilluns 2, 11h. L’Ajuntament sorteja els 42 habitatges entre les 469 sol·licituds. Es du a termes en aquests instants en un acte públci al Saló de Plens. Segui-lo per YouTube.

Dilluns 2, 10.30h. Ja podeu consultar les ocupacions de la via pública de Sitges previstes `per avui i els propers dies. Destaca l’ocupació parcial de la calçada del Baluard Vidal i Quadres degut a un rodatge que s’allargarà fins el proper 6 de maig. Llegiu el tuit.

Dilluns 2, 9.30h. Ja podeu llegir l’article setmanal de Vinyet Panyella en la secció El Marge Llarg. Aquesta setmana ens parla de la ressaca d’aquest últim Sant Jordi, després d’haver celebrat fa unes setmanes la fira Sitges, Vila de Llibre. Llegir l’article aquí.

Dilluns 2, 8.30h. Franchu Núñez, nou president del Retiro. L’entitat de la lira renova la junta directiva, que ha estat presidida els darrers anys per Elena Ferré.

Dilluns 2, 8h. Cel ennuvolat, que previsiblement estarà així la major part del dia. Els termòmetres marquen 16 graus.

Diumenge 1, 16.30h. Demà se celebra el sorteig dels habitatges de protecció oficial. L’acte comença a les 11 hores i es podrà seguir en directe pel Youtube de l’Ajuntament

Diumenge 1, 15h. Quatre nous socorristes han començat avui a treballar. A partir del mes de juny se n’incorporaran més.

Diumenge 1, 13.30h. El CD Ribes empata a 2 a les Cabanyes. Els penedesencs aixequen un 0 a 2 a favor dels ribetans amb dos gols de Robert Peirot.

Diumenge 1, 12h. La UE Sitges B s’imposa per 4 a 0 a la Múnia. Tres dels gols dels sitgetans arriben a la segona meitat.

Diumenge 1, 10.30h. El Bàsquet Sitges perd per 24 punts davant del Vilassar en les fases d’ascens a Primera. Els maresmencs són els líders del grup.

Diumenge 1, 9h. Comença l’ultim dia del Dansa Sitges. A les11 hores, classe magistral de hip hop i jazz a la plaça Vidal i Quadras.

Diumenge 1, 8.30h. La UE Sitges rep al Sant Quirze al Municipal d’Aiguadolç. El partit començarà a les 12.15 hores.

Dissabte 30, 18h. El camp nou de Santa Bàrbara està vivint la gran festa del rugbi infantil. 500 nenes i nens han participat al cinquè Torneig dels Dofins Stephane Cazalbou.

Dissabte 30, 16.30h. El Bàsquet Sitges juga el segon partit de la fase d’ascens a Primera. El partit contra el Vilassar comença a les 19.30 hores a Pins Vens.

Dissabte 30, 15h. La sala d’actes del Casino Prado acull, a les 19 hores, la presentació del poemari, En temps inabastable. L’autor, Jorge Rodríguez Hidalgo, estarà acompanyat de Jordi Castelló, Vinyet Panyella, Lola Irún i Jorge Gamero.

Dissabte 30, 13.30h. El CD Ribes es desplaça aquesta tarda a les Cabanyes. La Penya Jove, líder ferm, descansa aquesta jornada.

Dissabte 30, 12.30h. El sol i el bon temps tornen a omplir les platges de Sitges. Els carrers i terrasses també estan plens de gom a gom

Dissabte 30, 11.30h. La UE Sitges B rep la Múnia a Aiguadolç, a les 17.15 hores. Els sitgetans lluiten amb el Vilanova i el Vilanova del Camí pel segon lloc.

Dissabte 30, 10.30h. Continuen els actes del Dia Internacional de la Dansa amb la demostració de les escoles i talent local. Tot a punt a la plaça Vidal i Quadras, on arrenca l’espectacle a les 11 hores

Dissabte 30, 10h. L’Eco entrevista àmpliament aquesta setmana a l’ex-alcalde Jordi Baijet. Ho fa amb motiu de l’aparició del seu llibre sobre els reptes de futur de Sitges, en una conversa on efectua algunes anàlisis demolidores. Llegiu resum aquí.

Dissabte 30, 9h. El Catàleg Patrimonial es renova. L’Ajuntament de Sitges va modificar al Ple municipal de l’abril el Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg de Sitges. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 30, 8.30h. L’Ave Maria i l’Ajuntament inicien un projecte per construir habitatges amb serveis assistencials. Un nou projecte conjunt entre les dues institucions pretén construir un complex social per a persones vulnerables en terrenys de propietat municipal. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 30, 8h. Domini del sol i 15 graus per començar l’últim dia d’abril. Els núvols guanyaran terreny quan avanci la jornada.

Divendres 29, 21h. Uns ballarins sobrevolen la Fragata. Es tracta de l’espectacle Euforia, inclòs en els actes del Dia Internacional de la Dansa. Veieu vídeo.

Divendres 29, 18h. Jordi Baijet: “Canviar el Govern no és necessàriament la solució, però en podria ser una”. L’Eco entrevista l’ex-alcalde, que ha sacsejat el mapa polític local, amb l’elaboració del seu llibre. Llegiu resum aquí.

Divendres 29, 17h. La barra oberta de dansa clàssica se celebra aquesta tarda (18h) a la platja Sant Sebastià. A les 20.30h, la Fragata atraurà l’atencio amb l’espectacle Euphoria, de Sacude Danza.

Divendres 29, 16h. El Carrer del Pecat celebra aquest cap de setmana la seva festa. A partir de les 19h hi haurà música en viu i a la nit, festa als bars. Veieu programa aquí.

Divendres 29, 15h. Les firmes col·laboradores de L’Eco d’aquesta setmana: Pere Badia, Xavier Coll, Justo Conde, Juanjo Corcuera, Irene Estévez, Ángelo Gómez, Roger Gregory, Llorenç Martínez, Josep Orriols, Tom Parfitt, Marc Pérez i Eduard Tomàs, a més de les fixes. Llegiu resum del setmanari aquí.

Divendres 29, 14h. Les parlamentàries d’ERC Carolina Telechea i Mireia Cortés visiten Sitges. Són diputada i senadora, respectivament, a Madrid, i s’han reunit avui l’alcaldessa, Aurora Carbonell.

Divendres 29, 13h. Les urgències del CAP. La setmana passada, el Parlament de Catalunya va aprovar una petició per a que el CAP de Sitges torni a obrir les 24 hores i en parla l’editorial de L’Eco d’aquesta setmana. Llegiu-lo aquí.

Divendres 29, 12h. Els alumnes de primària de la comarca celebren el Dia Internacional de la Dansa al pavelló de Pins Vens. L’alcaldessa de Sitges els hi ha donat la benvinguda. Veieu imatges aquí.

Divendres 29, 11h. Avui comencen els actes del Dia Internacional de la Dansa. Durant tot el cap de setmana se celebren a Sitges diversos espectacles, escenficacions i demostracions.

Divendres 29, 10h. Jordi Baijet, la Fundació Ave Maria i el nou Catàleg del Patrimoni, a L’Eco d’aquesta setmana. També tractem la festa del Carrer del Pecat, la celebració de la Mobile Week a Sitges i a Ribes i la cinquena edició de les Jornades Repensar Sitges, entre d’altres temes. Llegiu del setmanari aquí.

Divendres 29, 9.30h. 469 persones opten a 42 habitatges protegits. Després que l’Ajuntament publiqués les llistes definitives ahir dijous, el pròxim dilluns, a les 11 hores, es farà el sorteig davant notari, que definirà l’ordre preferent de persones adjudicatàries. Llegiu notícia aquí.

Divendres 29, 8.30h. Les nostres portades d’aquesta setmana. El nou complex que impulsa la Fundació Ave Maria i el cop policial al tràfic de drogues a Ribes protagonitzen les primeres pàgines de les nostres dues edicions. Veieu-les aquí.

Divendres 29, 8h. Cel serè i assolellat, amb termòmetres situats en els 16 graus. La previsió és que al migdia i la tarda superin els 20 graus.

Dijous 28, 18h. A les 19 hores comença la Festa del Carrer del Pecat amb un concert de la cantant Miris Way. L’escenari està ubicat davant del Tito’s, que actualment està tancat.

Dijous 28, 17h. Els treballadors del Port de Sitges participen en un curs de primers auxilis. En ell han après a utilitzar un desfibrilador. Veieu vídeo aquí.

Dijous 28, 16h. La Colla Jove presenta el calendari d’actuacions de la temporada. La pròxima sortida és el dia 7 de maig al barri de Sant. Veieu calendari aquí.

Dijous 28, 15h. El Pride Sitges programarà 80 actes. Després d’una aturada obligatòria a causa de la crisi sanitària, Sitges recupera enguany una dels esdeveniments de major repercussió local i emblema del món LGTBI+. Llegiu notícia aquí.

Dijous 28, 14h. Avui comença el Dansa Sitges amb la projecció de la pel·lícula: The Red Shoes, al Cinema Prado. El plat fort serà demà vespre a la Fragata amb l’espectacle Euforia.

Dijous 28, 13h. Els Comuns Verds se senten “sorpresos” i “decepcionats” vers “la posició de les formacions polítiques davant un tema molt greu que afecta drets fonamentals”. L’abstenció va tirar enrere la proposta dels de Carme Gasulla. Veieu la nota de premsa dels comuns.

Dijous 28, 12h. Encara queden places pel taller d’Hort Urbà, que comença aquest dissabte i inclou quatre sessions. Per a apuntar-vos truqueu al 938942047 o enveieu un Whatsapp al 607667831.

Dijous 28, 11h. Demà surt una nova edició de L’Eco amb tota l’actualitat de Sitges i Sant Pere de Ribes. El trobareu als vostres quioscs, punts de venda habituals i iQuiosc.

Dijous 28, 10h. La sala d’actes del Retiro va acollir la presentació del Consell Local per la República. Jordi Serra, ex-alcalde socialista, va ser un dels ponents. Veieu imatges aquí.

Dijous 28, 9h. Les parades del Mercat del Dijous funcionen a ple rendiment. Fins al migdia podeu trobar productes de proximitat al costat de l’aparcament de Can Robert.

Dijous 28, 8.30h. L’agenda de dijous ve carregada d’actes. Avui continuen els actes de Sant Jordi i comença el Dansa Sitges i la Festa del Carrer del Pecat.

Dijous 28, 8h. 15 graus i cel ennuvolat per començar el dia. La jornada serà tranquil·la i amb pocs canvis.

Dimecres 27, 18h. El Ple aprova, a proposta d’ERC, que els animals de companyia puguin entrar als edificis municipals. Hi han votat a favor tots els regidors.

Dimecres 27, 17h. El Ple aprova provisionalment la modificació del Pla Especial de Protecció del Patrimoni Arquitectònic i Catàleg de Sitges. Hi han votat a favor tots els regidors, excepte els de Junts i Ignasi Rubí.

Dimecres 27, 16h. Els avis i àvies de l’Hospital de Sant Joan tornen a fer activitats llunys de la residència. Avui han dinat a l’Escola d’Hostaleria del Benaprès. Veieu imatges aquí.

Dimecres 27, 15h. El Ple d’abril es pot seguir per Ràdio Maricel, Canal Blau i el Youtube de l’Ajuntament. Arrenca a les 16 hores.

Dimecres 27, 14h. L’oci nocturn es rellança amb la Festa del Carrer del Pecat. Demà comença la primera edició d’aquest certamen, que s’allargarà fins a diumenge amb concerts i diversos espectacles. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 27, 13h. Les obres de la nova llibreria municipal començaran el 2023. L’establiment s’instal·laria a l’històric edifici del Patronat, situat al Carrer de les Parellades. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 27, 12h. El percentatge de nous positius de Covid baixa un 30% en 10 dies. A Sitges són ara 3 casos confirmats al dia, mentre que a l’inici de Setmana Santa eren 4,4. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimecres 27, 11h. Sitges esdevé la capital de la marxa nòrdica. M´és de 200 persones vingudes d’arreu de Catalunya, marxen des d’Aiguadolç fins a la riera de Ribes. Veieu imatges aquí.

Dimecres 27, 10h. El jurat tècnic del Tapa a tapa ja ha valorat totes les creacions. El certamen es farà del 5 al 15 de maig. Veieu imatges aquí.

Dimecres 27, 9h. Aquest matí es publicaran les llistes definitives per optar a la primera tongada d’habitatges de protecció oficial. El sorteig davant notari es farà el pròxim dilluns.

Dimecres 27, 8.30h. Aquesta tarda hi ha una nova sessió plenària ordinària. Un dels punts del ple e´s la modificació del Pla de Protecció del Patrimoni Arquitectònic.

Dimecres 27, 8h. Cel ennuvolat i 13 graus per començar el dia. Els núvols dominaran durant gairebé tota la jornada.

Dimarts 26, 19h. El risc de rebrot de la Covid es manté per sota dels 200 punts. El nivell de contagi es manté estable en la banda baixa, tot i que no ha desparegut. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimarts 26 18h. El Sitges Convention Bureau presenta el seu pla d’actuació per aquest 2022. La campanya es dirigeix a la captació de congressos, reunions, convencions i viatges d’incentius.

Dimarts 26, 17h. La Mobile Week arriba al Miramar la setmana vinent. Es realitzaran dues conferències: ‘Quàntica’ i ‘Web3: identitat, criptomonedes i valors’,

Dimarts 26, 16h. El sorteig dels habitatges de protecció oficial tindrà lloc el pròxim dilluns 2 de maig a les 11 hores davant notari. En total se sortejaran 42 pisos.

Dimarts 26, 15h. La novel·la Quédate más tiempo es presenta dijous a la Biblioteca. L’autor és David Viñas Piquer i relata un cas d’alzheimer d’una dona de Barcelona.

Dimarts 26, 14h. La incidència del virus continua sent baixa a nivell local. Les noves dades posen de manifest que la Covid es manté estable en els nivells inferiors. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimarts 26, 13h. Els Comuns Verds presenten una proposta d’acord al Ple sobre el Catalangate. Demanen que l’Ajuntament de Sitges se sumi a les peticions d’investigacions i assumpció de responsabilitats.

Dimarts 26, 12h. La Biblioteca Santiago Rusiñol exposa les novetats editorials fins dissabte. Les vitrines del vestíbul d’entrada presenten els llibres d’autors locals apareguts en els darrers dotze mesos.

Dimarts 26, 11h. L’Escola Municipal de Música Montserrat Almirall celebra una setmana de portes obertes. Seran dilluns, dimarts i dijous de la setmana vinent, agrupades per franges d’edat dels alumnes.

Dimarts 26, 10h. La sala local del Museu del Turisme incorpora una biblioteca. Està composta per 600 títols, donats per Pablo Ignacio Dalmases. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 26, 9h. L’Ajuntament se suma al Dia de la Visibilitat Lèsbica. Se celebra avui, 26 d’abril, per a reivindicar la igualtat de drets per a les lesbianes.

Dimarts 26, 8.30h. David Martínez Lluís, reelegit cap de llista d’SGI. L’assemblea de la formació, celebrada al Retiro, el va escollir ahir per tornar a encapçalar la llista a les municipals del 2023.

Dimarts 26, 8h. Cel serè amb previsió majoritària de sol. Els termòmetres marquen ara 11 graus, tot i que pujaran notablement al llarg del dia.

Dilluns 25, 19h. El dissabte 30 d’abril tindrà lloc el Vè Torneig dels Dofins Stephane Cazalbou, organitzat pel Rugby Club Sitges. El torneig comptarà amb les millors escoles dels millors clubs de rugbi de Catalunya.

Dilluns 25, 18h. La Junta de govern ha aprovat la subvenció al Grup d’Estudis Sitgetans del 2021. En la sessió també ha prosperat la modificació de les bases per optar a exposar al Miramar Centre Cultural de Sitges. Llegir tuit aquí.

Dilluns 25, 17h. Ja podeu consultar els resultats esportius dels clubs de Sitges, Ribes i les Roquetes d’aquest cap de setmana del 23 i 24 d’abril. Han destacat les victòries del Sitges de futbol i b`àsquet, i la victòria de la Penya Jove, que amplia el seu avantatge en la classificació. Consulteu-los aquí.

Dilluns 25, 16h. El femení de l’Handbol Ribes debuta amb derrota a la Copa Catalana Femenina ‘Gonzalo Usero’. Les ribetanes van perdre a casa per 24 a 27 davant el Sant Joan Despí.

Dilluns 25, 15h. Aquest divendres Sitges celebrarà el Dia Internacional de la Dansa. S’han programat diverses activitats durant tot el cap de setmana, amb l’objectiu d’arribar al màxim nombre de gent.

Dilluns 25, 14h. Obertes les inscripcions a la 22a Marató de Lectura de les Biblioteques de Sitges. Els infants a partir de 6 anys poden inscriure’s fins el 30 d’abril amb l’objectiu d’aconseguir el repte de llegir 8 llibres el mes de maig.

Dilluns 25, 13h. Sitges potencia els guionistes, creadors i escriptors a la primera jornada ‘Endimaris Script Lab’. Durant la sessió pràctica s’escolliran entre 7 i 10 projectes per a la redacció d’un guió per poder presentar-los davant la indústria. Llegiu el tuit.

Dilluns 25, 12h. El Sant Jordi verd i solidari es tanca amb 110 donacions que sumen 150 quilos d’aliments. L’Ajuntament de Sitges, juntament amb Creu Roja, Càritas i l’empresa Prezero van recollir tot el material durant el matí del 23 d’abril.

Dilluns 25, 11h. L’Ajuntament de Sitges celebrarà la sessió ordinària del Ple de la Corporació el dimecres 27 d’abril a les 16 hores al Saló de Plens Municipal. La sessió serà oberta al públic i es retransmetrà en directe per Canal Blau TV, Ràdio Maricel i la plataforma YouTube.

Dilluns 25, 10h. Ja podeu llegir l’article setmanal de Vinyet Panyella en la seva secció El Marge Llarg. Aquesta setmana ens parla de Caramelles i Sant Jordi. Llegir l’article aquí.

Dilluns 25, 9h. Sitges Grup Independent escull avui cap de llista a les municipls de l’any vinent. L’única candidatura presentada és la de David Martínez Lluís, que ja va encapçalar la formació el 2019.

Dilluns 25, 8.30h. Nova operació de la Policia Local per neutralitzar el top manta. La presència dels agents al Passeig Martítim i al Baluard va impedir el desplegament dels venedors. Veieu fotos.

Dilluns 25, 8h. Previsió de sol durant tota la jornada. Els termòmetres marquen ara 11 graus, però sobrepassaran els 20 al migdia.

Diumenge 24, 19h. La Penya Jove s’imposa a La Granada per 3 a 0 i amplia el seu avantatge al capdavant de la classificació del grup 12 de la Tercera Catalana, deixant l’ascens més a prop. El Sitges B, per la seva banda, ha empatat a un al camp del Base Espirall i no pot retallar diferències amb l’Atlètic Vilanova, segon classificat.

Diumenge 24, 18h. Aquest migdia s’ha celebrat al Cap de la Vila la Diada Castellera de Sant Jordi amb presència de la Jove de Sitges i els Castellers de Sants. Els sitgetans han descarregat el 4de6a, el 5de6, el 3de6a, el pde5 i dos pde4. Veieu fotos aqu´í.

Diumenge 24, 17h. A partir de les 18h el Saló d’Or del Palau de Maricel acollirà el Concert Solidari pro Ucraïna. L’acte també s’emetrà en streaming pels canals de Facebook i Youtube dels Museus de Sitges. Llegiu el tuit.

Diumenge 24, 16h. El Bàsquet Sitges ha debutat en les Fases d’Ascens amb victòria a la pista del CB Quart. El resultat final ha estat un ajustat 90 a 93, després de la disputa d’una pròrroga.

Diumenge 24, 15h. La UE Sitges ha guanyat 0 a 2 al camp del Sant Andreu de la Barca, en el partit corresponent a la 25a jornada del grup 2 de la Segona Catalana. Els sitgetans aprofiten la derrota del Terlenka davant el líder, Prat B, i recuperen la tercera posició de la classificació.

Diumenge 24, 14h. Aquest matí s’ha celebrat l’esmorzar literari al Casino Prado, dins els actes de Sant Jordi 2022. L’acte l’ha organitzat el mateix Prado en col·laboració amb Malvasia de Lletres. Llegiu el tuit.

Diumenge 24, 13h. El Rugby Club Sitges va perdre la categoria ahir, tot i la victòria davant el Barbarians de Calvià per 26 a 10. Els sitgetans, que no depenien d’ells mateixos, buscaran tornar a la Divisió d’Honor B la temporada vinent.

Diumenge 24, 12h. Vehicles cremats en un incendi en un pàrquing. Els fets han passat aquest matí en un edifici del Vinyet. Llegiu notícia i veieu foto aqu´í.

Diumenge 24, 11h. El Sitges juga a partir de les 12h al camp del Sant Andreu de la Barca en partit del grup 2 de la Segona Catalana. En la Tercera Catalana la Penya Jove de les Roquetes i el Sitges B també juguen aquest migdia i intentaran aprofitar l’empat de l’Atlètic Vilanova d’ahir a la tarda.

Diumenge 24, 9h. L’Eco publica aquesta setmana un nou número de L’Eco dels Xics. Es tracta del suplement infantil, adreçat a la canalla i també als pares i mares. Llegiu notícia i resum aquí.

Diumenge 24, 8.30h. El Cap de la Vila viurà avui la primera diada castellera de l’any. La Jove de Sitges i els Castellers de Sants hi actuen, amb motiu de Sant Jordi, a partir de les 12.30h.

Diumenge 24, 8h.Cel mig ennuvolat, tot i quie sense previsions de pluja. Els termòmetres marquen 14 graus.

Dissabte 23, 22h. Sant Jordi imposa el seu encant. La festa d’ha pogut celebrar a Sitges amb gairebé normalitat. Llegiu notícia i veieu fotos aquí.

Dissabte 23, 20h. El Ribes s’ha imposat a La Granada per 2 a 1 en el partit del grup 12 de la Tercera Catalana, disputat aquesta tarda. Demà serà el torn de la Penya Jove, que rebrà Les Cabanyes a les 12h i del Sitges B, que a la mateixa hora visitarà el camp del Base Espirall.

Dissabte 23, 19h. La Fira de Sant Jordi del Passeig es podrà visitar fins les 20.30h. A les 20h, el Cap de la Vila acollirà la tradicional ballada de sardanes.

Dissabte 23, 18h. Com era el bàsquet local en la immediata postguerra? Ho podeu llegir en un ampli reporatge de Jordi Fusté a L’Eco d’aquesta setmana. Llegiu resum del setmanari.

Dissabte 23, 17h. Aquesta tarda torna el futbol al grup 12 de la Tercera Catalana. El Ribes rep, des de les 17h, La Granada, i el segon classificat, l’Atlètic Vilanova, visitarà el camp de La Múnia a partir de les 18h.

Dissabte 23, 16h. La canalla ha pogut gaudir aquest matí de diferents activitats dins els actes de Sant Jordi al Palau del Rei Moro. Han pogut fer manualitats i una lectura interactiva de la Llegenda de Sant Jordi. Veieu fotos.

Dissabte 23, 15h. Les activitats de Sant Jordi continuaran aquesta tarda, amb l’homenatge a Felícia Fuster, a partir de les 18h, a l’auditori del Centre Cultural Miramar. A les 20h tindrà lloc la tradicional ballada de sardanes al Cap de la Vila, amb la participació de la Cobla Maricel.

Dissabte 23, 14h. La pluja ha respectat el matí de Sant Jordi a Sitges. Les parades de llibres i roses de baix a mar s’estan omplint de gent, tot i el vent a estones acusat. Veieu fotos.

Dissabte 23, 13h. Aprovada la proposta d’urgències al CAP de Sitges. El Parlament de Catalunya va aprovar aquest dijous la proposta de resolució que insta al Departament de Salut a restablir el servei d’urgències 24h. Llegir notícia aquí.

Dissabte 23, 12h. El Bàsquet Sitges debutarà demà a la fase d’ascens al Campionat Català de Primera Categoria. Els de Balta jugaran a la pista del CB Quart, demà diumenge a les 12.30h.

Dissabte 23, 11h. Aquest cap de setmana tornen les competicions esportives després de l’aturada de Setmana Santa. En la Segona Catalana de futbol, el Sitges visitarà el Sant Andreu de la Barca, demà diumenge a les 12h.

Dissabte 23, 10h. Magí Almirall supera en nombre d’avals a Mònica Gallardo en les primàries de Junts. Us ho expliquem a L’Eco d’aquesta setmana. Llegiu resum del setmanari.

Dissabte 23, 9.30h. Les signatures d’autors locals comença a les 11h i dura fins les 20h. Està previst que signin llibres Beli Artigas i Núria Fortuny; Àngels Parés; Joan Duran i Ferrer; Lluís Chacón; Jordi Fusté i Roland Sierra, Cèlia Sànchez-Mústich; August Bover; Marc i Susagna Macià, Xavier Lahoz, Eugenia Kleber; Ángel Guàrdia Farran; Juanjo Corcuera; Marc Figueras Pons, Alexis González Páez i Òscar Marín.

Dissabte 23, 9h. L’Eco dels Xics posa l’atenció en la lectura i els llibres infantils. El suplement infantil es pot trobar aquesta setmana amb L’Eco. Llegiu notícia i resum aquí.

Dissabte 23, 8.30h. El passeig de la Ribera esdevé el punt d’atenció de la diada de Sant Jordi, tot i els interrogants de la pluja. Les parades de venda de llibres i roses obren a les 10 i estaran fins les 20.30h.

Dissabte 23, 8h. Diada de Sant Jordi amb interrogants meteorològics. Cel ennuvolat, però amb menys possibilitat de pluja de la que s’anunciava ahir.

Divendres 22, 18h. El voluntari de l’Hospital de Sant Joan, Sebas Lorente, ha fet una tertúlia sobre el seu llibre als residents. 8 días levantándome de buen humor: actitudes y valores para crecer como persona‘, és el títol de la seva publicació. Veieu imatges aquí.

Divendres 22, 17h. El retorn de Jordi Baijet a la portada local. Us ho expliquem, a L’Eco d’aquesta setmana. Llegiu resum del setmanari.

Divendres 22, 16h. El Port de Sitges instal·larà una parada davant la Torre de Capitania per celebrar Sant Jordi. Allà s’hi vendran roses i els llibres dels autors d’Aiguadolç, Fernando Casanova i Albert Bertran Bas.

Divendres 22, 15.30h. L’institut Joan Ramon Benaprès lliura els premis de Sant Jordi. L’acte s’ha celebrat aquest migdia i ha premiat creacions literàries i gastronòmiques.

Divendres 22, 15h. Unes obres en un edifici a Can Perico afectaran els trànsit i els vianants. Mentre durin les obres, es traslladarà la bateria de contenidors de la zona a un emplaçament proper. Veieu imatge aquí.

Divendres 22, 14h. A L’Eco d’aquesta setmana comptem amb les firmes de: Francesc Alcaraz, Jordi Cubillos, Esther Domingo, Jordi Fusté, Lídia Gázquez, Humberto González, Brandon Jones, Maria Junyent, Lorena Iglesias i Joan Rosquellas, a més de les fixes. Llegiu resum del setmanari.

Divendres 22, 13h. Sant Jordi i la llibreria. Tot indica, però, que serà el penúltim i l’editorial d’aquesta setmana en parla. Llegiu-lo aquí.

Divendres 22, 12h. L’oci nocturn es rellança amb la Festa del Carrer del Pecat. L’oci nocturn de Sitges ha repassat la situació per la qual travessa el sector en un acte que es va celebrar el passat dimecres al New Ricky’s. Llegiu notícia aquí.

Divendres 22, 11h. Operació antidroga dels Mossos al carrer Carles Buïgas i la plaça Jaume Gómez i Puig de Ribes. Ja hi ha antecedents per tinença i venda de drogues en dos establiments de la zona.

Divendres 22, 10h. A L’Eco d’aquesta setmana dediquem una àmplia atenció a Sant Jordi, amb un suplement de 10 pàgines i un nou número de L’Eco dels Xics. També parlem de l’optimisme del sector turístic, de les propostes de l’oci nocturn i del retorn de Jordi Baijet. Llegiu resum del setmanari aquí.

Divendres 22, 9h. A les 10 hores comença una marató de lectura al Saló d’Or, organitzada per Museus de Sitges. Santiago Rusiñol en serà el protagonista.

Divendres 22, 8.30h. Les nostres portades d’aquesta setmana. Sant Jordi protagonitza l’atenció de les primeres pàgines de les nostres dues edicions. Veieu-les aquí.

Divendres 22, 8h. Jornada assoleiada amb temperatures agradables. Els termòmetres marquen ara 12 graus.

Dijous 21, 18h. La setmana vinent arriba una altra cita important al calendari artístic. De dijous a diumenge es disputa una nova edició del Festival de Dansa.

Dijous 21, 17h. Els autors locals signaran les seves obres dissabte al passeig de la Ribera. Ho faran d’11 a 19 hores. Veieu horaris aquí.

Dijous 21, 16h. L’Hospital de Sant Joan Baptista s’engalana per a Sant Jordi. Els avis i àvies l’han decorat amb motius literaris, roses i senyeres. Veieu imatges aquí.

Dijous 21, 15h. La pluja segueix sent la protagonista de la jornada. Ja han caigut més de 15 litres per metre quadrat.

Dijous 21, 14h. El Centre d’Estudis del Mar, a Terramar, obrirà tots els caps de setmana. El centre promou el coneixement i el respecte pel litoral i els ecosistemes marins.

Dijous 21, 13h. Les Casetes del Garraf obtenen el màxim reconeixement. La Generalitat de Catalunya ha volgut reconèixer la bellesa paisatgística de l’espai declarant l’idíl·lic escenari com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Llegiu notícia aquí.

Dijous 21, 12h. El rocker Justo Conde presenta el seu primer llibre, demàa les 19 hores al Pic Nic. L’òpera primer de l’autor sitgetà es titula Ciudadano Rock and Roll.

Dijous 21, 11h. Demà surt una nova edició de L’Eco amb tota l’actualitat de Sitges i Sant Pere de Ribes. El trobareu als vostres quioscs, punts de venda habituals i iQuiosc.

Dijous 21, 10h. Només quatre paradistes han muntat avui al Mercat del Dijous. El mal temps ha fet que la majoria es tiressin enrere i no assistissin a la seva cita setmanal.

Dijous 21, 9h. La Festa del Carrer del Pecat arribarà la setmana vinent. El representant d’oci nocturn del Gremi, Damià Orts, va anunciar que hi haurà “actuacions en viu, festes als locals, drag queens i carrera de tacons”. Veieu tuit aquí.

Dijous 21, 8.30h. Avui (18.30h) es presenta el llibre infantil La Cua del Drac a la Biblioteca Roig i Raventós. Els autors són Susagna i Marc Macià.

Dijous 21. 8h. El dia comença amb pluges intermitents, que podran caure en qualsevol moment de la jornada. La temperatura és d’11 graus.

Dimecres 20, 18h. El festival Endimaris celebra a finals de maig la segona edició. La mostra està dedicada al cinema LTBIQ+ i està organitzat per Color Sitges Link i el Cineclub.

Dimecres 20, 16.30h. Joan Manuel Serrat exhaureix les entrades per al seu concert al Festival Jardins Terramar de Sitges. El músic celebra la seva última gira de la seva carrera.

Dimecres 20, 15.30h. Els actes continuen avui amb una hora del conte especial de Sant Jordi, a la Biblioteca Santiago Rusiñol, i una tertúlia literària a la Roig Raventós. A L’Espai Jove s’hi fan tallers per als adolescents. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 20, 14.30h. El pati de l’Escola Agnès també obrirà de dilluns a divendres de 16.30 a 18 hores. Dissabte ho farà de 10 a 13.30 hores.

Dimecres 20, 13.30h. No hi ha hagut incidències remarcables de seguretat durant la Setmana Santa, segons afirmen fonts policials. La tasca policial s’ha dirigit aquests dies també a minimitzar el fenomen de la venda irregular a la via pública i l’ocupació al passeig.

Dimecres 20, 12.30h. El New Ricky’s acull avui la I Jornada d’Oci Nocturn. L’acte està organitzat pel Gremi d’Hostaleria. Veieu programa aquí.

Dimecres 20, 11.30h. El pregó obre els actes de Sant Jordi. Ahir a la tarda, al Miramar, es va donar el tret de sortida a la programació cultural amb el pregó a càrrec de Marta Sànchez Escutia i Sonsoles Martín Peña, les directores de les dues biblioteques de Sitges. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 20, 10.30h. A causa de la previsió de pluja per aquesta tarda, d’inauguració del Cruyff Court es posposa fins a nova data. L’acte comptava amb la participació de la jugadora ribetana del Barça, Aitana Bonmatí.

Dimecres 20, 9.30h. Des d’avui no és obligatòria al mascareta als interiors. Amb excepció de transports, centres sanitaris i visites a residències.

Dimecres 20, 8.30h. La Jove de Sitges realitza un taller de castells al Benaprès. Divendres de 10.30 a 12.30 hores ensenyaran castells als més joves

Dimecres 20, 8h. Cel ennuvolat i 15 graus per començar el dia. El vent serà un dels protagonistes de la jornada.

Dimarts 19, 19h. Un brot de Covid a Sant Antoni fa pujar lleugerament els ingressats a Sant Camil. Ara hi ha 11 pacients amb el virus, gairebé el doble que les setmanes anteriors. Llegiu notícia i consuteu dades aquí.

Dimarts 19, 18h. El Cau Ferrat acull una sessió de lectura dedicada a la pintura El pati blau, de Santiago Rusiñol. Serà dijous vinent, a les 18h, conduïda per Andreu Bosch i en el marc dels actes de Sant Jordi.

Dimarts 19, 17h. La Generalitat declara les casetes de la platja del Garraf com a nou Bé Cultural d’Interès Nacional. Es tracta de la màxima protecció patrimonial que concedeix el Govern i se suma a la urbanística que ja tenia per part de l’Ajuntament.

Dimarts 19, 16h. La directora iraniana Ana Lily Amirpour serà la padrina de la secció Fantastic 7 del Festival de Sitges a Cannes. Iniciada el 2019, aquesta iniciativa està destinada a promocionar cineastes emergents i obrir-los-hi portes en el mercat del cinema.

Dimarts 19, 15h. Les Nits de la Lluna Plena editen de nou el punt de llibre solidari de Sant Jordi. Els diners receptats es destinen a l’Obra Social de Sant Joan de Déu per lluitar contra les malalties infantils. Accediu-hi aquí a les donacions.

Dimarts 19, 14h. Oskar Stöber acusa el Govern municipal de ser “poc favorable al turisme”. Ho fa amb unes declaracions que recull avui La Vanguardia amb motiu d’un reportatge sobre el top manta, en què Aurora Carbonell es mostra satisfeta per la reducció de venedors.

Dimarts 19, 13h. El pregó de Sant Jordi obre avui el programa d’actes. Serà a les 19h al Miramar i anirà a càrrec de les directores de les dues biblioteques locals, Marta Sánchez Escutia i Sonsoles Martín.

Dimarts 19, 12h. Les pulseres de suport als ucraïnesos fetes per escolars de Sitges ja són a la venda. Tenen un cost de 3 euros, que es destinen als refugiats ucraïnesos arribats a Sitges. Veieu-les aquí.

Dimarts 19, 11h. Prop de 200.000 euros en ajuts socials municipals. Es tracta d’un augment substancial respecte els 166.000 del 2021. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 19, 10h. L’institut Joan Ramon Benaprès acull una jornada tècnica sobre el calamar. Serà aquesta tarda, de 18 a 20h, i està convocada pel mateix institut, els gremis d’hostaleria de Sitges i de Vilanova i la Llotja de Vilanova.

Dimarts 19, 9h. L’Espai Jove munta una paradeta d’intercanvi de llibres. Estarà cada tarda des d’avui i fins divendres, amb motiu de Sant Jordi.

Dimarts 19, 8.30h. Torna l’activitat escolar després de les vacances de Setmana Santa. Els alumnes de Primària i Secundària ja no han de dur mascareta a partir d’avui.

Dimarts 19, 8h. Possibilitats de pluja, especialment al matí. Els termòmetres marquen ara 13 graus.

Dilluns 18, 19h. El Consell de la República constituirà una delegació a Sitges. Un grup de militants independentistes ha convocat una reunió oberta dimecres 27 per explicar la iniciativa.

Dilluns 18, 18h. Un eriçó apareix a la matinada en ple Cap de la Vila. La Policia Local l’ha rescatat i l’ha lliurat als agents rurals. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 18, 17h. Tràfic dens, però sense retencions a l’autopista. El peatge de Vallcarca ha habilitat nous carrils en direcció a Barcelona.

Dilluns 18, 16h. Juanjo Corcuera publica un llibre amb una selecció de les seves cròniques pandèmiques de L’Eco. La villa enmascarada ja es ot trobar en llibreries de la vila i en plataformes de venda.

Diluns 18, 15h. El top manta torna al Passeig després de dos caps de setmana d’operacions de la Policia Local. Els venedors han tornat a ocupar avui algunes zones del Passeig Marítim. Veieu fotos.

Dilkuns 18, 14h. La Biblioteca Santiago Rusiñol mostra a partir de demà les novetats editorials d’autors locals. Les virtines exposaran els llibres apareguts des del darrer Sant Jordi.

Dilluns 18, 13h. Els índexs d’ocupació hotelera freguen el 100%. Alguns establiments han col·locat el cartell de “complet”. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 18, 12h. El temps ha respectat els dies festius de Setmana Santa. Les previsions meterològiques apunten a pluges per a demà i descens de les temperatures per a dimecres.

Dilluns 18, 11h. L’Hospital acollirà les tres colles de caramelles aquesta tarda. A partir de les 17h cantaran els tres grups, després de dos d’absència per la Covid.

Dilluns 18, 10h. Alta ocupació i injecció d’optimisme pel bon balanç de la Setmana Santa. Els sectors turístics de serveis registren moviment i vendes superiors a les previstes. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 18, 9h. La tradició i projecció de les caramelles, a L’Eco d’aquesta setmana. També trobareu articles sobre les mones de Pqua i el conjunt de celebracions de Setmana Santa.

Dilluns 18, 8.30h. Les tres colles de caramelles celebren Dilluns de Pasqua. A partir de les 11h i fins la nit, les colles del Retiro, el Prado i Sitgetanes sortiran a cantar als carrers de la vila.

Dilluns 18, 8h. Nova jornada de sol i temperatura agradable. Els termòmetres marquen 13 graus i, previsiblement, pujaran per sobre dels 20.

Diumenge 17, 21h. Neix l’espai Àgora Errant, de l’associació Locomotora 21. El projecte consisteix en sis xerrades al carrer de temes relacionats amb el concepte malaltia. Llegiu la notícia aquí.

Diumenge 17, 20h. El regidor de Turisme, Luismi García, assegura que l’ocupació d’hotels i restaurants d’aquest cap de setmana de Pasqua ha superat les millors previsions (90%) i se situa prop del 100%. Les xifres millorarien, fins i tot, les registrades l’any 2019, encara en un context prepandèmic.

Diumenge 17, 19h. La Policia Local de Sitges incrementa les rondes de vigilància a peu pels carrers del centre per tal de prevenir furts als comerços i als seus clients. El cos ha activat aquest dispositiu especial arrel de l’afluència extra de visitants a la vila durant aquests pont de Setmana Santa.

Diumenge 17, 18h. L’Ajuntament, la Creu Roja i Càritas preparen un recapte d’aliments solidari coincidint amb Sant Jordi . Les persones que aportin aliments a la campanya rebran una rosa i un llibre, el 23 d’abril, entre les 10 i les 14 hores, al passeig de la Ribera.

Diumenge 17, 17h. La recol·lecció no autoritzada de llentiscle, una de les hipòtesis del foc. L’incendi de Can Pere de la Plana crema un total de 20 hectàrees de Parc del Garraf. Llegiu la notícia aquí.

Diumenge 17, 16h. Els barris del Vinyet i Terramar estrenen la reordenació dels trams d’aparcaments més propers al Passeig Marítim. L’ampliació de la Zona Verda permet que els residents tinguin aparcament gratuït, mentre que la Zona Blava vol afavorir que hi hagi més rotació de vehicles.

Diumenge 17, 15h. Cap de setmana de descans per al primer equip de la Unió Esportiva Sitges. La plantilla es conjura per lluitar fins al final les poques opcions que li queden d’assolir l’ascens. Llegiu la notícia aquí.

Diumenge 17, 14h. El Centre Cultural Miramar acull la mostra Sellana: reflexes i orgia natural. El debut expositiu de l’artista sitgetana Anna Sella també es pot visitar els diumenges a la tarda de 17h a 20h.

Diumenge 17, 13h. Les colles de caramelles ribetanes, del GER i els Xulius, fan les seves actuacions finals a la plaça Marcer. Els seus cants ja han ressonat durant tota la nit per diversos carrers de Ribes.

Diumenge 17, 12h. La comunitat cristiana celebra el Diumenge de Pasqua amb diverses misses. Se’n fan a la Parròquia de Sant Bartomeu i Santa Tecla (9h, 11, 12h i 19.30h), a l’Església de Sant Joan (11h) i a l’Escola Pia (11.30h).

Diumenge 17, 11h. Les dues llars d’infants de Sitges anuncien els seus dies de preinscripció i portes obertes. Les famílies interessades podran assistir a una xerrada informativa sobre el curs 2022-2023 el proper dimecres, 20 d’abril, a les 17.30h, al Miramar Centre Cultural.

Diumenge 17, 10h. La tradició de les mones de Pasqua, a L’Eco d’aquesta setmana. En parlem en un article i també trobareu algunes de les propostes de pastisseris de Sitges i Ribes. Llegiu resum del setmanari aquí.

Diumenge 17, 9h. El conjunt dels indicadors epidemiològics es mantenen baixos. A Sitges estan lleugerament per sota de la mitjana catalana, però a Ribes un pèl per sobre.. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Diumenge 17, 8h. Nova jornada de sol i temperatures altes. Els termòmetres marquen ara 14 graus i s’enfilaran per sobre dels 20.

Dissabte 16, 21h. Compte enrere perquè les caramelles tornin a ressonar pels carrers. La Pasqua recupera una de les seves tradicions més entranyables després de dos anys d’absència. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 16, 20h. El president del Gremi d’Hostaleria, Oskar Stöber, felicita el Govern municipal per “tenir cura de la imatge de Sitges”, en relació a l’eradicació de la venda ambulant irregular. La valoració d’Stöber arriba després del segon dissabte seguit d’operatiu policial en diversos punts concorreguts de la vila.

Dissabte 16, 19h. Cultura i justícia social, en clau de dona. Els Museus de Sitges inauguren una exposició inèdita d’artistes compromeses amb la Segona República. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 16, 18h. El Drac de Sitges és el protagonista de dos nous contes infantils. I en Fera es va convertir en el Drac (textos de Beli Artigas i il·lustracions de Núria Fortuny) i La cua del Drac (textos de Marc Macià i il·lustracions de Susagna Macià) traslladen el centenari de la Fera Foguera a la Diada de Sant Jordi.

Dissabte 16, 17h. La mitjana de nous positius pr Covid baixa a 4 diaris a Sitges. Després de Nadal n’eren 125 i passat el Carnaval, 35. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dissabte 16, 16h. Hotels, restaurants, bars i comerços de Sitges registren ple. La recuperació sanitària i el bon temps permet registrar uns índexs de moviment econòmic del mateix nivell a abans de la pandèmia.

Dissabte 16, 15h. L’Eco d’aquesta setmana entrevista Jorge Salvador, cervell del programa El Hormiguero, en una crònica de Rara Arias i Pedro Palacios. Va començar la seva carrera a Sitges, tant a Ràdio Jove com Ràdio Sitges. Llegiu resum del setmanari aquí.

Dissabte 16, 14h. Trajectòries contraposades. La UE Sitges perd gairebé tota opció a l’ascens, mentre el seu filial suma set victòries seguides. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 16, 13h. Aquesta setmana, amb L’Eco, un nou exemplar de la revista cultural Núvol. Un centenar de pàgines dedicades a diferents disciplines artístiques i amb un especial literari dedicat a la Diada de Sant Jordi.

Dissabte 16, 12h. Escultures entre dos mars. L’artista Aramis Justiz exposa al Miramar les seves obres fins al 8 de maig. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 16, 11h. Les caramelles evolucionen. Les tres colles locals incorporen dones, per primera vegada a la història, entre els seus components. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 16, 10h. El risc de rebrot es manté per sota dels 200 punts a Sitges. El conjunt dels indicadors estan en la franja baixa, tot i lleuger repunt dels últims dies. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dissabte 16, 9h. Negocis i establiments oberts avui, Dissabte de Glòria. El mercat municipal també és accessible avui i els museus locals i el Centre d’Interpretació de la Malvasia avui i demà.

Dissabte 16, 8.30h. Les caramelles sortiran avui al carrer, després de dos anys d’absència. Les tres colles actuaran a la nit a la plaça de l’Ajuntament i a l’interior de la Parròquia,

Dissabte 16, 8h. Nova jornada de sol i temps preestiuenc. Els termòmetres marquen ara 16 graus i s’enfilaran per sobre dels 22, segons les previsions.

Divendres 15, 22.30h. La Processó del Silenci surt al carrer. Feia dos anys que no se celebrava arran la Covid. Veieu imatges.

Divendres 15, 20h. Els indicadors de la Covid mostren estabilitat. Avui divendres, però, hi ha hagut un lleuger ascens. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Divendres 15, 18h. El Festival Jardins Terramar publica el seu vídeo promocional. Presenta els concerts de l’edició d’enguany, que se celebrarà del 28 de juliol al 13 d’agost. Veieu-lo aquí.

Divendres 15, 17h. Recorregut de la Processó del Silenci, que comença a les 22h. Baluard, mirador Miquel Utrillo, Fonollar, Baluard Vidal i Quadras, Port de n’Alegre, Rafel Llopart, Sant Damià, Sant Sebastià, Jesús, Sant Bartomeu, Sant Gaudenci, Sant Francesc, Cap de la Vila, Major, Plaça de l’Ajuntament i Plaça del Baluard.

Divendres 15, 15.30h. Enguany, el Drac fa 100 anys i per celebrar-ho ha editat el llibre infantil I en Fera es va convertir en Drac. Demà dissabte, a les 11.30h, presenten el llibre al Casino Prado.

Divendres 15, 14h. Amb el sol i les altes temperatures, la ciutadania omple el passeig i la platja. Les terrasses són plenes de gent aprofitant el bon clima primaveral.

Divendres 15, 12.30h. El Vinyet i Terramar estrenen la reordenació dels aparcaments. Els residents tindran aparcament gratuït a la zona verda.

Divendres 15, 11h. Els hotels freguen el ple per avui i demà. La mitjana de l’ocupació en allotjaments és del 90%, mentre que molts restaurants també tenen ple de reserves.

Divendres 15, 10h. Magi Almrall i Mònica Gallardo aconsegueixen les garanties per a les primàries de Junts. Els dos candidats han superat el tall del 20% d’avals dels militants, necessari per poder-s’hi presentar.

Divendres 15, 9h. La jugadora ribetana del Barça, Aitana Bonmatí, inaugurarà la Cruyff Court de Can Robert. La trobada tindrà lloc dimecres a les 15 hores.

Divendres 15, 8.30h. La Processó del Silenci és l’acte principal de Divendres Sant. Arrencarà a les 10 de la nit des del Baluard i recorrerà diferents carrers del centre.

Divendres 15, 8h. El dia desperta amb 15 graus, però el sol no s’acaba d’imposar. A mida que vagi avançant la jornada anirà guanyant terreny i les temperatures superaran els 20 graus.

Dijous 14, 18h. Ràdio Vinyet celebra els seus primers anys d’història. La jove ràdio va començar en un petit estudi de l’IES Vinyet. Veieu imatges aquí.

Dijous 14, 17h. Les firmes d’aquesta setmana a L’Eco: Rafa Arias, José Luis Bóveda, Josep Maria Contijoch, Sali Esparducer, Xavi Garcia, Humberto González, Andrew Hawkes, Ivan Martínez, Ful Navalón, Pedro Palacios, Martí Sáez, Cèlia Sánchez-Mústic i Dani Serra, a més de les fixes. Llegiu resum del setmanari aquí.

Dijous 14, 16h. Els fets delictius disminueixen més d’un 27% després del confinament. La Junta Local de Seguretat va aprovar el passat dimarts 12 d’abril el primer Pla de Seguretat. Llegiu notícia aquí.

Dijous 14, 15h. Les biblioteques Santiago Rusiñol i Josep Roig i Raventós tanquen durant la Pasqua. Tornaran a obrir el pròxim dimarts.

Dijous 14, 14h. Les colles de caramelles fan l’assaig final amb els músics. Ahir va ser el torn de les Sitgetanes i avui ho faran Prado i Retiro. Veieu imatge aquí.

Dijous 14, 13h. La informació cultural passa pel programa de Barraques, les exposicions sobre les dones a la república i la d’Aramis Justiz. El club de lectura de Santiago Rusiñol i el conte sobre el centenari del Drac també són protagonistes de les pàgines de cultura. Llegiu resum del setmanari aquí.

Dijous 14, 12h. La renovació del Port. Ara fa unes setmanes, el Port d’Aiguadolç va estrenar la renovació de la concessió d’explotació i en parla l’editorial de L’Eco d’aquesta setmana. Llegiu-lo aquí.

Dijous 14, 11h. El Miramar acollirà la xerrada informativa de preinscripcions a les llars d’infants municipals. L’acte tindrà lloc dimecres a les 17.30 hores.

Dijous 14, 10h. Tornen els cants a la Pasqua. Hi ha ganes de tornar a cantar i, després de reprendre els assajos durant les darreres setmanes, les Caramelles Sitgetanes, la colla de la Societat Recreativa El Retiro i la del Casino Prado Suburense interpretaran diversos clàssics. Llegiu notícia aquí.

Dijous 14, 9h. L’Eco surt al carrer avui, Dijous de Cata. A les nostres pàgines parlem de les caramelles i la Setmana Santa, de la reducció dels fets delictius, el primer incendi de l’any al parc del Garraf, l’escolarització de la canalla ucraïnesa i la caiguda del primer equip de la UE Sitges, entre d’altres temes. També conversem amb el cervell del programa El Hormiguero, Jorge Salvador. Llegiu resum del setmanari aquí.

Dijous 14, 8.30h. Les nostres portades d’aquesta setmana. Les cantades de caramelles i l’incendi de 20 hectàrees centren l’atenció de la primera pàgina de les nostres dues edicions. Veieu-les aquí.

Dijous 14, 8h. Núvols prims i 13 graus per començar el dia. Al migdia, els termòmetres s’enfilaran fins als 20 graus.

Dimecres 13, 18h. L’Ajuntament, Creu Roja i Càritas impulsen una campanya solidària. Fem un Sant Jordi verd i solidari proposa recollir aliments i productes de primer necessitat, que gestionaran les dues entitats. Veieu-la aquí.

Dimecres 13, 17h. La Biblioteca acull (18h) la presentació del llibre Mujeres en la historia: La antigüedad. Hi intervenen les seves auores: Olga Mínguez, Gabrielle C. Paussen, Mónica Montañés i Eugenia Kléber.

Dimecres 13, 16h. Els hotels mantenen l’ocupació del 90% per al cap de setmana. Els dies de mal temps d’inici de setmana no han provocat canvis en les reserves.

Dimecres 13, 15h. El CIM obre La Malvaseria durant els dies de Setmana Santa. El nou bar de vins de Malvasia de Sitges estarà obert dijous i divendres a la tarda, dissabte tot el dia i diumenge al matí.

Dimecres 13, 14h. La pluja deixa a Sitges 5 mm. Ha caigut de manera lleugera durant bona part del matí.

Dimecres 13, 13h. Les Barraques presenten el cartell de l’edició de la postpandèmia. Hi ha molta varietat musical, amb la idea de diversificar els gustos musicals. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 13, 12h. Reobren les exposicions d’Anna Sella i Aramis Justiz. Es poden visitar, de dimecres a diumenge, de 10 a 14h i de 17 a 20h al Miramar.

Dimecres 14, 11h. El Servei de Platges continua el treball de condicionament. Avui han estat fent feines de millora a la Marina d’Aiguadolç i Garraf.

Dimecres 13, 10h. Nova exposició als Museus de Sitges, amb el nom d’Artistes compromeses amb la República (1931-1939). S’inaugura aquesta tarda, a les 18 hores, al Museu de Maricel.

Dimecres 13, 9h. L’Eco avança la seva edició d’aquesta setmana a demà dijous. Tots els lectors i subscriptors rebran la revista Núvol amb el setmanari. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 13, 8.30h. Darrer dia de sol·licitud d’avals per a les primàries de Junts per Sitges. Mònica Gallardo i Magí Almirall s´ón els dos candidats a encapçalar la llista per a les eleccions municipals del 2023.

Dimarts 13, 8h. Primeres gotes d’un dia que es preveu plujós. Els termòmetres marquen 15 graus.

Dimarts 12, 18h. El proper 6 de maig se celebrarà el Primer Sopar Solidari per la Fundació PKU. La cursa popular Corre per ells recupera el format original i es disputarà el 22 de maig.

Dimarts 12, 17h. El jugador sub-10 de l’escola d’escacs del Prado, Jack Monclús, encapçala el campionat de Catalunya. El jove jugador duu 4,5 punts de 5.

Dimarts 12, 16h. Les dades policials mostren una reducció dels fets delictius del 27,4%. Els detinguts han baixat un 12%, segons dades policials.

Dimarts 12, 15h. Les colles de caramelles ultimen els seus assaigs. Dissabte de Glòria tornaran al carrer després de tres anys, amb més de 60 cantaires per colla.

Dimarts 12, 14h. Les llars d’infants municipals organitzen una sessió informativa sobre les preinscripcions. Es farà el dia 20 d’abril al Miramar.

Dimarts 12, 13h. La revista Núvol, amb L’Eco de Setmana Santa. Es tracta d’una publicació de 98 pàgines amb l’actualitat literària i editorial. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 12, 12h. El Concert de Primavera de l’Escola Municipal de Músicaserà el dissabte 23 d’abril a les 11.00 hores. El concert es va suspendre a causa de la pluja.

Dimarts 12, 11h. L’edifici de la Policia Local implementa les energies renovables. El sistema permetrà generar el 17,50% de l’energia anual que consumeix.

Dimarts 12, 10h. El Pla d’Educació busca marcar els reptes de futur. L’objectiu del Govern Local és crear una eina de planificació educativa per endreçar, definir i establir l’horitzó de les prioritats educatives per als propers cinc anys. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 12. 9h. En els marc dels actes previs a Santi Jordi avui se celebra la xerrada La vida secreta dels llibres, a la Biblioteca Santiago Rusiñol. L’oferirà Silvia Querini, editora, a les 18.30 hores.

Dimarts 12, 8.30h. El Banc de Sang s’instal·la tot el matí a l’aparcament de Can Robert. Encara queda alguna plaça lliure disponible per al migdia. Apunta-t’hi aquí.

Dimarts 12, 8h. 14 graus i cel ennuvolat per començar el dia. El cel gris i el vent seran els protagonistes de la jornada.

Dilluns 11, 19.30h. Sitges preveu un 90% d’ocupació aquesta Setmana Santa. L’Ajuntament instal·la els primers serveis públics a les platges, la megafonia, 8 políclínics (adaptats), dutxes, rentapeus, punts nets i passeres. I comença el servei de salvament i socorrisme. Llegiu el tuit.

Dilluns 11, 18.30h Les Biblioteques de Sitges tancaran del 15 al 18 en motiu del cap de setmana de Setmana Santa. Tornaran a obrir el dimarts en el seu horari habitual.

Dilluns 11, 17.30h. La gira solidària amb Ucraïna Música per la pau, va actuar ahir al Casino Prado. Impulsada pel director d’orquestra barceloní i exdirector de l’Orquestra Simfònica de Lviv (Ucraïna), Melani Mestre, es va interpretar un programa centrat en l’imponent Rèquiem de Wolfgang Amadeus Mozart.

Dilluns 11, 16.30h. Ja podeu consultar els resultats esportius d’aquest cap de setmana dels clubs de Sitges, Ribes i les Roquetes. Destaquen l’empat de la UE Sitges, que l’allunya de l’ascens una mica més, i les victòries de Penya Jove i Sitges B, que ja suma set victòries consecutives. Consulteu-los aquí.

Dilluns 11, 15.30h. Ahir va acabar una nova edició del Sitges Jazz Antic. El darrer acte d’aquesta edició va ser el concert de S.A For Dixieland als Jardins del Retiro. Llegiu el tuit.

Dilluns 11, 14.30h. La Benedicció de palmes i palmons va obrir ahir els actes tradicionals i religiosos de la Setmana Santa 2022. El divendres es celebrarà la processó i el dissabte i el dilluns les tradicionals cantades de caramelles. Llegiu el tuit.

Dilluns 11, 13.30h. Platges sense guinguetes, però amb serveis bàsics. L’Ajuntament activa el servei de socorrrisme i implanta dutxes, WC i neteja per compensar la manca de guinguetes. Llegiu notícia aquí.

Dilluns 11, 12.30h. La Junta de Govern Local celebrada aquest dilluns, ha aprovat  la justificació de les subvencions atorgades per les respectives accions impulsades el 2021 a Càritas Diocesana, i a l’associació Més que Surf. En la sessió de JGL, també s’ha donat llum verda a la contractació del servei de manteniment dels vehicles municipals. Consulteu els acords.

Dilluns 11, 11.30h. Demà dimarts tindrà lloc la presentació del Pla Local de Seguretat. La reunió tindrà lloc a Can Milà a partir de les 12h i comptarà amb la presència de representants dels cossos de seguretat de Policia Local, Mossos d’Esquadra, Guàrdia Civil, el regidor de Seguretat Ciutadana, José María Martínez i l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell.

Dilluns 11, 10.30h. Ja podeu consultar les ocupacions de la via pública per aquest dilluns i els propers dies. Destaca el tall total del carrer Sant Gaudenci degut a unes obres, fins avui a les 18h. Consulteu-les aquí.

Dilluns 11, 9.30h. Ja podeu llegir l’article setmanal de Vinyet Panyella en la seva secció El Marge Llarg. Aquesta setmana ens parla de Sitges, Vila de Llibre i del nou Arxiu Digital de Sitges. Llegir article aquí.

Dilluns 11, 8.30h. La UE Sitges no pot passar de l’empat amb el San Mauro. El 2 a 2 dels sitgetans complica les aspiracions d’ascens.

Dilluns 11, 8h. Dia seré i amb domini del sol. Els termòmetres marquen ara 12 graus.

Diumenge 10, 19h. La Galeria Out of Africa inaugura exposició. Es tracta dels retrats de dones africanes a càrrec de l’artista nigerià Oluwole Omofemi.

Diumenge 10, 18h. La Jove de Sitges obre temporada alçant tres castells de 6 a Sants. Els de la camisa de color vi han descarregat el 4de6, 3de6a i 3de6 en la primera actuació fora de Sitges en dos anys i mig. Veieu fotos.

Diumenge 10, 17h. El Camí de la Fita d’accés al parc del Garraf ja és obert de nou. Es va tancar ahir a causa del foc a Can Pere La Plana, que va cremar 20 hectàrees.

Diumenge 10, 16h. El Sitges B goleja l’Ateneu Igualadí. El 5 a 2 endossat pels sitgetans a Aiguadolç és la setena victòria consecutiva.

Diumenge 10, 15h. El Club Patí confirma el descens a 2a Catalana. Els sitgetans no van poder passar de l’empat ahir a Pins vens amb l’Espanyol.

Diumenge 10, 14h. Segona jornada sense top manta avui al Passeig. El dispositiu policial ha evitat l’arribada de venedors ambulants, tal com va succeir ahir. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 10, 13h. Les platges incorporen el servei de socorrisme durant la Setmana Santa. Tot i no tenir encara les guinguetes, l’Ajuntament ha contractat un servei fins Dilluns de Pasqua.

Diumenge 10, 12h. El Prado acull avui (20h) un concert solidari per Ucraïna. 40 músics de JOFICAT – Jove Filharmònica Catalana; l’Orquestra de Cambra Catalana i la Filharmonia Ibèrica interpretaran el Rèquiem de Mozart.

Diumenge 10, 11h. El Retiro acull un concert – vermut de jazz. Serà a les 12h, a càrrec de S.A For Dixieland en el marc del Festival Jazz Antic de Sitges, que acaba avui.

Diumenge 10, 10h. Els concessionaris de les platges denuncien que, per primer cop en 36 anys, no hi ha serveis en Diumenge de Rams. Les platges estan sense guinguetes i tumbones fins que es resolgui el concurs al qual s’hi han presentat més de 200 projectes. Veieu tuit aquí.

Diumenge 10, 8.30h. Sitges celebra Diumenge de Rams amb les tres benediccions habituals de palmes i palmons. Seran a les 10.45h (a la parròquia de Sant Joan), 11.30h (Escola Pia) i 12h (plaça de l’Ajuntament).

Diumenge 10, 8h. Lleuger descens de les temperatures. Els termòmetres marquen 10 graus, entre 3 i 4 menys que els darrers dies a aqursta hora.

Dissabte 9, 19h. Les bendicions de palmes i palmons tornen demà a Sitges després de dos anys d’absència. Seran a la Parròquia de Sant Joan (10.45h), Escola Pia (11.30h) i plaça de l’Ajuntament (12h).

Dissabte 9, 18h. L’incendi del parc del Garraf està estabilitzat. Els Bombers ho han anunciat despr´és de 18 hores treballant-hi. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 9, 17.30h. Operatiu policial contra la venda il·legal. La presència de les patrulles ha tingut un erecte dissuassiu sobre el top manta aquest matí al Passeig. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 9, 16.30h. El Club Pati Sitges s’enfronta a l’Espanyol avui (18.30h) a Pins Vens. Es tracta d’un partit de la fase de permanència de Primera Catalana.

Dissabte 9, 15h. Un incendi al parc del Garraf crema 20 hectàrees. Es va originar ahir a Can Pere La Plana i els Bombers el tenen gairebé controlat. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 9, 14h. La UE Sitges necessita els tres punts per aspirar a l’ascens. Jugarà demà a les 12.15h a Aiguadolç contra el San Mauro.

Dissabte 9, 13h. Comencen els cursos de català i castellà per als refugiats ucraïnesos. Estan impulsats per l’Ajuntament dins el programa d’activitats de suport als refugiats que fugen de la guerra.

Dissabte 9, 12h. El Sub-18 del Rugby Sitges juga la final del campionat avui a Santa Bàrbara (18h) contra el CN Poble Nou. El combinat sitgetà és una barreja amb els clubs de rugby de Castelldefels i Vilanova.

Dissabte 9, 11h. El Garraf s’omple de senglars sense que hi hagi consens per abordar les solucions. Ecologistes i animalistes valoren unes opcions, mentre que pagesos i caçadors unes altres. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 9, 10h. El CIM va inaugura ahir La Malvaseria, el seu nou bar de vins. Avui estarà obert d’11 a 14.30h i de 17 a 20h i demà diumenge, d’11 a 14.30h. Veieu fotos.

Dissabte 9, 9.30h. L’avió llogat pel grup Spain 4 Ukraine, nascut a Sitges i Ribes, volarà finalment a Varsòvia. Portarà 225 refugiats ucraïnesos, en una iniciativa conjunta amb la Fundació Sepla, que expliquem a L’Eco d’aquesta setmana. Llegiu resum del setmanari aquí.

Dissabte 9, 9h. El turisme enfoca la recuperació amb alta ocupació i alça de preus. Previsions d’entre el 60 i el 90% en l’allotjament durant la Setmana Santa. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 10, 9h. Junts per Sitges obre el procés de primàries. Els dos candidats, Mònica Gallardo i Magí Almirall, estan recollint avals. Us ho expliquem a L’Eco d’aquesta setmana. Llegiu resum del setmanari aquí.

Dissabte 9, 8.30h. Dia central de Festival de Jazz Antic. Concert – vermut al Prado (12), sopars – concerts en diferents establiments i jam session nocturna al Mercat Vell (23h) centren l’agenda.

Dissabte 9, 8h. Temperatures suaus en una nova jornada de temps agradable. Els termòmetres marquen 13 graus ara i arribaran als 20 al llarg de la jornada.

Divendres 8, 22h. Incendi a Can Pere de la Plana, al parc del Garraf dins el terme municipal de Sant Pere de Ribes. Hi estan intervenint fins 18 vehicles d’aigua.

Divendres 8, 19h. Oskar Stöber revalida com a president del Gremi d’Hostaleria. En parlem a L’Eco d’aquesta setmana. Llegiu resum aquí.

Divendres 8, 18.30h. Les firmes col·laboradores de L’Eco d’aquesta setmana: Magí Almirall, Javi Avendaño, Jordi Barrachina, Oriol Borràs, Sílvia Cester, Jordi Cubillos, Carola Fernández, Ross Golding, Albert Guillaumes, Xavi Miret, Pedro Palacios, Susana Preston, Alex Ramirez, Isidre Roset i Leo Stöber. Llegiu resum del setmanari aquí.

Divendres 8, 17.30h. Tanca defnitivament el Bar Roy. La família Matas Arnalot ho ha comunicat a L’Eco d’aquesta setmana.

Divendres 8, 16.30h. La mitjana de nous positius cau a 5 diaris. Fa un mes eren 35 diaris, mentre que després de Nadal van arribar a ser 125. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Divendres 8, 15.30h. Museus de Sitges organitza demà un taller infantil sobre els llibres d’artista. Serà a l’Escola Pia a les 11h i està adreçat a nens i nenes de 5 a 12 anys.

Divendres 8, 15h. Turisme en bona forma. La Setmana Santa suposa, tradicionalment, l’obertura de la temporada turística i en parla l’editorial de L’Eco d’aquesta setmana. Llegiu-lo aquí.

Divendres 8, 14h. El català vol recuperar presència social. Crear una taula lingüística per fomentar l’ús social del català és el propòsit del Grup d’Estudis Sitgetans, l’Ateneu Popular i les delegacions locals de Plataforma per la Llengua, Òmnium Cultural i l’Assemblea Nacional Catalana. Llegiu notícia aquí.

Divendres 8, 13h. La Setmana Santa recupera els actes tradicionals. Aquest 2022, si res no ho espatlla, es preveu com l’any de la recuperació de les festes i festivitats del calendari local de la vila. Llegiu notícia aquí.

Divendres 8, 12h. La Biblioteca acull avui (18.30h) un acte contra la guerra i en solidaritat amb Ucraïna. Hi intervindrà una refugiada ucraïnesa i gent de Sitges que ha anat a la frontera, entre d’altres participants. Llegiu notícia aquí.

Divendres 8, 11h. El CIM inaugura avui (18h) La Malvaseria. Es tracta del bar de vins, que ofereix venda i degustacions de les varietats de Malvasia de Sitges de l’Hospital i d’altres cellers.

Divendres 8, 10.30h. Intenten robar un vehicle dins del pàrquing del Club de Golf, aquest dimecres. Els delinqüents –que van ser gravats per les càmeres de seguretat– no van poder obrir la porta, tot i que van fer malbé el pany i vidres.

Divendres 8, 9.30h. Sitges s’omple de jazz aquest cap de setmana. El Mercat Vell acull avui dos destacats recitals d’Uroz Jazz Dealers (20h) i Shannon Barnett Quintet (22h). Llegiu notícia aquí.

Divendres 8, 9h. La caça, el turisme, el suport a Ucraïna i la Setmana Santa, a L’Eco d’aquesta setmana. També tractem el Pla d’Educació, l’ensorrament del sostre de la Piscina municipal, les primàries de Junts o les previsions del Sant Jordi loca, entre d’altres temes. Llegiu resum aquí.

Divendres 8, 8.30h. Les nostres portades d’aquesta setmana. La multiplicació de senglars centra l’atenció de la primera pàgina de les nostres dues edicions. Veieu-les aquí.

Divendres 8, 8h. Els termòmetres marquen 14 graus i la humitat és del 49%. Les previsions apunten que les temperatures poden arribar als 25 graus al migdia.

Dijous 7, 18h. El venedor de L’Eco torna demà a l’estació de RENFE de Sitges. Hi serà cada divendres de 7.15 a 9 hores.

Dijous 7, 17h. Noves promocions a L’Eco. Cada setmana sortegem un llibre d’un autor local entre tots els subscriptors. Llegiu notícia aquí.

Dijous 7, 16h. Els joves entre 16 i 29 de Sitges i Ribes que estan a l’atur, comencen el curs d’auxiliar de cuina. Els alumnes han iniciat les classes a la Finca Mas Solers.

Dijous 7, 15h. La mostra Endimaris, la col·laboració entre el Cineclub Sitges i Colors Sitges Link per donar visibilitat a la comunitat LGTBIQ+, ja té dates. Se celebrarà del 20 al 28 de maig.

Dijous 7, 14h. El Gremi d’Hostaleria està preparant els llibrets per a la nova edició del Sitges, Tapa a tapa. L’edició es es farà del 5 al 15 de maig.

Dijous 7, 13h. Demà surt una nova edició de L’Eco amb tota l’actualitat de Sitges i Sant Pere de Ribes. El trobareu als vostres quioscs, punts de venda habituals i iQuiosc.

Dijous 7, 12h. La velocitat d’expansió de la Covid baixa a nivells mínims. Se situa per sota del 0,60, tant a Sitges com a Sant Pere de Ribes. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dijous 7, 11h. El xef Oriol Castro promociona el menjar saludable. La Regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament té l’objectiu de promoure una alimentació saludable, conscient i sostenible per beneficiar la salut de la ciutadania i ha presentat la campanya Per a una alimentació saludable i conscient. Llegiu notícia aquí.

Dijous 7, 10h. L’assemblea del Gremi d’Hostaleria aprova congelar les quotes dels agremiats per al 2022. La reunió també va ratificar la junta directiva.

Dijous 7, 9h. Els alumnes de les escoles de Sitges descobriran l’origen i les principals característiques del jazz a Nova Orleans. La sessió es realitza al teatre del Retiro.

Dijous 7, 8.30h. El xef del Disfrutar, Oriol Castro, realitza una classe magistral de cuina saludable al Mercat de Sitges. El vídeo es pot visitar al Youtube de l’Ajuntament. Veieu-lo aquí.

Dijous 7, 8h. El dia desperta amb el cel clar i núvols baixos. La temperatura no arriba als 10 graus, però al migdia s’acostarà als 20.

Dimecres 6, 19h. La cultura sitgetana se solidaritza amb Ucraïna. Un col·loqui i un concert copen l’agenda del cap de setmana. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 6, 18h. L’Ajuntament impulsa una Aula gastronòmica al mercat. Forma part de la campanya Per a una alimentació saludable i conscient, convocada per la Regidoria de Salut P´ública i compta amb la participació del xef Oriol Castro. Veieu fotos.

Dimecres 6, 17h. Tot a punt al Mercat Vell per una nova edició del Jazz Antic. La Parade 2022 Jazz Antic Sitges, el plat fort  de l’esdeveniment, tindrà lloc dissabte a les 19 hores. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 6, 16h. Neix Garraf Sona, el programa que reuneix 23 festivals d’arts escèniques, audiovisuals i literàries. El promou l’Agència NODE Garraf, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Dimecres 6, 15h. El programa Sense Ficció de TV3 dedicat a La Cubana obté un 19,3% de quota de pantalla. És la segona millor dada del programa des que va començar l’any.

Dimecres 6, 14h. La Covid recula a nivells baixos a Sitges. Els nous positius i els indicadors epidemiològics baixen notablement i se situen per sota de la mitjana catalana. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimecres 6, 13h. Avui es presenta el manifest Sitges per la llengua. L’acte tindrà lloc a les 18.30 hores a l’auditori del Miramar.

Dimecres 6, 12h. Els alumnes de l’Utrillo han preparat un reportatge de com s’està reformant l’antiga casa de la conserge per a ser utilitzada com a llar per a refugiats. El vídeo s’ha emès per l’Info-K. Veieu-lo aquí.

Dimecres 6, 11h. Les tres colles de Caramelles es preparen per sortir al carrer. Qui les vulgui contractar pot contactar amb les respectives colles. Veieu informació aquí.

Dimecres 6, 10h. El Jazz Antic torna amb l’esplendor habitual. La vuitena edició del Festival Jazz Antic de Sitges arrenca aquesta tarda al Mercat Vell. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 6, 9h. El jugador sub 18 del RC Sitges, Nicolàs Moleti, convocat amb la selecció espanyola. La concentració tindrà lloc a Valladolid del 18 al 24 d’abril.

Dimecres 6, 8.30h. El Festival Jazz Antic de Sitges inicia avui la seva programació amb una jornada dedicada al jazz manouche. La sessió començarà a les 18 hores al Mercat Vell.

Dimecres 6, 8h. El dia desperta amb el cel ennuvolat i la temperatura és més suau. Els termòmetres superen els 10 graus.

Dimarts 5, 18h. Diverses entitats propulsen un Manifest per la llengua a Sitges. Està convocat pel Grup d’Estudis, l’Ateneu, Òmnium, l’ANC i la Plataforma per la Llengua i el presentaran demà a les 18h al Miramar.

Dimarts 5, 17h. El jugador del Rugby Sitges Club Nicolás Moleti ha estat convocat per la selecció espanyola sub-18. Participarà a la concentració, que se celebrarà a Valladolid del 18 al 24 d’abril.

Dimarts 5, 16h. José Tendero entra a la direcció provincial de Valents. Manu Rodríguez també forma part de l’òrgan d’aquesta formació, que defensa el constitucionalisme des d’opcions més moderades.

Dimarts 5, 15h. L’exposició del Col·lectiu Blauet a la Biblioteca acaba dijous. Es tracta d’una selecció de pintures sobre els arbres, a càrrec de Carme Dalleres, Isabel Suriol, J.Luis Redondo, Tuli Sànchez, Xavi Pascual, Fina Badell, Pitxi Caride, Sònia Martínez, Lourdes Martínez, Merxe Cano, Mercè Garcia, Annabel Muñoz,Tim Newey,Vicky Guglietti, Maite Franch, Pepa Castelló, Claudia Tordecillas, Marijé Alonso i Joan Nadal.

Dimarts 5, 14h. Un vi de Malvasia de Sitges de Vega de Ribes, seleccionat pels someliers catalans. Es tracta d’un Sasserra de 2003, que va ser mostrat en el concurs per escollir el millor somelier del país, que finalment va guanyar Ton Clotet, del restaurant El Cigró d’Or de Vilafranca.

Dimarts 5, 13h. Nova defunció per Covid a Sant Camil. Tot i el descens de casos a nivell mínim, encara es registra alguna mort, generalment de pacients amb complicacions.

Dimarts 5, 12h. Els voluntaris de Sitges i Ribes lloguen un avió per portar refugiats. Preveuen portar 225 ucraïnesos a Catalunya des d’Hongria o Moldàvia. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 5, 11h. Obre el gimnàs de la Piscina; la zona del bar continua tancada. A poc a poc, la normalitat va tornant a la Piscina Municipal, després del gran ensurt de dissabte passat. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 5, 10h. Sílvia Arellano és la nova directora de la residència de l’Hospital de Sant Joan Baptista. Era fins ara la responsable de Recursos Humans i substitueix en el càrrec Meritxell Millan, que s’incorpora a una altra entitat del tercer sector a Gavà.

Dimarts 5, 9.30h. El Mercat Vell obre demà dimecres (18h) el Festival de Jazz. L”Escola Municipal de Música i Centre de les Arts de l’Hospitalet interpretaran un concert de jazz manouche.

Dimarts 5, 8.30h. Un centenar universitaris italians inicien avui visita a Sitges. Ho faran en dos grups al llarg del mes d’abril per conèixer el conreu i producció de la Malvasia i les arts tradicionals de la pesca.

Dimarts 5, 8h. Temperatures encara baixes a primera hora. Els termòmetres marquen 7 graus i es preveu que puguin arribar als 13 o 14 al migdia.

Dilluns 4, 18.30h. La derrota del Sitges en el derbi davant del Cubelles el deixa quart i l’allunya de l’ascens. Ja podeu consultar tots els resultats dels equips de Sitges, Ribes i les Roquetes d’aquest cap de setmana. Consulteu-los aquí.

Dilluns 4, 17.30h. Aiguadolç renova l’enllumenat públic. Una cinquantena de punts de llum de la zona d’Aiguadolç s’estan canviant aquesta setmana, per tal de tenir un enllumenat públic més eficient i sostenible. Llegiu el tuit.

Dilluns 4, 16.30h. Ja podeu consultar tots els resultats dels clubs esportius de Sitges, Ribes i les Roquetes d’aquest cap de setmana. Destaca la sisena victòria consecutiva del Sitges B de Toni Salido, que ja és tercer del grup 12 de la la Tercera Catalana. Consulteu-los aquí.

Dilluns 4, 15.30h. L’Ajuntament de Sitges posa en marxa el Portal d’Entitats i Voluntariat. La regidoria de Participació Ciutadana estrena un nou recurds adreçat a les entitats i a la ciutadania.

Dilluns 4, 14.30h. La Junta de Govern Local ha aprovat la contractació dels serveis per a les edicions 2022 i 2023 del Festival d’Innovació en la Comunicació i la Publicitat – Sitges Next. També ha donat llum verda a les subvencions al Centre Excursionista de Sitges, Club Natació Sitges, Fundació privada La Granja, AMIS, Fundació Camboya Sonríe i a l’escola Pia Sitges per a les respectives activitats el 2021. Consulteu tots els acords.

Dilluns 4, 13.30h. Demà dimarts 5 d’abril es tallarà l’accés al Parc del Garraf pel Coll de la Fita. S’hi realitzaran treballs de manteniment amb maquinària pesant que obligarà a tallar el pas de vehicles i persones.

Dilluns 4, 12.30h. La regidora de Salut Pública, Elisabeth Pérez, presenta dimecres 6 d’abril la campanya d’Alimentació Saludable. La presentació comptarà amb l’Alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; el regidor de Promoció Econòmica, Guillem Escolà; el xef, Oriol Castro; i la nutricionista sitgetana, Alba Vigó.

Dilluns 4, 11.30h. Sitges acull aquesta setmana una nova edició del Festival Jazz Antic Sitges que se celebra del 6 al 10 d’abril. El certamen compta amb l’actuació d’una cinquantena de músics que actuaran a diferents entitats, establiments i carrers de la vila.

Dilluns 4, 10.30h. Ja podeu llegir l’article setmanal de Vinyet Panyella en la secció El Marge Llarg. Aquesta setmana ens parla de la gran importància de l’educació en les arts per eradicar l’analfabetisme cultural. Llegir l’article aquí.

Dilluns 4, 9.30h. El festival Vila del Llibre fa bon balanç de la segona edició. Les condicions meterològiques van obligar a reprogramar algunes activitats.

Dilluns 4, 9h. Els tècnics analitzen l’estructura del sostre del bar de la piscina municipal. Va caure la matinada de divendres a dissabte. Llegiu notícia i veieu fotos aquí.

Dilluns 4, 8h. Dia de temperatures hivernals. A hora d’ara, els termòmetres estan en els 6 graus i no es preveu que passin dels 11 al llarg del dia.

Diumenge 3, 18h. La UE Sitges B destrossa el Masquefa i s’imposa per 1 a 7. Setena victòria seguida dels sitgetans, que es troben a només tres punts del segon lloc.

Diumenge 3, 16.30h. Salta la sorpresa a les Roquetes. La Penya Jove ha caigut per 0 a 1 davant el penúltim classificat, el Vilanova del Camí.

Diumenge 3, 15h. El Port de Sitges suspèn la primera jornada del Mediterrani Market a causa del mal temps. Diumenge vinent està previst que torni a obrir.

Diumenge 3, 13.30h. El RC Sitges perd a Alacant per 15 a 13. Els sitgetans tenen poques opcions de mantenir-se a Divisió d’Honor B.

Diumenge 3, 12h. La UE Sitges pateix una dolorosa derrota a Cubelles. Els locals marquen el gol de la victòria a les acaballes del partit.

Diumenge 3, 11h. Cauen volves de neu a Sitges. La pluja i les baixes temperatures han produït aquest inusual fenòmen meteorològic en plena primavera. Veieu vídeo.

Diumenge 3, 10.30h. La Penya Jove rep al Vilanova del Camí a les Roquetes, a les 12h. Els locals pretenen seguir afiançant la primera posició.

Diumenge 3, 9h. La UE Sitges B es desplaça al camp del cuer. Els sitgetans porten cinc victòries consecutives.

Diumenge 3, 8.30h. L’Associació Els Amics de Garraf organitzen la tradicional calçotada a Campdàsens. De mica en mica es van recuperant totes les activitats prepandèmiques.

Diumenge 3, 8h. Fred i risc de `pluja durant les primeres hores del matí. Els termòmetres superen per poc els 5 graus.

Dissabte 2, 19h. Cau una part del sostre del bar de la piscina municipal. L’accident ha estat aparatós, tot i que no s’han lamentat lesions de ningú. Llegiu notícia i veieu fotos aquí.

Dissabte 2, 18h. Demà migdia, al Port de Sitges, comença el Mediterrani Market. Una dotzena d’artesans oferiran les seves creacions tots els diumenges de primavera.

Dissabte 2, 16.30h. El CD Ribes rep al Piera al Bosch de Plaça en 30 minuts. Els visitants només han sumat 12 punts en 22 partits.

Dissabte 2, 15h. Important derbi del Garraf per als homes de Luri Sorroche. Els sitgetans des desplacen aquesta tarda al camp del Cubelles.

Dissabte 2, 13.30h. El RC Sitges juga aquesta tarda al camp de l’Akra Bárbara. Els sitgetans tenen un partit complicat a Alacant.

Dissabte 2, 12h. En el marc del Vila del Llibre, la Regidoria de Cultura presenta el calendari d’activitats dels pròxims mesos. El principal esdeveniment és la Festa de la Poesia.

Dissabte 2, 10.30h. Aquest migdia s’inaugura el cicle de xerrades Esport i Dona. Al Miramar, Dolors Villalba, traumatòloga; Ana Somoza, psicòloga; i el Col·lectiu Les Sirenes, del Club Nàutic Sitges, seran les protagonistes de la primera taula rodona

Dissabte 2, 10h. Arriben noves ajudes per a emprenedors. El Ple ordinari de dimecres va aprovar els nous ajuts amb el suport de tots els grups. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 2, 9h. Sitges viu aquest cap de setmana una intensa programació literària i editorial. El Festival Vila del Llibre convoca una fira, exposicions, xerrades, diàlegs, presentacions i signtaures de llibres en diferents espais de Terramar. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 2, 8.30h. Inici de la fase sancionadora en la campanya dels gossos. La Policia Local sancionarà amb un import mínim de 60 euros a totes aquelles persones que abandonin l’excrement del seu gos. Llegiu notícia aquí.

Dissabte 2, 8h. El dia desperta amb poc més de 5 graus i sol. El vent tornarà a ser protagonista de la jornada.

Divendres 1, 18.30h. Sant Camil redueix el nombre d’ingressats per Covid a cinc persones. Es tracta de la xifra més baixa del 2022 i una de les més baixes des de l’inici de la pandèmia.

Divendres 1, 17.30h. Les firmes col·laboradores de L’Eco d’aquesta setmana: Dominic Begg, Manel Carbonell, Mar González, Manel Haro, Anna López, Pepi Martínez Font, Ferran Martínez Sancho, Xavier Miret i Mestre, Bridget Nelson, Gabi Serrano, i el grup Les Veïnes, a més de les fixes. Llegiu resum del setmanari aquí.

Divendres 1, 16.30h. Els autors sitgetans signaran demà llibres al Festival Vila del Llibre. Ho faran al llarg del matí en l’anomenat Espai Sitgetà, al Passeig Martítim, a tocar de Terramar. Llegiu notícia aquí.

Divendres 1, 15.30h. El Miramar inaugura avui dues exposicions. Es tracta de les escultures de l’artista cubà Aramís Justiz i les pintures de l’artista sitgetana Anna Sella.

Divendres 1, 14.30h. L’Hotel Calipolis rep un premi del portal Booking. Es tracta dels Traveller Review Adwards 2022, per haver obtingut una mitjana de 8,4 punts en les puntuacions dels clients.

Divendres 1, 13h. Els bancs maltracten els clients. Les entitats ajusten l’oferta, però per sota de les necessitats dels clients i l’editorial de L’Eco d’aquesta setmana en parla. Llegiu-lo aquí.

Divendres 1, 12h. Sitges acull 350 refugiats ucraïnesos i esdevé un dels municipis amb el percentatge més elevat. Diverses iniciatives particulars i públiques han convertit la vila en un punt d’aribada destacat. Llegiu notícia aquí.

Divendres 1, 11h. L’Arxiu Digital ja és una realitat. Des d’aquest dijous, Sitges disposa d’una eina cabdal pel coneixement del passat de la vila. Llegiu notícia aquí.

Divendres 1, 10h. El nou Arxiu Digital, els refugiats ucraïnesos, les tinença de gossos i el Bàsquet Sitges, a L’Eco d’aquesta setmana. També tractem els nous ajuts a emprenedors, l’adaptació de les Cases dels mestres, el Festival Vila del Llibre, entre d’altres temes. Llegiu resum del setmanari aquí.

Divendres 1, 9h. L’Hotel Melià celebra el Congrés Nacional Català d’Emergències Sanitàries. Convoca centenars de professionals sanitaris i està centrat en l’atenció permanent de 24 hores.

Divendres 1, 8.30h. Les nostres portades d’aquesta setmana. La presentació de l’Arxiu Digital de Sitges i el mur de Rocamar centren l’atenció de les primeres pàgines de les nostres dues edicions. Veieu-les aquí.

Divendres 1, 8h. El descens de temperatures es fa palès als termòmetres. Ara marquen 8 graus, tot i que poden pujar fins als 15 al llarg del dia, en què predominarà el sol.

Dijous 31, 18h. Tot a punt al Casino Prado per la presentació de l’Arxiu Digital de Sitges. A partir de les 18.30 hores, tothom qui ho desitgi el podrà visitar. Entreu aquí.

Dijous 31, 17h. El CIM acull presentació del Festival Jazz Antic de Sitges. Del 6 al 10 d’abril, la vila viurà cinc dies musicals i intensos. Veieu imatge aquí.

Dijous 31, 16h. El venedor de L’Eco torna a l’estació de RENFE de Sitges. Hi serà cada divendres de 7.30 a 9 hores.

Dijous 31, 15h. Diana Rogé deixa l’Ajuntament de Sitges. La interteventora tenia intenses desavinences amb companys de feina i regidors municipals.

Dijous 31, 14h. Noves promocions a L’Eco. Cada setmana sortegem un llibre d’un autor local entre tots els subscriptors. Llegiu notícia aquí.

Dijous 31, 13h. Demà surt una nova edició de L’Eco amb tota l’actualitat de Sitges i Sant Pere de Ribes. El trobareu als vostres quioscs, punts de venda habituals i iQuiosc.

Dijous 31, 12h. Joan Dausà, Nil Moliner, Carles Sans i Rozalén se sumen al cartell del Festival Jardins de Terramar. Entre el 28 de juliol i el 13 d’agost, catorze artistes i grups passaran pels escenaris del certamen. Llegiu notícia aquí.

Dijous 31, 11h. La bandera trans llueix al balcó de l’Ajuntament. Avui se celebra el Dia Internacional de la Visibilitat Transgènere.

Dijous 31, 10h. El Vila del Llibre omplirà el cap de setmana de cultura. L’agenda de dissabte i diumenge ve carregada de llibres, recitals poètics i rutes literàries. Llegiu notícia aquí.

Dijous 31, 9h. El regidor d’Educació, David Martínez, assisteix a la presentació de l’exposició Amb la vida a les butxaques. Un treball, dels alumnes de 2n d’ESO de l’Escola Pia, que parla de les migracions.

Dijous 31, 8.30h. Valents presenta aquest vespre la Junta Provincial de Barcelona. Hi participa, entre altres, Manu Rodríguez, regidor no adscrit de l’Ajuntament.

Dijous 31, 8h. L’últim dia del mes de març comença amb pluja intermitent. La temperatura se situa sobre els 12 graus.

Dimecres 30, 19h. El Ple modifica el Reglament Orgànic Municipal (ROM). El canvi s’ha efectuar per a possibilitar l’assistència i l’exercici del dret de vot per via telemàtica a les sessions de Junta de Govern Local, Comissions Informatives i Ple.

Dimecres 30, 18h. El Ple aprova la moció, a proposta dels Comuns Verds, per a la transformació de la Sareb en un instrument per garantir el dret a l’habitatge. Hi han votat a favor 15 dels 21 regidors.

Dimecres 30, 17h. S’aprova l’expedient de modificació de crèdit del Pressupost General 2022. Hi ha votat a favor els dotze regidors de l’Equip de Govern i els quatre regidors no adscrits (Manu Rodríguez, Maria Lores, José Tendero i Ignasi Rubí).

Dimecres 30, 16h. Comença el Ple ordinari del mes de març. Un dels primers expedients que es portaran a aprovació seran diverses modificacions de crèdit. Seguiu-lo aquí.

Dimecres 30, 15h. L’Ajuntament amplia el servei de menjador social per a persones i famílies en risc d’exclusió social. A partir d’aquesta setmana se serveixen àpats a domicili.

Dimecres 30, 14h. El cantant de Sant Cugat Joan Dausà obrirà el Festival Jardins de Terramar. El primer concert del certamen serà dijous 28 de juliol.

Dimecres 30, 13h. El Vila del Llibre inunda el cap de setmana de cultura. Llibres, recitals poètics i rutes literàries ompliran els carres de Sitges. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 30, 12h. La Policia Local ha impartit sessions formatives sobre educació viària. Els cursos s’han dirigit a les empreses que es dediquen al repartiment de menjar a domicili a Sitges. Veieu imatges aquí.

Dimecres 30, 11h. Els Comuns Verds presenten una proposta al Ple “per seguir treballant per un habitatge digne i accessible”. Els representants del partit comenten que “la SAREB s’ha de convertir en un instrument per garantir el dret a l’habitatge i fer-ne una gestió social i municipal”.

Dimecres 30, 10h. L’Arxiu Digital apropa l’extens fons documental i històric de la vila. Demà veurà la llum el que possiblement serà el projecte més destacat per la preservació i difusió de la història local. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 30, 9h. A les 16 hores se celebra el ple ordinari del mes de març. La sessió es pot seguir en directe per Ràdio Maricel i Canal Blau.

Dimecres 30, 8.30h. El Bàsquet Sitges es proclama campió de lliga. L’equip sitgetà jugarà les fases d’ascens per pujar a Primera.

Dimecres 30, 8h. 13 graus i cel ennuvolat per començar el dia. Hi ha probabilitat de pluja al llarg de tota la jornada.

Dimarts 29, 19h. Les noves voreres de Terramar estaran enllestides el mes de juny. En diversos trams ja han acabat la instal·lació. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 28, 18h. Diumenge se celebra una nova jornada de neteja de les platges. Serà entre les 10 i les 13h i pretén conscienciar sobre la problemàtica de les deixalles i el litoral.

Dimarts 29, 17h. Vídeo de balanç de la Fira d’Art. Es va celebrar al Mercat Vell i la plaça de l’Ajuntament en dos caps de setmana el 12-13 i 19-20 de març. Veieu-lo aquí.

Dimarts 29, 16h. 23 nens i nenes ucraïnesos ja han estat escolaritzats a Sitges. L’Ajuntament calcula que a finals de setmana n’hi haurà vint més. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 29, 15h. L’escriptora Teresa Costa-Gramunt ofereix avui (18.30h) una xerrada a la Biblioteca Roig i Raventós. Porta per títol Rostres del desig en la literatura i aborda les diferències entre desig, amor i sensualitat en les lletres.

Dimarts 29, 14h. Aurora Carbonell presenta a Reus la Jornada de la Mobilitat 2022. Ho ha fet aquest matí en tant que presidenta de l’Associació Municipal per al Transport Urbà, al costat de l’alcalde de Reus, Carles Pellicer.

Dimarts 29, 13h. El Miramar inaugura divendres una exposició de l’artista cubà Aramís Justiz. Està protagonitzada per escultures voluptuoses de pedra, ferro i marbre.

Dimarts 29, 12h. 447 persones opten als 43 primers pisos de protecció oficial. Gairebé 700 han estat descartats perquè no reunien els requisits. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 29, 11h. Sant Jordi tindrà també un pregó, que faran les dues directores de les biblioteques locals. És una nova proposta implantada per la Regidoria de Cultura per ampliar el programa.

Dimarts 29, 10h. Prop de 200 ucraïnesos ja han arribat a Sitges i a Sant Pere de Ribes. A Sitges ja hi ha registrats 120. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 28, 9h. Baixa incidència en la jornada de vaga a les escoles. Els centres han obert amb relativa nornalitat, tot i que amb programació adaptada en alguns casos.

Dimarts 29, 8.30h. El Festival Jardins Terramar presentarà demà la programació completa. Serà en un acte amb els mitjans i els representants institucionals al Retiro.

Dimarts 29, 8h. Cel parcialment ennuvolat, tot i que hi pot haver estones de sol al llarg del dia. Els termòmetres marquen 12 graus i la humitat és del 55%.

Dilluns 28, 19.30h. Aquest divendres 1 d’abril es presentaran les exposicions d’Anna Sella i Aramis Justiz al Centre Cultural Miramar. L’exposició de pintura d’Anna Sella serà a la planta baixa, mentre que la de l’escultor d’origen cubà serà a la primera planta. Llegiu el tuit.

Dilluns 28, 18.30h. Dissabte vinent començarà el cicle de xerrades Salut i dona. La primera xerrada portarà per títol Esport i salut en clau femenina i anirà a càrrec de Dolors Villalba, traumatòloga; d’Ana Somoza, psicòloga; i el Col·lectiu Les Sirenes, del Club Nàutic Sitges. Llegiu el tuit.

Dilluns 28, 17.30h. A partir de l’1 d’abril, la campanya cívica per eliminar l’abandonament d’excrements de gossos als carrers entrarà en la fase sancionadora. Les sancions mínimes per abandonament d’excrements d’animals a la via pública és de 60 euros. Llegiu el tuit.

Dilluns 28, 16.30h. Ja podeu consultar els resultats dels clubs esportius de Sitges, Ribes i les Roquetes d’aquest cap de setmana. Destaquen les victòries de la UE Sitges a casa davant el Marianao Poblet i la del sènior masculí del Bàsquet Ribes a la pista del Samà de Vilanova. Consulteu-los aquí.

Dilluns 28, 15.30h. La Policia Local de Sitges imparteix sessions formatives sobre mobilitat segura a les persones repartidores d’establiments de menjar a domicili. Les sessions estan dirigides als repartidors i repartidores que utilitzen motocicletes, ciclomotors i bicicletes per, conscienciar-los sobre les conductes adequades a l’hora de conduir mentre es fa el repartiment al carrer. Llegiu el tuit.

Dilluns 28, 14.30h. L’Ajuntament de Sitges ofereix un circuit d’acollida per ajudar a totes les persones que ho necessitin. L’objectiu és contribuir a oferir una resposta urgent per atendre les necessitats humanitàries de les persones que pateixen les conseqüències de la guerra. Llegiu el tuit.

Dilluns 28, 13.30h. L’Ajuntament de Sitges celebra una sessió ordinària del Ple Municipal, el dimecres 30 de març, a les 16 hores, a la Casa de la Vila. La sessió serà oberta al públic i es podrà seguir en directe a Canal Blau TV, a Ràdio Maricel i al canal de Youtube de l’Ajuntament de Sitges.

Dilluns 28, 12.30h. Ja podeu llegir l’article setmanal de Vinyet Panyella en la seva secció El Marge Llarg. Aquesta setmana ens parla de la marca Capital de la Cultura Catalana. Llegir l’article aquí.

Dilluns 28, 12h. Sant Camil té 10 ingressats amb Covid. Són dos menys que ara fa una setmana.

Dilluns 28, 11.30h. L’Ajuntament destina 1,1 milions d’euros a la millora de la canonada d’impulsió de la platja de la Fragata. Les obres tindran una durada de vuit mesos i les realitzarà la Societat General Aigües de Barcelona, segons ha aprovat avui la Junta de Govern.

Dilluns 28, 10.30h. El Festival Vila del Llibre se celebra el cap de setmana vinent. Entre divendres i diumenge s’han programat diferents activitats, entre presentacions, tallers, diàlegs i exposicions.

Dilluns 28, 9.30h. Satisfacció i balanç positiu en el Festival Internacional de Patchwork. L’organització fa una valoració favorable tant del nombre d’expositors com del públic rebut al llarg del cap de setmana a Sitges.

Dilluns 28, 8.30h. Última setmana per veure l’exposició de la Biblioteca Santiago Rusiñol amb llibres de Miquel Utrillo i Josep Carbonell i Gener. Commemora els 160è i 125`è aniversaris respectius dels seus naixements.

Dilluns 28, 8h. Previsió de sol i núvols en la jornada d’avui. Els termòmetres marquen 12 graus i poden pujar fins als 20 al llarg del dia.

Diumenge 27, 20h. El pati del CIM s’ha omplert en la tercera sessió del Malvasia Power del 2022. El proper divendres n’hi haurà una altra convocatòria en el marc del Festival Vila del Llibre. Veieu vídeo.

Diumenge 27, 19.30h. El Ribes ha guanyat al camp de La Pobla de Claramunt per 0 a 2 i seguirà tercer del grup 12 de Tercera Catalana de futbol. Els gols ribetans els han marcat Pagán i Cardiel.

Diumenge 27, 18.30h. La Penya Jove de les Roquetes ha guanyat 0 a 2 a Piera, en el partit de la jornada 24 del grup 12 de la Tercera Catalana. Els gols han estat obra de Carlos Contreras i Manu Muñoz.

Diumenge 27, 18h. Ahir va tenir lloc la representació de Començar, protagonitzada per David Verdaguer i Mar Ulldemolins. L’obra, que es va poder veure al saló teatre del Casino Prado, formava part de la programació de La Pregonera 2022. Llegiu el tuit.

Diumenge 27, 17h. Derrota del CPS Sitges a la pista del Lleida Llista B per 4 a 1 en el partit de la quarta jornada de la Fase de permanència de Primera Catalana. Tot i fer un bon partit, l’equip sitgetà no pot sumar cap punt.

Diumenge 27, 16.30. La UE Sitges guanya al Marianao per 3 a 1 i trenca una ratxa de cinc partits sense aconseguir la victòria. Els sitgetans ara són tercers a tres punts de les places d’ascens directe.

Diumenge 27, 16h. El sènior femení de l’Handbol Ribes perd a casa davant l’Ascó per 23 a 29. El partit corresponia a la vuitena jornada de la Fase pel Títol de Lliga Catalana femenina, màxima categoria de l’handbol català.

Diumenge 27, 15h. L’Ajuntament de Sitges es va adherir un any més a la campanya internacional L’Hora del Planeta amb una apagada simbòlica dels llums de la façana de La Punta. Diverses ciutats del món se sumen a la iniciativa, apagant a la mateixa hora els llums dels seus principals edificis i monuments. Llegiu el tuit.

Diumenge 27, 14h. El sènior masculí del Bàsquet Roquetes es va imposar ahir a la tarda al Martorell per 64 a 47 en el Campionat Català de Tercera Categoria. Els roquetencs sumen la novena victòria de la temporada.

Diumenge 27, 13h. La Penya Jove està disputant el partit corresponent a la 24 jornada del grup 12 de Tercera Catalana, al camp del Piera. Aquesta tarda serà el torn del CD Ribes, al camp de la Pobla de Claramunt, a les 16.30h.

Diumenge 27, 12h. El Bàsquet Ribes s’imposa en el derbi a la pista del Samà per 60 a 74, en partit corresponent a la jornada 21 del Campionat Català de Primera Categoria. Aquesta és la desena victòria de la temporada dels ribetans, que es situen en cinquena posició.

Diumenge 27, 11h. El Bàsquet Sitges va guanyar ahir a la tarda al CB Salou – Teresianes per 80 a 77, després d’una pròrroga. Els sitgetans segueixen líders del seu grup, seguits del Casal de Vilafranca, amb qui es disputaran la primera posició.

Diumenge 27, 10h. L’Eco entrevista a Blai Fontanals en l’edició del paper. Explica el seu nou llibre Traient la Punta a la història, considerat per la periodista Anna Grimau, autora de l’entrevista, com el més destacat dels que ha escrit fins ara. Llegiu resum del setmanari aquí.

Diumenge 27, 9h. El Centre d’Interpretació de la Malvasia proposa aquest migdia una degustació de cinc vins. Es tracta de cinc malvasies d’elaboradors diferents envellides en ampolla.

Diumenge 27, 8.30h. L’hora ha canviat aquesta matinada. A les 2 s’ha passat a les 3.

Diumenge 27, 8h. El sol lluirà avui a partir de mig matí. Ara el cel està mahoritàriament cobert, amb els termòmetres a 14 graus.

Dissabte 26, 19.30h. El Sitges B ha guanyat per 3 a 0 a l’Anoia en partit de la jornada 24 del Grup 12 de Tercera Catalana. Els de Toni Salido se situen tercers de la classificació, a l’espera dels resultats dels rivals directes, demà diumenge.

Dissabte 26, 18h. Aquest matí ha tingut lloc la Sitges Rock Trail amb sortida i arribada al Parc del Rocar. La cursa tenia dues distàncies, la llarga, de 25 quilòmetres i 1.000 metres de desnivell, i la curta, de 12 quilòmetres i 400 metres de desnivell. Veieu el vídeo de la sortida.

Dissabte 26, 17h. La propera edició de Sitges Vila de Llibre tindrà lloc de l’1 a 3 d’abril. El festival omplirà de literatura el Passeig Marítim de Sitges.

Dissabte 26, 16h. El Bàsquet Sitges rebrà aquesta tarda el CB Salou – Teresianes en partit del Campionat Català de Segona Categoria. Els sitgetans buscaran una victòria que els mantingui en el liderat al recent reformat pavelló 2 de Pins Vens.

Dissabte 26, 15h. El CPS Sitges visita aquest vespre la pista del Lleida Llista a partir de les 20h. El partit correspon a la quarta jornada de la fase de permanència de la Primera Catalana d’hoquei patins.

Dissabte 26, 14h. Les pujades de preus alteren els sectors econòmics. Els sectors econòmics de Sitges pateixen les conseqüències de l’augment dels costos de carburants i energies, i demanen ajudes per pal·liar les afectacions. Llegir notícia aquí.

Dissabte 26, 13h. Avui s’ha celebrat a Aiguadolç l’homenatge a Johan Cruyff, en el sisè aniversari de la seva mort. Durant la matinal, que ha arrencat a les 8.30h s’hi ha sumat l’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, i l’acte ha acabat amb un esmorzar de germanor. Veieu imatges.

Dissabte 26, 12h. El filial de la UE Sitges rebrà el CE Anoia a Aiguadolç avui, a partir de les 17.15h. El partit correspon a la jornada 24 del grup 12 de la Tercera Catalana i una victòria dels de Toni Salido els permetria seguir lluitant per les posicions capdavanteres.

Dissabte 26, 11h. El nombre de nous positius baixa notablement a Sitges. En els últims set dies han estat 70, mentre que la setmana abans havia arribat a 155. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dissabte 27, 10.30h. El concert de l’Escola Municipal de Música, previst per aquest matí, ha estat suspès pel temps. L’organització anunciarà una nova data.

Dissabte 26, 10h. La UE Sitges s’enfronta demà al migdia al M. Poblet a Aiguadolç. Els locals estan obligats a guanyar després d’una dinàmica negativa de quatre derrotes i un empat, que els ha fet perdre el liderat.

Dissabte 26, 9h. Comença la cursa de muntanya Sitges Rock Trail. Els participants pugen per Mas Alba i arribaran fins al puig de Mata-rodona.

Dissabte 26, 8.30h. Els índexs epidemiològics de Sitges tornen a ser com la mitjana catalana. El repunt registrat per Carnaval ja ha estat superat. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dissabte 26, 8h. Cel ennuvolat amb previsions de pluja al llarg del matí. Els termòmetres marquen 13 graus.

Divendres 25, 19h. Xavier Salmeron i Júlia Vigó han oficiat avui un casament civil alhora. Ha estat a una parella de Sitges, amics seus, que van sol·licitar els dos regidors de la CUP com a oficiants de la cerimònia.

Divendres 25, 18h. La Gay Pride tornarà enguany després de dos anys d’absència per la Covid. Els organitzadors s’han reunit amb l’Ajuntament per coordinar els aspectes logístics de la cita, que serà entre el 8 i el 12 de juny.

Divendres 25, 17h. Les firmes col·laboradores de L’Eco d’aquesta setmana: Isidre Also, Rubén García del Horno, Anna Grimau, Toni Llorià, Pep Moliné, Xavi Nin, Àxel Neumann, Román Pérez, Elisabeth Perry, Javi Polinario, David Puertas, Lídia Raventós, Mike Rosenberg i Josep Maria Rosselló, a més de les fixes. Llegiu resum del setmanari aquí.

Divendres 25, 16h. Aquest vespre, el programa Un passeig pels Museus de Sitges, s’emetrà pel Canal 33. L’emissió començarà a les 23.45 hores.

Divendres 25, 15h. L’Escola Municipal de Música oferirà jornades de portes obertes els dies 2, 3 i 5 de maig. Cada dia es dirigirà a diferents franges d’edat

Divendres 25, 14h. Les Cases dels Mestres estaran a punt el mes de setembre. Els habitatges d’emergència social es troben al carrer Sant Honorat.

Divendres 25, 13h. Turisme cultural. Les regidories de Turisme i de Cultura han activat un programa d’activitats culturals, festives i d’oci, que omplen l’agenda durant gairebé tots els caps de setmana de l’any i en parla l’editorial de L’Eco d’aquesta setmana. Llegiu-lo aquí.

Divendres 25, 12h. 27 infants ucraïnesos ja han estat escolaritzats a Sitges. Us ho expliquem a L’Eco d’aquesta setmana. Llegiu resum del setmanari aquí.

Divendres 25, 11h. El Port, el suport als ucraïnesos i l’efecte de la pujada de preus, a L’Eco d’aquesta setmana. També tractem el Patchwork, el nou Arxiu Digital de Sitges, el Festival Vila del Llibre i entrevistem Blai Fontanals. Llegiu resum del setmanari aquí.

Divendres 25, 10h. El Port de Sitges s’assegura la continuïtat dinou anys. S’ha acabat la incertesa al voltant d’un dels principals actius turístics i de serveis del municipi. Llegiu notícia aquí.

Divendres 25, 9h. El Festival Internacional de Patchwork presenta cent expositors a les carpes de la Ribera. La cita espera rebre milers de visitants, alguns dels quals ja van arribar ahir a Sitges. Llegiu notícia aquí.

Divendres 25, 8.30h. Les nostres portades d’aquesta setmana. La renovació de la concessió del Port i la condecoració d’un treball ribetà sobre astronomia protagonitzen les nostres primeres pàgines. Veieu-les aquí.

Divendres 25, 8h. Cel parcialment assolellat i amb termòmetres que arriben als 13 graus. Hi ha lleugeures ràfegies de vent de 20 km/h.

Dijous 24, 18h. La Fundació Veterans de Sitges homenatjarà dissabte a Johan Cruyff, dissabte a Aiguadolç. L’holandés volador va morir avui fa set anys.

Dijous 24, 17h. All About People, una de les millors trobades del mercat de reunions, incentius, convencions i esdeveniments del mercat britànic, arriba a Sitges del 25 al 27 de març. El Dolce rebra més de 100 professionals del sector

Dijous 24, 16h. La campanya cívica per eliminar l’abandonament d’excrements de gossos als carrers entrarà en la fase sancionadora el mes d’abril. La Policia Local realitzarà controls per detectar actituds incíviques.

Dijous 24, 15h. Comencen les obres del nou enllumenat de Balmins i Aiguadolç. Està previst que finalitzin el pròxim estiu. Veieu imatges aquí.

Dijous 24, 14h. El Festival Nacional de Patchwork ha començat aquest matí una nova edició. El certamen ha recuperat els espais d’exposició on s’ofereix al públic una variada i extensa oferta d’obra d’artistes internacionals i nacionals. Llegiu notícia aquí.

Dijous 24, 13h. Set persones migrades amb risc d’exclusió començaran a treballar a Sitges. L’Ajuntament podrà contractar quatre persones, i entitats com el Casino Prado Suburense, la Fundació del Sitges Festival Internacional de Cinema de Catalunya i la Fundació Ave Maria podran contractar una persona cadascuna. Llegiu notícia aquí.

Dijous 24, 12h. Demà surt una nova edició de L’Eco amb tota l’actualitat de Sitges i Sant Pere de Ribes. El trobareu als vostres quioscs, punts de venda habituals i iQuiosc.

Dijous 24, 11h. El Rugby Club Sitges celebra el gran dia de l’entitat amb una calçotada. L’acte tindrà lloc aquest dissabte i hi haurà tres menús disponibles.

Dijous 24, 10h. A les 18.30h, a la Biblioteca Santiago Rusiñol, hi ha la xerrada Sitgetanes que mereixen un carrer. A càrrec d’Alba López i Àngels Parés.

Dijous 24, 9h. A les 10 hores comença una nova edició del Festival de Patchwork. El certamen torna a la gran carpa del passeig de la Ribera fins a diumenge al migdia.

Dijous 24, 8.30h. L’Ajuntament iniciarà les obres d’una nova deixalleria amb un pressupost de 900.000 euros. Ho va anunciar ahir l’alcaldessa en un Ple extraordinari.

Dijous 24, 8h. Cel ennuvolat i 11 graus per començar el dia. El vent, de moment, no bufa amb força i la probabilitat de petits plugims serà alta durant tota la jornada.

Dimecres 22, 18h. Un total de 70 aspirants es presenten a les 19 places d’operaris de platges. Els tècnics municipals han estat realitzant les entrevistes a Nivell 10 aquesta setmana.

Dimecres 23, 17h. El cicle Malvasia Power proposa cinc malvasies antigues a degustació, el proper diumenge al migdia. Es tracta de referències Vega de Ribes, Torre del Veguer, Jané Ventura, Montpicolis i el mateix Celler de l’Hospital.

Dimecres 23, 16h. Demà comença el Festival Internacional de Patchwork, que se celebra fins diumenge. Un centenar d’expositors participaran en les carpes instal·lades al Passeig de la Ribera.

Dimecres 23, 15h. El cementiri de les Pruelles sumarà 228 i 26 columbaris nous. L’Ajuntament aprova l’obra, que començarà en els propers mesos. Llegiu notícia aquí.

Dimecres 23, 14h. L’Associació de Platges denuncia que “l’Ajuntament abandona el sector”. L’entitat que agrupa els concessionaris retreu que Vilanova dragui el port per endur-se’n la sorra a les platges de Cubelles i el consistori no accepti que se’n porti a Sitges.

Dimecres 23, 13h. Una furgoneta, aturada en la sortida de Sitges Centre venint de Tarragona, dificulta la sortida. Trànsit ha instal·lat uns avisos provisionals davant el risc que suposa la presència del vehicle.

Dimecres 23, 12h. La Federació d’Empresaris obre una campanya de suport a Ucraïna. Proposa fer aportacions econòmiques, que es destinaran a l’operació de Creu Roja sobre el terreny. Accediu-hi aquí.

Dimecres 23, 11h. La mitjana dels nous contagis de Covid puja a prop dels 50 anys a Sitges. Fa quinze dies estava en 36, pels efectes del Carnaval. Llegiu notícia i consulteu dades aquí.

Dimecres 23, 10h. Seguiment desigual de la vaga als centres educatius contra l’aplicació del 25% de castellà. És majoritària en l’ensenyament secundari, però menor en primària i infantil.

Dimecres 23, 9h. El temporal marítim deixa restes de plàstics. A la platja de les Botigues han aparegut bosses, pilotes i altres mostres. Veieu vídeo.

Dimecres 23, 8.30h. L’Ajuntament celebra avui (18h) Ple municipal sobre l’estat del municipi. Els diferents grups municipals efectuaran balanç de la situació actual i les línies de futur de Sitges.

Dimecres 23, 8h. Cel mig ennuvolat, que preveu que hi hagi estones de sol. Els termòmetres marquen 11 graus i hi ha ràfegues de vent de 20 km/h.

Dimarts 22, 18h. Un pagès ensenya els residents de l’Hospital de Sitges a empeltar la vinya urbana del centre. Aquesta activitat es fa, any rere any, pels volts de Sant Josep Veieu imatges aquí.

Dimarts 22, 17h. L’Ajuntament publica la llista provisional d’admesos dels habitatges de protecció oficial. Es poden consultar a la pàgina web municipal.

Dimarts 22, 16h. Jordi Mas, nou director general de la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació. L’exregidor de l’Ajuntament és doctor en Biologia per la Universitat de Barcelona.

Dimarts 22, 15h. Drets Civils ha registrat 99 refugiats a la vila. S’allotgen en cases particulars o empreses del sector turístic.

Dimarts 22, 14h. El Senat Gastronòmic del Garraf promou el corpus culinari. La trobada va tenir lloc ahir a l’Institut Joan Ramon Benaprès. Veieu imatge aquí.

Dimarts 22, 13h. Ja podeu consultar els resultats esportius dels clubs de Sitges, Ribes i les Roquetes, d’aquest passat cap de setmana. En bàsquet ha destacat la victòria del Bàsquet Sitges davant l’AB Vendrell, mentre que a Tercera Catalana destaquen les tres victòries de Penya Jove, Ribes i Sitges B. Consulteu-los aquí.

Dimarts 22, 12h. Joan Ignasi Elena: “Sitges és més segura que fa dos anys”. El conseller d’Interior repassa l’actualitat sitgetana en una entrevista a l’edició en paper. Llegiu notícia aquí.

Dimarts 22, 11h. Sant Camil puja el nombre d’ingressats per Covid a 12. Són efectes del Carnaval i es tracta del doble que la stemana passada, tot i que és una xifra baixa.

Dimarts 22, 10h. Les llums que il·luminen la Punta s’apagaran el pròxim dissabte de 20.30 a 21.30 hores. L’acció mostra el compromís amb la defensa del planeta.

Dimarts 22, 9h. La Festa de la Poesia, que se celebra del 8 al 10 de juliol, anuncia els set poetes convidats. Són Pere Joan Martorell, Corina Oproae, Josep Piera, Àngels Marzo, Biel Mesquida, Esteve Plantada i Xènia Dyakonova.

Dimarts 22, 8.30h. Aquest divendres, el programa Un passeig pels Museus de Sitges, s’emetrà pel Canal 33. L’emissió començarà a les 23.45 hores.

Dimarts 22, 8h. Lleuger plugim, que es mantindrà durant bona part del matí. Els termòmetres marquen 12 graus.

Dilluns 21, 19.30h. El cementiri de Pruelles s’ampliarà amb 228 nínxols i 26 columbaris. La instal·lació també incorporarà un jardí per a papallones i l’obra s’integrarà al paisatge del seu entorn. Llegiu el tuit.

Dilluns 21, 18.30h. Aquest divendres 24 de març tindrà lloc la xerrada Sitgetanes que mereixen un carrer. La conferència anirà a càrrec d’Àngels Parés i Alba López i es farà a la Biblioteca Santiago Rusiñol, a partir de les 18.30h.

Dilluns 21, 17.30h. La Junta de Govern Local ha aprovat de la llicència per a l’ampliació del cementiri de Les Pruelles. També ha aprovat l’atorgament d’ajudes municipals per incentivar la realització de la Inspecció Tècnica d’Edificis i el certificat energètic.

Dilluns 21, 16.30h. Aquest diumenge 26 de març tindrà lloc la celebració de la Sitges Rock Trail. La cursa tindrà dues distàncies, la llarga de 25 km i un desnivell de 1000m positius, i la curta, de 12 Km i un desnivell de 400m positius, que permetrà als participants travessar llocs emblemàtics del Parc del Garraf.

Dilluns 21, 15.30h. La Book Truck prevista per demà s’ha cancel·lat davant el risc de pluges previstes. La propera edició serà l’especial de Sant Jordi el proper mes d’abril. Llegiu el tuit.

Dilluns 21, 14.30h. L’Ajuntament de Sitges celebra una sessió extraordinària del Ple Municipal, el dimecres 23 de març, a les 18 hores, a la Casa de la Vila. La sessió es centrarà en el debat sobre l’estat del municipi i es podrà seguir en directe a Canal Blau TV, a Ràdio Maricel i al canal de Youtube de l’Ajuntament de Sitges.

Dilluns 21, 13.30h. La Policia Local ha efectuat aquest cap de setmana un control de trànsit, amb un total de 12 vehicles controlats. El resum del control és un investigat per delicte contra la seguretat del trànsit per alcoholèmia positiva, un investigat per negativa a sotmetre’s a les proves i dos denunciats per alcoholèmia administrativa. Llegiu el tuit.

Dilluns 21, 12.30h. El Festival Internacional de Patchwork recupera la seva dimensió. La cita comptarà amb més de 100 expositors a la Fira Comercial i retorna a cinc espais expositius amb els treballs d’artistes nacionals i internacionals.

Dilluns 21, 11.30h. La Book truck s’instal·la al Cap de la Vila amb els seus llibres per reutilitzar. La furgoneta s’estarà al Cap de la Vila demà, de les 10 del matí a les 2 del migdia, amb una àmplia oferta de llibres que es poden agafar lliurement.

Dilluns 21, 10.30h. Ja podeu llegir l’article setmanal de Vinyet Panyella en la secció El Marge Llarg. Aquesta setmana ens parla de poesia i guerra. Llegir l’article aquí.

Dilluns 21, 9.30h. El Mercat municipal estrenarà dues parades en les properes setmanes. Una és de queviures i productes gourmet gallecs i una altra de pa, on també es vendran empanades.

Dilluns 21, 8.30h. Node Garraf convida Germà Bel a parlar d’aeroport i el corredor mediterrani. Serà el proper dijous, a les 12h, en format online. Inscripcions aquí.

Dilluns 21, 8h. Dia ennuvolat amb pluja intermitent. Els termòmetres marquen 13 graus i hi ha ràfegues de vent que superen els 30 km/h.

Diumenge 20, 19.30h. Un home es llença d’un setè pis, però només es trenca una cama. Els fets han passat aquesta tarda a l’edifici del Cortijo. Llegiu notícia aquí.

Diumenge 20, 17h. El Ral·li arriba a Sitges en un ambient d’alegria, després de dos anys d’absència. Els vehicles han recorrefut els carrers del centre una gentada que aplaudia els participants. Veieu imatges.

Diumenge 20, 16h. L’artista sitgetana Montse Miret serà l’encarregada de fer el cartell de la Fira d’Art de l’any vinent. L’anunci s’ha fet durant el segon cap de setmana d’aquest esdeveniment, que enguany ha substituït l’habitual carpa del Passeig pel Mercat Vell.

Diumenge 20, 15h. La projecció del film Rompiendo las normas, a les 17h, obre el cinefòrum Parlem de les Reines del Carnaval de Sitges. Hi participaran com a ponents Carme Artigas, Eva Martín, Eva Vilà i Núria Escarp.

Diumenge 20, 14h. L’Església Vella de Ribes s’omple de gom a gom en la segona edició del Recital Poètic celebrat en el marc del Dia Internacional de la Poesia. En aquesta ocasió també s’ha aprofitat per homenatjar la mestra i pedagoga Neus Milà i Vidal, traspassada fa unes setmanes i molt vinculada al teixit social ribetà.

Diumenge 20, 13h. Aposta pel turisme cultural. L’Ajuntament de Sitges actualitza el calendari d’esdeveniments d’aquest 2022 amb un rica oferta cultural, que es complementa amb altres manifestacions d’oci i festives. Llegiu la notícia aquí.

Diumenge 20, 12h. La política sitgetana incorpora un nou actor: el partit municipalista Fets per Sitges. La formació està encapçalada per l’ara regidor no adscrit Nacho Rubí. Llegiu la notícia aquí.

Diumenge 20, 11h. Els vehicles del Ral·li ja han sortit de Barcelona, camí de Sitges. Tenen previst arribar al Port sobre les 12.30h. Veieu vídeo.

Diumenge 20, 10.30h. Joan Ignasi Elena subratlla que “Sitges és més segura ara que fa dos anys”. A L’Eco d’aquesta setmana entrevistem el conseller d’Interior. Llegiu resum del setmanari aquí.

Diumenge 20, 9.30h. La Fundació Stämpfli acull, entre les 11 i les 13h, un taller infantil. Està centrat en el color i adreçat a canalla entre 5 i 12 anys.

Diumenge 20, 9h. Darrer dia de la Fira d’Art. Una vintena d’estands i diferents parades d’artesania i food trucks, obriran entre les 11 i les 20h al Mercat Vell i la plaça de l’Ajuntament.

Diumenge 20, 8.30h. Comença l’arribada dels primers vehicles del Ral·li a la plaça Sant Jaume. Sortiran a les 8.30h i tenen previst arribar a Aiguadolç a les 12.30h, on faran aturada i sortir a les 13.30h cal centre del poble.

Diumenge 20, 8h. Cel mig ennuvolat, amb presència del sol. Els termòmetres marquen 11 graus i poden pujar fins als 15 al llarg del dia.

Dissabte 19, 22h. L’agrupació sitgetana de l’Asociación Española contra el Cáncer celebra, avui, el seu tradicional Sopar contra el Càncer a l’Hotel Calipolis. L’esdeveniment, que compta amb actuacions artístiques, destina els ingressos a la investigació mèdica per prevenir aquesta malaltia.

Dissabte 19, 21h. El Ral·li recupera el format clàssic. Els cotxes d’època tornen aquest diumenge per exhibir-se novament pels carrers de la vila. Llegiu la notícia aquí.

Dissabte 19, 20h. El Mercat Municipal de Sitges amplia l’oferta amb dues noves parades. Una vendrà queviures i productes gurmet gallecs; l’altra, pa i empanades.

Dissabte 19, 19h. L’Espai Cultural Stämpfli acull, ara mateix, una conferència sobre imatges i dones pioneres en la fotografia. Organitzada pel Grup d’Estudis Sitgetans en el marc del 8M, compta amb la participació d’Octavi Aballí, Vicky Planas, Núria Camps i Clàudia Sauret.

Dissabte 19, 18h. La Biblioteca Josep Roig i Raventós amplia el seu ventall d’activitats amb el Biblio-taller. La proposta, adreçada a infants a partir de 6 anys, inclou l’explicació d’un conte, un petit debat sobre la narració i un taller per crear una manualitat sorpresa vinculada amb l’obra.

Dissabte 19, 17h. Psicosi (infundada) als supermercats. La por a la vaga de transportistes i a les conseqüències de la guerra buiden les prestatgeries. Llegiu la notícia aquí.