LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Festa Major Festes

Sitges i Ribes debaten sobre la celebració de les festes majors en temps de Covid-19

Són l’esdeveniment més esperat i concorregut de l’any. Dels que queden reservats en qualsevol calendari. I s’apropa la data límit per a decidir com i quan es podran celebrar. Les festes majors de Sant Bartomeu i Santa Tecla a Sitges, de Sant Pere a Ribes i de Sant Joan a les Roquetes viuen a expenses de l’evolució de la pandèmia del coronavirus. No tant per l’actual situació de confinament, que s’hauria d’anar desescalant de manera gradual durant les properes setmanes, sinó per les mesures preventives que puguin mantenir-se vigents durant tot l’estiu. Entre elles, la prohibició d’organitzar actes massius a la via pública. De moment, tots els preparatius continuen en marxa. Es vol apurar fins a última hora. Malgrat les circumstàncies, que fan preveure les festes majors més anòmales des de la Guerra Civil, l’esperança és l’últim que es perd.

Els dos consistoris estan debatent sobre la conveniència de celebrar les seves respectives festes. Ho estan debatent en graus diferents, ja que les de les Roquetes i Ribes hi arriben dos mesos abans i, per tant, el marge és més limitat. L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes té previst pronunciar-se la setmana vinent amb una proposta ferma.

Per la seva part, el regidor de Festes de l’Ajuntament de Sitges, David Martínez, afirma que “a hores d’ara, la festa està en peu” i que Ajuntament i Comissió estan treballant-hi amb una proposta adaptada a les circumstàncies actuals.

David Martínez, regidor de Tradicions i Festes

Agustí Marcet, president de la Comisisó de Festa Major i Santa Tecla

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA