LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus Ribes

Sitges i Ribes s’obren camí cap a la fase 2

Una imatge de la Ribera, avui dilluns al migdia (F. Manuel Berlín)

Sitges i Ribes podran passar dilluns vinent a la fase 2, si el Ministeri de Sanitat aprova la proposta que ha efectuarà la Generalitat, a partir de la proposta aprovada aquesta tarda per Protecció Civil. És a dir, que a partir de dilluns, el Garraf i l’Alt Penedès –així com la Catalunya central i Girona– podrien avançar en la desescalada en els termes que han estrenat avui el camp de Tarragona, les Terres de l’Ebre i l’Alt Pirineu – Aran. A més, la Generalitat també ha confirmat que unifica les regions sanitàries metropolitanes, fet que permetrà que la gent de Barcelona pugui venir a Sitges.

Accedir a la fase 2 suposa diverses novetats, algunes rellevants en l’àmbit de l’hostaleria. Per exemple, es podrà accedir als interiors de bars i restaurants, amb aforament limitat del 40 per cent (tot i que les comunitats autònomes poden decidir augmentar-lo al 50 per cent). Les barres, però, no admetran el consum, sinó que s’haurà d’efectuar a les taules, degudament separades.

Una altra novetats important és l’obertura de platges. Demà dimarts es reuneix el Consell de Sanitat i Seguretat de les platges de Sitges i, amb l’accés a la fase 2, podria adoptar la mesura d’obertura per a dilluns vinent. Els concessionaris faran saber que la majoria estan en condicions d’obrir. També es podran obrir les piscines i els gimnasos, amb un aforament del 30 per cent.

Un altre canvi significatiu és el de les visites a residències sense cap cas. És a dir, que els familiars de la residència de l’Hospital de Sant Joan i de la Rius i Virgili de Vallpineda podrien accedir als centres. L’Hospital ja ha comunicat als familiars que està treballant en mesures de seguretat per garantir aquest pas.

Les reunions de grup –que en la fase 1 és de 10 persones– s’amplien a 15 amb la 2. I també podran tornar a obrir els cinemes, amb aforament màxim a 50 persones. Les celebracions litúrgiques –que s’han reprès aquesta setmana– podran aplegar la meitat del recinte i no una tercera part. Altres novetats són les celebracions de casaments, que ja es podran fer amb un màxim de 50 convidats.

Paral·lelament, el Departament de Salut també ha acordat demanar al Govern de l’Estat la unificació de les tres regions sanitàries de l’entorn de Barcelona en una de sola. Això implica que Sitges estaria ja en condicions de rebre habitants de Barcelona a partir de dilluns. Fins aleshores només en pit rebre de la Regió Sanitària Barcelona Sud, que inclou, a més del Garraf i l’Alt Penedès, al Baix Llobregat i els municipis del sud del Barcelonès (l’Hospitalet, Esplugues i Sant Just). Sense aquest canvi, no es podria produir el moviment entre regions sanitàries tampoc en fase 2.

L’accés a la fase 2, però, sobretot, la unificació de les regions sanitàries, podria afavorir la reobertura dels hotels, un element clau en la reactivació econòmica de Sitges. Amb la fase 2, aquests establiments ja poden obrir les zones comunes.Notícia relacionada:
El canvi de regions sanitàries estimularia l’economia de Sitges (24 de maig de 2020)

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS HORA A HORA