LOADING

Type to search

Actualitat Festa Major Festes

Sitges ja coneix els protagonistes de la Festa Major

(D’esquerra a dreta) Josep Carbonell, pendonista de Sant Bartomeu; David Martínez, regidor de Tradicions i Festes; Aurora Carbonell, alcaldessa de Sitges; Núria Fortuny, autora del cartell; Antoni Vigó, pregoner de Festa Major, i Tea Hill, pendonista de Santa Tecla.

L’acte de presentació del programa, dut a terme ahir als Jardins de El Retiro, va desvelar tots els secrets que feia mesos rondaven pel cap dels sitgetans. La presidenta de la comissió Maica Díez-Alcon va donar a conèixer el nou cartell de la festa fet per l’artista Núria Fortuny, on els protagonistes del cartell són el drac i l’àliga, juntament amb el foc.

És una il·lustració envers el món del tatuatge. Altres noms descoberts van ser el del pregoner, que enguany obrirà la festa el pròxim 19 d’agost. Serà Antoni Vigó Julià, sitgetà que ha fet ballar les dues parelles de gegants i amb el seu ofici, que és el de fuster, ha remodelat el drac en algunes ocasions.

L’acte va continuar amb la resolució de les incògnites del pendonista de Sant Bartomeu i la pendonista de Santa Tecla. Josep Carbonell i Alquézar i Tea Hill Llorens seran els que aquesta propera Festa Major i Santa Tecla tindran l’honor d’exposar les imatges dels copatrons.

La processó cívica de Festa Major es traslladarà al Poble Sec, ja que el seu pendonista resideix al carrer floral això farà que el recorregut sigui diferent d’altres anys. El de Santa Tecla s’exposarà al carrer carreta centralitzant la processó al centre del poble. Després de l’acte han quedat sembrats els nervis que fins a l’arribada de la Festa Major no s’aturaran amb divergències i coincidències entre els sitgetans fanàtics de la festa.

Podeu comprar L’Eco al vostre punt de venda habitual o en l’edició digital de l’iQuiosc.cat.