Sitges manté dades, Ribes continua pujant

La plaça Marcer de Ribes, ara fa unes setmanes
- Publicitat -

El marcador de dades de nous casos positius ofereix augments sobtats en alguns dies en concret. Va ser el cas de Sitges diumenge passat, quan van sumar-se quatre casos de cop, i ha estat el de Sant Pere de Ribes en els últims quatre dies, que se n’han incorporat nou.

Les dades del Departament de Salut d’avui indiquen que Sitges es manté, per segon dia consecutiu, en els 191 positius acumulats que ja va oferir diumenge passat. Ni ahir dilluns ni avui dimarts s’han detectat nous positiu entre les proves PCR realitzades, la majoria al CAP. Sí que hi ha hagut entre els dos dies set casos sospitosos (són els qui tenen símptomes, però no han estat confirmats en un diagnòstic en format PCR o test).

On sí que s’ha produït un notable augment ha estat a Sant Pere de Ribes: en quatre dies s’han detectat nou positius: s’ha saltat de 213 a 222. Es tracta d’un augment significatiu, que es pot considerar lleu repunt, però que no té la categoria de rebrot ni res similar. L’evolució dels propers dies permetrà contextualitzar aquest repunt de Sant Pere de Ribes, així com traçar els seus possibles orígens.


Amb els augments dels últims dies, Sant Pere de Ribes ja registra un creixement del 7,24 per cent de positius acumulats aquest mes de juliol. Sitges se situa en el 6,70 per cent, mentre que la mitjana catalana és entre totes dues xifres (7 per cent). Les dades a la resta de la comarca són més favorables que a Sitges i Ribes, ja que l’augment aquests catorze dies és del 5,14 per cent.

Llegeix totes les novetats a HORA A HORA (La represa)

Articles relacionats