Sitges només ha tingut cinc positius en tot el mes de juny

- Publicitat -

Les dades del nombre de contagis registren una estabilitat plena a Sitges. Si més no, en la segona quinzena de juny: entre el 15 i el 30 d’aquest mes no es va produir cap positiu nou i la xifra es va mantenir quieta en els 179 acumulats des de l’inici de la crisi.

Sitges va començar el mes de juny amb 174 positius acumulats i 901 casos sospitosos. L’ha acabat amb 179 i 1.175, respectivament, segons les dades oficials del Departament de Salut. El 31 de maig el nombre de casos per 1.000 habitants eren 5,94 i en acabar el mes, 6,11. Es tracta d’un creixement substancialment inferior en el mateix període al del conjunt de Catalunya: de 8.53 per 1.000 s’ha passat a 9,08. En el cas de la província de Barcelona, la xifra arriba ja supera els 10 contagis per 1.000 habitants.

A Sant Pere de Ribes, l’augment del mes de juny ha estat lleugerament superior: de 195 s’ha saltat a 207. A diferència de Sitges, en la segona quinzena de juny, a Ribes i les Roquetes en la segona sí que hi ha hagut casos nous: sis.

Els casos positius acumulats són aquells que han donat positiu en alguna prova diagnòstica (PCR o test ràpid), mentre que els casos sospitosos acumulats corresponen a persones que en algun moment han presentat símptomes i un professional sanitari els ha classificat com a possible cas, però no tenen una prova diagnòstica (PCR o test ràpid) amb resultat positiu. Tots ells són casos activats pel servei de vigilància epidemiològica.

Articles relacionats