LOADING

Type to search

Actualitat Coronavirus

Sitges Park ja no té cap contagi

Treballadores i una resident de la Sitges Park, en una imatge de començament d’abril

La residència Sitges Park se n’ha sortit. Després d’haver arribat a tenir 29 positius entre els seus residents, a dia d’avui ja no en té cap. Les dades d’aquesta setmana confirmen que els 144 residents que disposa el centre són negatius.

Des que a començament de març van registrar usuaris amb símptomes, la residència Sitges Park ha viscut moments de pronunciada tensió. Durant els primers dies, fins a 21 treballadors van agafar la baixa davant la pressió que suposava la irrupció del coronavirus i els estralls que feia entre la gent gran.

El virus va entrar fins les seves instal·lacions, com en la majoria de residències del país, i es va fer encomanadís entre alguns dels seus residents (29) i treballadors (10). També va passar terrible factura entre alguns residents, provocant sis defuncions.

Però el centre va moure cel i terra per aconseguir tests i a començament d’abril va fer tests de PCR a tots els residents i treballadors. Abans ja havia aïllat als qui tenien símptomes: els usuaris, en espais apartats dins de la residència i el personal, fent la quarantena a casa.

Les mesures aplicades van acabar donant resultat, ja que la segona i tercera tongada de tests van mostrar una reducció dels contagis inicials: a començament de maig, els 29 positius dels residents havien baixat a 12 i a mitjan de mes eren només tres. L’última tongada d’anàlisi ha confirmat que aquests darrers tres positius han superat la malaltia.

D’entre els treballadors, el nombre de contagis també ha anat baixant progressivament i avui només queda una persona de les 10 que van donar positiu en quarantena a casa

Llegeix totes les novetats a CORONAVIRUS, HORA A HORA (FASE 2)

També pots veure