Sitges porta el fantàstic al Festival de Cannes

La iniciativa Fantastic 7, impulsada per Sitges, va reunir set festivals de cinema de gènere al certamen francès

- Publicitat -

El Festival de Sitges ha deixat la seva empremta al festival de cinema més important del món. Conjuntament amb el Marché du Film del festival francès i el fundador de Blood Window, Bernardo Bergeret, ha creat Fantastic 7, un fòrum destinat a fomentar el talent dins de la indústria del gènere i afavorir la seva connexió amb socis comercials potencials. Fantastic 7 va celebrar la seva primera edició el passat diumenge, 19 de maig, en el marc del Festival de Cannes, apadrinada pel director català més internacional, J.A. Bayona.

La presentació del projecte Fantastic 7 va gaudir d’una acollida entusiasta i una nombrosa assistència de la indústria del gènere arribada de tots els punts del planeta. Aquest èxit confirma que el terror, la ciència ficció i la fantasia es troben més en forma que mai.

El Festival de Sitges, a través de la subdirectora de la Fundació –i impulsora del Fantastic 7– Mònica Garcia, va conduir l’acte diumenge passat. Hi van assistir el Ministre de Cultura i Esport, José Guirao; la directora de l’ICAA, Beatriz Navas; el director de l’ICEC, Miquel Curanta; el director de la seva àrea audiovisual, Francisco Vargas, així com altres representants d’institucions i organismes relacionats amb la indústria audiovisual.

La sessió, apadrinada pel director J.A. Bayona, va aplegar set festivals internacionals: Bucheon International Fantastic Film Festival (Corea del Sud), el Cairo International Film Festival (Egipte), el Festival Internacional de Guadalajara (Mèxic), l’International Film Festival & Awards de Macao (Xina), el South by Southwest d’Austin (Estats Units), el Festival de Toronto (Canadà) i el Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya. Cada festival va defensar, a través d’un pitching, una proposta de gènere fantàstic. El projecte que va presentar Sitges –en forma d’una performance que va provocar crits i somriures entre els assistents– és la nova producció del cineasta basc Juanma Bajo Ulloa, Baby, produïda per Ferran Tomàs.

Durant la tarda del mateix diumenge, els festivals de cinema fantàstic es van tornar a trobar al Fantastic Fanatics Mixer, un esdeveniment que reuneix des de fa alguns anys els actors clau en el camp del gènere. El Festival de Cannes demostra, cada cop més, una tendència àmpliament favorable al cinema fantàstic, tant pel que fa a la programació com als esdeveniments paral·lels. Una orientació que s’adapta plenament al panorama cinematogràfic actual, on el gènere suscita un gran interès que es fa palès tant a la taquilla com als grans certàmens.

Articles relacionats