Sitges posa en valor el llegat de la revista satírica ‘El Jueves’

El Miramar acull una exposició retrospectiva que es podrà veure fins al 2 de juliol

Algunes de les portades que conformen la mostra. (Àlex Ferret)
- Publicitat -

Des del passat dissabte, el Miramar – Centre Cultural, acull El Jueves. La revista d’humor. Es tracta d’una retrospectiva de l’extensa trajectòria d’una publicació que ha esdevingut un referent de l’humor gràfic del país, i està formada per una selecció de les 66 portades més icòniques entre les gairebé 2.400 que s’han publicat des de 1977. A més, compta amb dibuixos clàssics, una galeria de caricatures de dignataris del món, els personatges més populars de la revista, a més d’objectes i altres materials representatius.

Impulsada per la Fundació Gin i amb el suport de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Sitges, la mostra també és un reflex de la censura i les denúncies que ha sofert al llarg d’aquests 46 anys d’història. Ho fa a partir de la seva mirada crítica vers la societat amb la qual ha conviscut, entre els quals destaquen algunes vinyetes censurades o que en el seu dia van generar polèmica.

Tots els detalls de l’exposició, a L’Eco d’aquesta setmana. Podeu trobar l’edició en paper als punts de venda habituals (quioscos, estancs i supermercats) i l’edició en PDF a la plataforma digital iQuiosc.cat.

Articles relacionats