Sitges registra 127 positius en només 48 hores

Una infermera entra protegida al mòdul de Covid del CAP, dijous

NOTÍCIA ACTUALITZADA:
Sitges és el municipi amb major evolució del virus (5 de juliol de 2021)

Els llums vermells s’han encès a Sitges per la situació epidemiològica dels darrers dies. Durant els quinze mesos de pandèmia, Sitges s’ha distingit com un dels municipis amb la incidència més baixa, però ara corre el risc de llençar a la brossa els bons indicadors acumulats i esdevenir un dels territoris de Catalunya amb més risc, si més no, en els propers dies. En les últimes 48 hores s’han registrat 127 positius i tots els indicadors estan disparats i en situació de prealarma.

Per posar en context què són 127 casos en 48 hores, cal tenir present que en tot el mes de maig, a la vila es van notificar 79 casos. I que el mes de gener, que va ser el pitjor en casos des de la irrupció de la Covid (al març i abril del 2020 no es feien el nombre de tests que s’han executat després) n’hi va haver 380. És a dir, que en dos dies hi ha hagut una tercera part dels casos registrats en el pitjor mes de pandèmia.

La pràctica totalitat de positius són gent jove. La mitjana d’edat dels nous casos ha baixat als 25,48 anys, dos menys que dijous. El CAP està col·lapsat per joves que acudeixen a fer-se la PCR: el virus ha penetrat de ple en aquesta franja d’edat per diverses vies de contagi: festes, celebracions, oci nocturn, viatges… Un 19,18 per cent de les proves efectuades donen positiu. Es tracta d’una xifra molt accentuada, quatre vegades superior a la recomanada per l’OMS.

Els 127 casos en 48 hores suposen un augment del 6,88 per cent. A tot Catalunya, en les mateixes 48 hores ha crescut un 1,46 per cent. Sitges ha esdevingut la població mitjana del país on el virus s’està expandint més ràpid. A Sant Pere de Ribes hi ha hagut 55 casos en aquests dos dies, amb un augment del 2,76 per cent.

Amb aquest panorama, els indicadors s’han disparat. El risc de rebrot és de 1.278 punts, una xifra similar als pitjors dies de gener. La velocitat d’expansió és de 2,95 i la taxa d’incidència activa està en 426 punts (fa només una setmana era de 91,69).

L’única dada positiva és que l’expansió del virus entre els joves no està necessitant –si més no, fins ara– ingrés hospitalari. Sant Camil té només deu ingressats per Covid, una de les xifres més baixes de tot el 2021.

La situació de prealarma que viu la vila està focalitzada gairebé de manera exclusiva en els joves. Per això alguns locals d’oci nocturn han optat per tancar. Dijous ho va fer Las Vegas i ahir el Sea You del Port. Avui ha estat el torn de Pachito i Everlasting, que també han anunciat el tancamnt provisional. L’alcaldessa i els regidors del Govern han anunciat que no assistiran a actes públics aquest cap de setmana per prevenció, mentre que el PSC ha suspès l’assemblea presencial que tenia programada.

Notícies relacionades:
Sant Camil es manté al marge de l’onada (2 de juliol de 2021)
El nou brot de Covid també afecta a locals d’oci (2 de juliol de 2021)
El contagi es multiplica per quatre a Sitges en una setmana (1 de juliol de 2021)
La pandèmia pressiona les platges (30 de juny de 2021)
Els nous positius registrats a Sitges ja estan en la vintena d’anys (29 de juny de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats