Sitges registra l’augment més baix de nous positius de tot l’any

La unitat de Covid del CAP, avui dijous al migdia
- Publicitat -

Només 14 nous positius en la darrera setmana a Sitges. Es tracta de l’augment més baix en tot l’any, que es visualitza també en un clar descens dels indicadors epidemiològics. Tots es troben en nivells especialment baixos. Aquestes dades arriben dues setmanes després de la finalització del toc de queda i, per tant, de les majors aglomeracions nocturnes a les platges, que, de moment, no han tingut impacte en l’expansió del virus.

La primera setmana d’agost es van comptabilitzar 81 casos positius. La primera de juliol –amb tots els efectes de la cinquena onada– en van ser 365. Els 14 de la darrera d’agost suposen l’augment més baix de tot l’any. Aquesta setmana, els nous positius només han crescut un 0,48 per cent a Sitges, una xifra similar a la mitjana catalana, que ha estat del 0,56. A Sant Pere de Ribes, en canvi, han augmentat encara un 1,13 per cent.

Aquestes dades evidencien dues situacions: per una banda, un descens evident del virus, un cop superada la cinquena onada, que va afectar de ple els joves. Però també té un punt de fictici, ja que els nous paràmetres del Departament de Salut redueixen els supòsits en què els contactes no directes s’han de fer proves en casos de positius confirmats. Per tant, hi ha casos asimptomàtics que no es detecten i que abans sí que apareixien a les xifres.

Sigui com sigui, els conjunt dels indicadors epidemiològics són favorables a Sitges. El risc de rebrot està avui en 47 punts, la xifra més baixa de tot l’estiu i que permet situar la vila en una franja considerada de “risc baix”. La velocitat de propagació del virus (l’indicador rt) també és baixa: un 0,49 (el topall del risc se situa a partir de l’1). També la incidència activa a 14 dies és molt favorable: 93 (a tot Catalunya és 198).

El percentatge de proves PCR i test d’antígens que donen positius ha estat aquesta setmana de l’1,79 per cent a Sitges, la xifra més baixa en tot el 2021. A tot Catalunya està en 5,02 per cent i a Sitges, durant les primeres setmanes de juliol va arribar al 33 per cent.

A Sant Pere de Ribes, els indicadors no són elevats, però sí que estan per sobre de la mitjana catalana. El nombre de casos positius d’aquesta setmana ha estat de 35, el risc de rebrot se situa en 146, l’rt és de 1,21 i la positivitat de les proves arriba al 4,72 per cent.

Notícies relacionades:
Els vacunats a Sitges i a Ribes encara no arriben al 65% (31 d’agost de 2021)
Els nous contagiats tenen al voltant de 40 anys (27 d’agost de 2021)
Pocs positius nous, però el risc torna a augmentar (26 d’agost de 2021)
La Festa Major arriba amb tots els indicadors epidemiològics favorables (23 d’agost de 2021)
La platja es torna a omplir a la matinada en el primer divendres sense toc de queda (21 d’agost de 2021)
Les dades de la Covid tornen a ser baixes a Sitges (19 d’agost de 2021)
El virus té una expansió a Sitges de gairebé la meitat que en el conjunt de Catalunya (16 d’agost de 2021)
L’expansió del virus torna als nivells anteriors a la cinquena onada (12 d’agost de 2021)
Primer dia en dos mesos sense cap positiu nou a Sitges (9 d’agost de 2021)
Els indicadors tornen a ser superiors a la mitjana catalana (5 de maig de 2021)
L’enduriment de les mesures fa tornar Sitges al toc de queda (4 d’agost de 2021)
El virus frena el seu descens i pugen de nou alguns indicadors (2 d’agost de 2021)
La incidència de la Covid baixa notablement a Sitges, pero encara està per sobre dels mesos anteriors (27 de juliol de 2021)

Llegeix totes les novetats a SITGES, HORA A HORA

Articles relacionats